Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
Myślę dokładnie tak samo. Zamiast czekać na nową wyśnioną puchę kupiłem kolejne 5D. Po prostu przez cropa ogniskowe by mi nie grały. Mam dość misternie zbudowaną szklarnię i szkoda byłoby mnożyć takie 35 czy 85 mm (szczególnie, gdy ma się jeszcze 50 i 135). A super uszczelnienia i 10kl/s są mi zupełnie nie potrzebne do szczęścia.

Myślę, że to nie te 10kl/s i uszczelnienia będą tym elementem, dla którego mkIII będzie się dobrze sprzedawać.
Wcześniej nie pomyślałbym, że postawię wyżej aparat fotoreporterski ponad 5D, czy 1ds (3kl/s jest ok). Teraz to robię i kupuję MkIII. Po pierwsze AF, wszędzie krzyżyki. Po drugie (albo po pierwsze, kolejność nie gra roli), ISO, po trzecie (o ile okaże się, że to działa) i chyba to jest najważniejsze, opcja fotografowania bez dźwięku (do teatru rewelacja). Reszta mnie nie interesuje. Możliwe, że wszystkie kolejne będą to miały, ale na 1Ds nie będę czekał, pewnie z tego samego względu, dla którego Ty nie czekasz, tylko kupujesz 5D Bo w międzyczasie robimy zdjęcia...