Strona 162 z 203 PierwszyPierwszy ... 62112152160161162163164172 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 611 do 1 620 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yenox Zobacz posta
    Tyle, że 35mm to jedno, a 400mm i inne dłuuugie lufy też 'trochę' zyskują przez cropa.
    1d jako puszka reportersko/sportowa - więc nawet mały crop przy sporcie może być przydatny. Dobrze myślę?
    Dobrze. Myślę że to w dużym stopniu przyświecało projektantom Canona zostawiając cropa w marku.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 24-06-2008 o 00:05
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar Wini
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michaex Zobacz posta
    `... "Cropa" można zrobić z ff, które zawsze oferują większą rozdzielczość - ten sam efekt...
    Pozwolę sobie zwątpić w zasadność tej wypowiedzi :smile:
    Wini

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wini Zobacz posta
    ja tez.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Kubman i tak z tego powodu 40d meczy wiec to chyba jednak nietrafione rozwiazanie. Ani to wydluzenie, ani to szeroko - ni pies ni wydra. Jak juz maja sie tym kierowac to niech bedzie 1ds, 1d dla reporterow i 1dn(x1.6) dla ptasiarzy i stadionowcow. No ale to tylko moje chore fantazje

Btw jaki efekt dalo by zcorpowanie pliku z Dsa do np 10mpix? Mialo by to jakis sens?

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wini Zobacz posta
    Wycięcie kawałka zdjęcia z ff odpowiadającego kątowi widzenia matrycy np 1d III nie da identycznego efektu przy porównywalnej rozdzielczości? Przecież perspektywa się nie zmienia.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Tutaj też poszukują sensu: http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=28356517

Warto pamiętać, że 1.3x miał pierwotnie uzasadnienie technologiczne - a zatem finansowe też. A że marketingowcy zrobili to, co do nich należało - to jak w bajce o żabie i skorpionie - tak już ich natura

Licząc piksele...
    Powiększając matrycę Mk III do FF otrzymamy 1.3*1.3*10.1mpx ~ 17mpx, czyli matrycę "starego" 1Ds Mk II - z dokładnością do rozmiaru powierzchni aktywnej każdego z pikseli.
    Można na tej podstawie domyślać się liczby pikseli nowego Marka. Ale trzeba też spytać reporterów, czy w swojej masie potrzebują w pracy rozdzielczości, która jeszcze rok temu nazywana była "studyjną".
    EOS - conditio sine Kwanon...

Bywalec
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta

Warto pamiętać, że 1.3x miał pierwotnie uzasadnienie technologiczne - a zatem finansowe też. A że marketingowcy zrobili to, co do nich należało - to jak w bajce o żabie i skorpionie - tak już ich natura
    Jeśli teraz maketnigowcy uznają, że 1.3x crop jest be a dobry jest tylko FF w 1D Mark IV to jedno wydaje się pewne;
    1D Mark III będzie miał bardzo dobre ceny w promocjach :smile:
    pozdrawiam Krzysiek

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Wygląda na to że Rob G. uraczy nas lada moment swoją analizą AF'a w jedynkach .
    http://www.robgalbraith.com/bins/con...id=7-9312-9539
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wygląda na to że Rob G. uraczy nas lada moment swoją analizą AF'a w jedynkach .
    http://www.robgalbraith.com/bins/con...id=7-9312-9539
    znowu? dał by już chłopina spokój :-) a może on poprostu jakąś kaskę chce z canona wyrwać :-)

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    znowu? dał by już chłopina spokój :-) a może on poprostu jakąś kaskę chce z canona wyrwać :-)
    Lans to podstawa. Myślę że głównie o to w tej chwili chodzi. Z kim rozmawiałem na ten temat to mówi, że ten AF w tej chwili chodzi "rewelacyjnie" i ciężko szukać dziury w całym.
    Kapitan Wagner

Strona 162 z 203 PierwszyPierwszy ... 62112152160161162163164172 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów