No niestety wesołe to nie jest. Swoją drogą niezła musi być jatka w Canonie z tego powodu. Pewnie dlatego zmienił się szef działu obrazowania. Co by nie było na prestiż firmy to dodatnio nie wpływa. Choć ostatnio słyszałem w TVP, że Canon to znany producent sprzętu biurowego.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 17-11-2007 o 00:44
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Pewnie dlatego, że jest jednym z największych producentów drukarek ....
no niestety ale mój też ma problemy z trafianiem oraz brak go na liście numerów niby sprawnych!!!![]()
![]()
![]()
eos 1D Mark III|EF-24-70 f2.8L|EF-70-200 f2.8L is|EF-300is f4L|EF 50 f1.8|Lampa 580 EXII
Ale z czym macie problem?? z jakimś konkretnym szkłem, w jakiś konkretnych warunkach?? Ja swojej puchy jestem już w 100% pewien, po tym jak doszła do mnie 500/4 sprawdziłem ją na konkrecie konkretnym :wink: i jest genialnie zawsze w cel zawsze tam gdzie chce. Jak dotąd wśród moich znajomych głównie Leśnicy, oraz ornitolodzy, tylko 1 ( na 7 łącznie ze mną jakich znam) miał pecha i pucha ewidentnie ma wadę tzn nie ważne z jakim szkiełkiem przy servo oraz zdjęciach w serii produkuje mydło. Rozmawialiśmy już z CPS w Niemczech i na dniach rusza wielka akcja naprawiania/wymieniania wadliwych modułów. BTW Ci chłopacy z CPS mają na prawdę ogromną wiedzę, oddając do naprawy sprzęt takim specom możemy spać spokojnie i nie martwić się o dalsze losy naszej zabawki
Pzdr.
Ostatnio edytowane przez towersivy ; 17-11-2007 o 13:03
zrobiłem sobie teścik -statyw, kabelek szkło 24-70 oraz 70-200 scena statyczna czyli bez ruchu.pstrykam sobie 10 fotek jedna co sekunde i co?na 10 zdjęć 4 prawie idealne a 6 mydło w sumie to wyglądają jak by były poruszone.Ale przy czasach 1/1600 to mało prawdopodobne aby kadr był poruszony.Dzieje się tak na one shot jak i na servo.problem ten pojawia się przy każdej sytuacji
eos 1D Mark III|EF-24-70 f2.8L|EF-70-200 f2.8L is|EF-300is f4L|EF 50 f1.8|Lampa 580 EXII
Oj to z puszką dzieje się coś bardzo niedobrego, moja przy one shot jest Potwornie dokładna, mam same jasne stałki, najciemniejsza ma światło 3.5 a gównie robie foty na przesłonach /1.2 - 2.0 i odsetek zdjęć przestrzelonych bądz nie ostrych spadł mi do bardzo niskiego poziomu i poprawa względem mojego poprzedniego korpusu 5D jest olbrzymia.
Pzdr.
Mój zachowuje sie identycznie z tym że na 10 zdjęć może 2 trafi , czesto się zdarza że nie trafia nawet pierwszego , drugie już trafi , potem znowu mydło . Dzisiaj rano robiłem zdjęcia , temperatura -5 stopni i żadnej różnicy .
Zgłosiłem problem w Canon Polska , nadali mi numer sprawy , przysłali maila . Następnie zadzwonił do mnie Pan i poinformował że właśnie przeprowadzają szkolenia wśród techników jak rozwiązywać ten problem a ja mam śledzić stronę Canon Polska i będzie tam informacja co , gdzie i kiedy . Miły Pan poinformował mnie również że mają ten problem rozwiązać z końcem tego miesiąca i dodał że naprawa będzie "oczywiście bezpłatna" :wink:
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez frogpl ; 17-11-2007 o 17:40 Powód: Automerged Doublepost
No, cudownie, to ja zaczynam się już bać. Czyli nie będzie jednego, dwóch specjalistów, tylko sztab przyuczonych na szybko techników? I gdzie? Na Żytniej, czy gdzieś indziej? Szczerze powiedziawszy, bardziej spodziewałem się, że oddam na miesiąć, aparat powędruje za granicę do CPS, tam, gdzie najbliżej, czyli do Niemiec i będę spokojny. Teraz nie wiem, czy będę.
Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
Strona: www.fotografiateatralna.pl