Ostatnio edytowane przez Nemeo ; 06-03-2007 o 15:00
Nemeo ale jaka konkurencja nie śpi. Przecież od momentu jak przestali produkować D2Hs to na rynku został 1 DmkIIn, a od kwietnia będzie tylko Mark III. Tu o żadnej konkurencji nie ma mowy. Nawet jeśli Nikon coś zapowie to ma być w sprzedaży dopiero pod koniec roku. Do tego czasu można liczyć tylko na dane słowo przez Canona i nic innego.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
Strona: www.fotografiateatralna.pl
Wydaje mi sie, że nie do końca jest tak jak piszesz. Nadmierne windowanie ceny przez Canona mogłoby skutkować tym, że część potencjalnych przyszłych nabywców /z tej półki/ zachowałaby się asekuracyjnie, poczekawszy cierpliwie te pare miesięcy.....bo inwestycja nie jest mała.
Pozdrawiam
Canon+Nikon+Manfrotto+Hama+Lowepro:smile: =15kg:sad:
Tyle że ja wcale nie uważam, że będą windować cenę. Jedyne co mnie niepokoi to kompletny brak konkurencji na tym polu. Nie jestem przekonany czy to działa pozytywnie. Prawdopodobnie skutki tego będą odczuwalne w dłuższej perspektywie.
Póki co to wygląda na to, że listy kolejkowe powstają.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Karabiny : Canon EOS 1D Mark III vs Mark II N
http://www.youtube.com/watch?v=jfZzmfjygwQ
W wiekszosci sklepow, jak sie okazuje, nie ma kolejek i bez problemu bedzie do kupienia. Kolejki sa tylko w sklepach zaopatrujacych agencje. Poza agencjami bardzo niewiele osob kupuje jedynki. 5D, 30D bardzo dużo, ale już 1D MarkIIN byl chyba stostunkowo rzadko sprzedawany, nie mowiac juz o 1DsMKII
Mowienie w tym momencie, ze sa kolejki, jest prostym chwytem marketingowym.
Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
Kapitan Wagner
mam pytanie, czy moze ktos z forum ma juz aparat do testow itpd. Bardzo mnie interesuje ta opcja Liveview i to, czy faktycznie tylko migawka wtedy strzela, czy tez lusterko, bo brzmi, jak lustro na materiale z youtube.
Nawet jakby nie brzmiało, to widać, że lustro fruwa...
Ostatnio edytowane przez scanus ; 06-03-2007 o 22:36