Strona 43 z 203 PierwszyPierwszy ... 3341424344455393143 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 421 do 430 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Bywalec Awatar PROF
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eko-mar Zobacz posta
    To prawda, że sciganie się konkurencji powoduje, że wychodzi to na dobre użytkownikom, ale z tym przykładem to dałeś ciała kolego. Akurat ta branża nie jest mi obca i kompy z procesorami ADM kupują ludziska z jednej, prostej przyczyny-są tańsze. Co do ich jakości to przy nowych (2 lub ostatnio 4-rdzeniowych Intela) marnie wypadają. Mógłbym ci wyliczyć co najmniej pięć poważnych różnic ale nie jest to temat na tym forum. To tak jak w reklamie...Renault jest najlepszy bo ma najwięcej gwiazdek w testach bezpieczeństwa.
    Co do sedna sprawy zgadzam się z tobą, konkurencja powinna deptać sobie po piętach dla naszego dobra. Mam nadzieję, że nie uraziłem cię.
    Pozdrawiam
    W zadnym wypadku mnie nie uraziles, po prostu wyraziles swoja opinie, i w pewnym kontekscie sie z toba zgodze, lecz ja tu tez bralem pod uwage fakt tej ceny, nie ceny strike samej w sobie ale stosunku jakosc/cena. W przypadku AMD ten wspolczynnik jest duzo wyzszy a to za sprawa tego ze intel za duzo wyzsza cene wcale tak duzo wiecej w stosunku AMD nie oferuje. AMD jest mocniejszy w multimediach Intele w operacjach arytmetycznych zmiennoprzecinkowych. Swoja droga AMD za odpowiednia cene oferuje tez procesory w stylu FX. Ale co tam nie bede w tej kwestii juz spekulowal bo to OT a wnioski moga wyjsc takie same jak w przypadku porownywania Nikona i Canona.

30D, EF 24-70 f2.8 L USM, 70-200 f2.8 L IS USM, EF 100 f/2.8 Macro USM
    Moje PlFoto , Digart , Obiektywni , OnePhoto

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Canon EOS-1D Mark III
    Wydaje mi się, że powinniśmy klękać na kolana przed Canonem.
    Mamy mega wypasiony korpus w cropie (choć tylko 1.25) za $4k.

Koledzy z Nikona stają przed wyborem:
    albo $8k za D3 który może wszystko albo, no właśnie, albo co D2Hs?

Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale 1D3 oprócz oczywiście fotoreporterów to jest niezły upgrade dla użytkowników 20D/30D/5D.

BTW: IMHO to jednak jest cyfrowy EOS 3. Pomost pomiędzy serią 30D a serią never, neverland

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PROF Zobacz posta
    W zadnym wypadku mnie nie uraziles, po prostu wyraziles swoja opinie, i w pewnym kontekscie sie z toba zgodze, lecz ja tu tez bralem pod uwage fakt tej ceny, nie ceny strike samej w sobie ale stosunku jakosc/cena. W przypadku AMD ten wspolczynnik jest duzo wyzszy a to za sprawa tego ze intel za duzo wyzsza cene wcale tak duzo wiecej w stosunku AMD nie oferuje. AMD jest mocniejszy w multimediach Intele w operacjach arytmetycznych zmiennoprzecinkowych. Swoja droga AMD za odpowiednia cene oferuje tez procesory w stylu FX. Ale co tam nie bede w tej kwestii juz spekulowal bo to OT a wnioski moga wyjsc takie same jak w przypadku porownywania Nikona i Canona.
    co za ..brednie to miało coś na rzeczy ale ...2 lata temu

w tej chwili AMD może kupic tylko ktoś kto nie przemyśli tematu

współczynnik jakości do ceny hmmm mamy core2duo w którym najsłabszy z rodziny (266 E6300) kosztuje coś powiedzmy koło 750 pln i może śmiało startować w konkurencji z wszelkiej maści najlepszymi prockami AMD x2 nawet tymi najsilniejszymi (a jak się go odpowiednio ustawi to zostawia w tyle wszystko i to o 2 długości)

procki AMD które mogą jako tako konkurować z C2D kosztują 2x drożej niż E6400 !!!

zresztą widać to w naszym PS teście który amd w tej chwili "zrobi" 10-7 s
    odpowiedź : żaden !!! a intel co quad core dla masowego rynku puka do drzwi .... przeciętny wynik dla amdX2 wynosi 20-25s!!!!

gdzie ta przewga w owych multimediach ?!?! otworzyłem sobie sisoft sandra multimedia benchmark a tam na 10!!! sic pierwszych pozycjach C2D a pierwszy AMD FX 62 CD jest ok 40% słabszy !!! a kosztuje kilka razy więcej od np 6600 który go bije z kretesem !!!

Mam znajomą firmę komputerową o sporym obrocie wiadomości : AMD praktycznie staneło nikt tego nie kupuje chyba że kompletni oszołomi ...

soz bez urazy dla posiadaczy ( sam do nich się zaliczam choc kupowałem ok 2 lata temu kiedy to AMD 64 bylo best )
    Ostatnio edytowane przez popmart ; 05-03-2007 o 10:36

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale 1D3 oprócz oczywiście fotoreporterów to jest niezły upgrade dla użytkowników 20D/30D/5D.
    A czemu dla 5D? Najważniejszej rzeczy, dla której kupili 5D, 1D3 nie ma
    Canon 350D + 24-105/4 L IS + 18-55/3.5-5.6 + w odstawce Sigma 18-200/3.5-6.3

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Frg Zobacz posta
    A czemu dla 5D? Najważniejszej rzeczy, dla której kupili 5D, 1D3 nie ma
    Myślę dokładnie tak samo. Zamiast czekać na nową wyśnioną puchę kupiłem kolejne 5D. Po prostu przez cropa ogniskowe by mi nie grały. Mam dość misternie zbudowaną szklarnię i szkoda byłoby mnożyć takie 35 czy 85 mm (szczególnie, gdy ma się jeszcze 50 i 135). A super uszczelnienia i 10kl/s są mi zupełnie nie potrzebne do szczęścia.
    Jarek

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Koledzy z Nikona stają przed wyborem:
    albo $8k za D3 który może wszystko albo, no właśnie, albo co D2Hs?

Koledzy z Nikona już nie mają takiego wyboru . Właśnie pojawiła się informacja że D2Hs już nie produkują.
    Także dopóki się nie pojawi ten nowy D3 to MkIII nie ma na rynku żadnej konkurencji, żadnej!
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Myślę dokładnie tak samo. Zamiast czekać na nową wyśnioną puchę kupiłem kolejne 5D. Po prostu przez cropa ogniskowe by mi nie grały. Mam dość misternie zbudowaną szklarnię i szkoda byłoby mnożyć takie 35 czy 85 mm (szczególnie, gdy ma się jeszcze 50 i 135). A super uszczelnienia i 10kl/s są mi zupełnie nie potrzebne do szczęścia.

Myślę, że to nie te 10kl/s i uszczelnienia będą tym elementem, dla którego mkIII będzie się dobrze sprzedawać.
    Wcześniej nie pomyślałbym, że postawię wyżej aparat fotoreporterski ponad 5D, czy 1ds (3kl/s jest ok). Teraz to robię i kupuję MkIII. Po pierwsze AF, wszędzie krzyżyki. Po drugie (albo po pierwsze, kolejność nie gra roli), ISO, po trzecie (o ile okaże się, że to działa) i chyba to jest najważniejsze, opcja fotografowania bez dźwięku (do teatru rewelacja). Reszta mnie nie interesuje. Możliwe, że wszystkie kolejne będą to miały, ale na 1Ds nie będę czekał, pewnie z tego samego względu, dla którego Ty nie czekasz, tylko kupujesz 5D Bo w międzyczasie robimy zdjęcia...
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysztof Bieliński Zobacz posta
    Reszta mnie nie interesuje.
    Jeszcze jedno ;-)
    http://www.imaging-resource.com/PROD...RE_HTPMODE.HTM

Domyślnie

:rolleyes: Tak, to też, nawet bardzo. I jest jeszcze kilka innych rzeczy stawiających ten aparat w zupełnie innym miejscu na skali mojego chciejstwa

Aha, może wiecie już coś na temat robienia nim zdjęć bez dźwięku lustra? Czy to lustro w opcji Liveview zostaje cały czas uniesione, czy nie? Tego jakoś nikt z dotychczas testujących nie sprawdził, chociaż to jedna z najważniejszych nowości.
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof Bieliński ; 05-03-2007 o 18:13
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

:rolleyes: Tak, to też, nawet bardzo. I jest jeszcze kilka innych rzeczy stawiających ten aparat w zupełnie innym miejscu na skali mojego chciejstwa
    Ale to działa tylko na jpgach, tak?
    Aha, może wiecie już coś na temat robienia nim zdjęć bez dźwięku lustra? Czy to lustro w opcji Liveview zostaje cały czas uniesione, czy nie? Tego jakoś nikt z dotychczas testujących nie sprawdził, chociaż to jedna z najważniejszych nowości.
    Podpowiem. Przy podniesionym lustrze, to nawet w najnowszym canonie nic nie będzie widać przez wizjer..
    Jarek

Strona 43 z 203 PierwszyPierwszy ... 3341424344455393143 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów