Strona 39 z 203 PierwszyPierwszy ... 2937383940414989139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Dziesiątym! Zapomniałeś o duszy.
    Powtórze się: to ilu przejdzie na Marki3 to pikuś, ciekawe ilu przejdzie na używane Marki 2 i eNki
    nie no... ja z produktow mialem na mysli
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    byc nie moze... czyzby DX nie byl jednak darem z niebios a szkla Canona przestaly wreszcie mydlic w rogach na wiekszych klatkach? ze nie wspomne o tym brzydkim blotnistym szumie Canona, ktory nijak ma sie do pieknego filmowego "ziarna" w Nikonach - gratis juz od ISO 200

sorki, nie moglem sie powstrzymac... to juz D200 nie jest osmym cudem swiata?

EDIT: sorki, dziewiatym. osmym byl D70, oczywiscie
    Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Dziesiątym! Zapomniałeś o duszy.
    Panowie odpuśćcie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Chuck Westfall o 1D MkIII - wywiad (audio)

http://www.calumetphoto.com/promo/16...22607&a=EWAYUS

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Poniżej cena: 4500$

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    Poniżej cena: 4500$
    Ta, z ta cena sa niezle jaja... Nie wiem, czy im sie uda przepchnac $4500,
    gdy wszyscy widzieli oficjalnie $3999... Bedzie niezly ubaw
    Mysle, ze na PMA chlopcy beda sie gesto tlumaczyc...
    Nie mowiac o tym, jak wyjasnia dlaczego nie wypuscili 1Ds MkIII.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    Ta, z ta cena sa niezle jaja... Nie wiem, czy im sie uda przepchnac $4500,
    gdy wszyscy widzieli oficjalnie $3999... Bedzie niezly ubaw
    Mysle, ze na PMA chlopcy beda sie gesto tlumaczyc...
    Nie mowiac o tym, jak wyjasnia dlaczego nie wypuscili 1Ds MkIII.
    Ale jak teraz dają te 4500 to pewnie w momencie jak będzie dostępny to jest szansa na te 4000. Po za tym podejrzewam, że jak zobaczyli ile będą mieli zamówień to "Żyd" się w nich odezwał .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Ale canon rownierz sie nie popisal i widac ze marketing wzial gore w paru punktach. Mimo ze z "live view" do lampy opuszczaja lustro do AF'a juz nie (drobna zmiana softu). Nadal trzeba kupowac durne wezyki po 140 dolarow i dzwigac zlom druciarski mimo ze w D200 dalo sie wbudowac time lapse (kolejna drobna zmiana w sofcie). Nadal nie ma uczciwego ograniczenia czasu w Av tylko na sztywno x-sync (kolejna drobna zmiana w sofcie)...

Takich rzeczy mozna by jeszcze troche wymienic.
    Wracając...

Kuchatku, ale być może (głównie mi chodzi tutaj o LiveView) jeśli wyjdzie w praniu, że z tym MF sobie chłopaki nie radzą* to Canon zapoda jakiś firmware update, żeby był AF przy LV.

*lub będzie w cholerę niewygodne

The z00m
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    Wracając...

Kuchatku, ale być może (głównie mi chodzi tutaj o LiveView) jeśli wyjdzie w praniu, że z tym MF sobie chłopaki nie radzą* to Canon zapoda jakiś firmware update, żeby był AF przy LV.

*lub będzie w cholerę niewygodne
    Soft niczego nie załatwi. Tu są potrzebne rozwiązania hardwerowe. Podniesienie lustra wprowadza ograniczenia. Rozwiązanie jakie przedstawił Canon nie jest nowym... S3Pro posiada podobne rozwiązanie chociaż jeszcze bardziej zubożone.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Po co Ci tu jakis hardware? Lustrem i reszta aparatu steruje soft, sensor AF juz jest. To kwestia dopisania podobnego warunku jaki wystepuje przy fotografowaniu z lampa. Aby puszka gdy zamyka migawke przed zrobieniem zdjecia opuscila lustro i dokonala w miedzyczasie pomiaru AF. Dalo sie zmierzyc e-ttl da sie i AF. Do tego kilka linijek z kwadracikami gdzie wystepuja czujniki.

Na aktualizacje softu to ja bym nie liczyl. Canon wybitnie tutaj przeciwny jest polityce Nikona, ktory daje sporo nowych funkcji w sofcie. W nowym modelu za to wprowadza to pewnie z wielkim hukiem.
    ...

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    (...)Na aktualizacje softu to ja bym nie liczyl. Canon wybitnie tutaj przeciwny jest polityce Nikona, ktory daje sporo nowych funkcji w sofcie. W nowym modelu za to wprowadza to pewnie z wielkim hukiem.
    No i tu właśnie wychodzi słabość i wręcz brak konkurencji. Gdyby Nikon cisnął to takie zmiany softowe nie byłyby symboliczne, a tak to robią co chcą. Módlmy się żeby nikon wreszcie coś wypuścił godziwego w tym segmencie.
    Kapitan Wagner

Strona 39 z 203 PierwszyPierwszy ... 2937383940414989139 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów