Gdyby to był FF to bym może i sobie zmienił :P A tak..
Gdyby to był FF to bym może i sobie zmienił :P A tak..
O obiektywach wiem prawie wszystko
hmm 4000$ - jeśli to prawda to już zaczynam zbierać - wg. dpreview już w kwietniu będzie w sprzedaży !![]()
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
Znam skrot A/D i musze przyznac ci racje. Rzeczywiscie nie mozna mowic o matrycy ze jest 12 bitowa, mozna co najwyzej mowic o jej rozpietosci tonalnej, czyli innymi slowy jak duzo w jeden element swiatloczuly moze wejsc fotonow zanim detektor sie nasyci. OK moja wina... sorki.
W takim razie Pentax kadyszka ma na kazdy kanal 4194304 poziomow... hmmm tylko czy rzeczywiscie to cos daje, oprocz strasznej precyzji obliczen? W takim razie wycofuje sie ze stwierdzenia o duzej jakosciowej zmianie miedzy 12 bit -> 14 bit. No moze oprocz jakosci przejsc tonalnych ale sam juz nie wiem czy te bity maja jakies znaczenie, biorac pod uwage, ze 22 bity w Pentaxie K10D nie daja jakiegos zauwazalnego efektu.
why waste your time looking for proof?
what if the answer is never the truth?
Dla użytkownika 400d nowości w 1 są kosmiczne. Weźmy pod uwagę, że no co by nie mówić ta puszka jest dla zawodowców, fotoreporterów dla który szybkostrzelność, lepszy AF, ten Live View są takimi szczególikami które zapewne mogą zadecydować o przesiadce ze starszego 1d na to 1d MK III. Jednak rewolucją to nie jest, ale za to dobrym i sporym upgreadem.
Jednak mam nadzieję, że Canon pokaże te wymarzone 40d, 5d vol 2 itd itd.
Na początku jakoś tak co do tego Live View niechętnie podchodziłem - phi Małpka 2.0, jednak na dobrą sprawę jak mamy czas na zrobienie zdjęcia to ustawienie ostrości to nie taka zła sprawa, jednak z drugiej strony jakoś na analogach ludzie dawali sobie radę i zdjęcie też znakomite :]
Canon 400d + kit + Sigma 70 - 300 APO + Canon 50 1.8
Moje zdjęcia
Radzio Jogger - mój blog
Redlog.pl - blog piłkarski
fajna puszka dla ludzi pracujacych 90% czasu na jpg'ach a
(a ich klienci jakość obrazu stawiają na drugim miejscu. Ważniejszy jest "News"
300 tys. cykli migawki - czyli tak mniej więcej jak pracują fotoreporterzy agencyjni 300 dni w roku x 1000 fot dziennie
1/300 synchro - mam nadzieje ze będzie w następcy 5D
podgląd - bardzo by się przydał tym którzy pracują shiftami, w macro, technicznej fotografii (wydłuży zdecydowanie żywotnosć migawki)
ponieważ należę do mniejszosci jako używajacy Raw'y czekam spokojnie na coś dla mnie.. zapewne mniej dopracowanego![]()