Strona 98 z 203 PierwszyPierwszy ... 488896979899100108148198 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 971 do 980 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysztof Bieliński Zobacz posta
    nie robilem porownan z 5D, ale obraz z 5D na pewno jest delikatnie ostrzejszy, to chyba oczywiste, ma przeciez wieksza matryce. proponowalem, zeby ktos podrzucil 5D do porownania, jesli komus na tym zalezy, ale chyba nie zalezalo.
    mnie to niespecjalnie interesuje, wybralem ten aparat i dobrze wybralem, mimo wiekszej liczby pixeli w piatce i pelnej klatki i dwukrotnie nizszej ceny.
    ja ewentualnie chetnie bym porownal z piatka
    przymierzałem sie do mk3 ale staneło na piatce, bo dobra cena się trafila i jestem zadowolony

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Osobiscie zadowoliłbym się markiem III z matrycą z 5tkiale skoro ma wyjść IDs mark III z matryca 22 milionową i 12 bitową głebią no to poczekam
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krakers Zobacz posta
    Osobiscie zadowoliłbym się markiem III z matrycą z 5tkiale skoro ma wyjść IDs mark III z matryca 22 milionową i 12 bitową głebią no to poczekam
    14bitową raczej?

myślę, że jeszcze to potrwa, zanim się pojawi 1DsmkIII. I przy takim sprowadzaniu kilka miesięcy zanim będzie u nas. Czyli minimum rok, zanim realnie będzie do kupienia. Długi, smutny rok... Mój już prawie zarobił na siebie, hmm, tzn. ja na niego zarobiłem używając go, ale w sumie niech będzie, że to wpływ aparatu. :rolleyes: W końcu motywuje mnie, żeby więcej pracować. Piątka też by się sprawdziła, ten tylko daje większą pewność i większą frajdę w pracy, a dopiero w teatrach pokaże swoją wyższość, kiedy trzeba będzie wejść trochę wyżej na ISO i użyć cichej opcji. Poza podniesieniem lustra przy live view jest jeszcze lepsza (cichsza, albo podobnie cicha) opcja Silent mode, taki single shot, gdzie opuszczenie lustra zależy od fotografa, tzn. wciskam, lustro się unosi, migawka się wyzwala, a lustro opada dopiero kiedy puszczam spust i dużo wolniej, delikatniej niż normalnie, czyli nawet jeśli od razu puszczę spust migawki, to jest kolosalna różnica w głośności. W pdfie jest informacja, że to 70dB w stosunku do 77dB, ale jak się to usłyszy, to dopiero jest zaskoczenie, bo jest to bardzo ciche, delikatne mlaśnięcie przy standardowym strzale. To naprawdę najcichsza lustrzanka na rynku.
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof Bieliński ; 03-08-2007 o 18:57
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

14bitową raczej?

myślę, że jeszcze to potrwa, zanim się pojawi 1DsmkIII. I przy takim sprowadzaniu kilka miesięcy zanim będzie u nas. Czyli minimum rok, zanim realnie będzie do kupienia. Długi, smutny rok... Mój już prawie zarobił na siebie, hmm, tzn. ja na niego zarobiłem używając go, ale w sumie niech będzie, że to wpływ aparatu. :rolleyes: W końcu motywuje mnie, żeby więcej pracować.
    W razie jesli nałożą ci sie terminy chetnie cię wspomogę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krakers Zobacz posta
    W razie jesli nałożą ci sie terminy chetnie cię wspomogę
    na szczęście firmy, dla których teraz robię "dzieła" , starają się jakoś terminy pode mnie na razie ustawiać. poza tym doba ma 24h, więc jest masa czasu, żeby zdążyć zrobić zdjęcia... ;-)
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof Bieliński ; 03-08-2007 o 19:19
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jak najbardziej stety. Najczęściej takie "pomoce" kończą się poprawianiem, jeśli tylko da sie poprawić.
    Jarek

Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

na szczęście firmy, dla których teraz robię "dzieła" , starają się jakoś terminy pode mnie na razie ustawiać. poza tym doba ma 24h, więc jest masa czasu, żeby zdążyć zrobić zdjęcia... ;-)
    chyba, że o reportażach mówisz, to mogę dać znać, jakby co.
    Jestem do dyspozycji na plfoto znajdz "Krakers"

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

(...) Poza podniesieniem lustra przy live view jest jeszcze lepsza (cichsza, albo podobnie cicha) opcja Silent mode, taki single shot, gdzie opuszczenie lustra zależy od fotografa, tzn. wciskam, lustro się unosi, migawka się wyzwala, a lustro opada dopiero kiedy puszczam spust i dużo wolniej, delikatniej niż normalnie, czyli nawet jeśli od razu puszczę spust migawki, to jest kolosalna różnica w głośności. W pdfie jest informacja, że to 70dB w stosunku do 77dB, ale jak się to usłyszy, to dopiero jest zaskoczenie, bo jest to bardzo ciche, delikatne mlaśnięcie przy standardowym strzale. To naprawdę najcichsza lustrzanka na rynku.
    To brzmi niezwykle kusząco . I pokazuje że tak na prawdę suche cyfry specyfikacji niewiele mówią.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Jak najbardziej stety. Najczęściej takie "pomoce" kończą się poprawianiem, jeśli tylko da sie poprawić.
    To prawda. Poza tym jak klienci przychodzą po Twoje zdjęcia, nie możesz powiedzieć, że część zrobi asystent.
    Ale można na wstępie zaproponować kogoś innego. I to on podpisuje umowę.
    Z tym, że polecałbym też kogoś, do kogo mam stuprocentowe zaufanie. A niewiele jest takich osób.
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof Bieliński ; 03-08-2007 o 20:30

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Hmm, w Marku2 (a w każdym razie na pewno w "N") też jest taka opcja. Nazywa się to "slow quiet shutter cocking" czy jakoś tak, i działa z grubsza tak jak opisałeś.

Strona 98 z 203 PierwszyPierwszy ... 488896979899100108148198 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów