Strona 94 z 203 PierwszyPierwszy ... 44849293949596104144194 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 931 do 940 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Qrna tez sie niemoge doczekac na jakies dokladniejsze info na temat dsa III
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Domyślnie

no to jest zapowiedz nowego firmware do 1dmk3 i wszyscy znow beda sie cieszyc posiadynymi zabawkami i bez nowych kosci jak szly plotki
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=6130

Początki nałogu Awatar Arek Piekarz
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yggdrassill Zobacz posta
    no to jest zapowiedz nowego firmware do 1dmk3 i wszyscy znow beda sie cieszyc posiadynymi zabawkami i bez nowych kosci jak szly plotki
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=6130
    Rob Galbraith pisze, że nowy soft nie rozwiązał problemów z AI Servo przy słonecznej pogodzie :-/
    40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
    Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
    Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW

Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
    Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

ceny marka w usa sa na poziomie 12000zl to niezle sie zapowiada
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krakers Zobacz posta
    ceny marka w usa sa na poziomie 12000zl to niezle sie zapowiada
    W Europie nawet taniej, tylko co z tego jak NIE MA.
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Sytuacja z nowym AF w 1D przypomina mi czasy, kiedy wchodzilo 10D. Po zmianie ukladu AF w porownaniu do D60, sie zaczelo. Oczywiscie oprocz narzekan na dokladnosc byly i glosy, ze u nich jest wszystko ok, dokladnie tak jak teraz, tylko kaliber cenowy i prestiz sprzetu zupelnie inny. Cos mi sie wydaje ze Canon nie za bardzo sie przyklada do testowania nowych rozwiazan, albo do kontroli jakosci w, badz co badz, bardzo precyzyjnych instrumentach.

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Sytuacja z nowym AF w 1D przypomina mi czasy, kiedy wchodzilo 10D. Po zmianie ukladu AF w porownaniu do D60, sie zaczelo. Oczywiscie oprocz narzekan na dokladnosc byly i glosy, ze u nich jest wszystko ok, dokladnie tak jak teraz, tylko kaliber cenowy i prestiz sprzetu zupelnie inny. Cos mi sie wydaje ze Canon nie za bardzo sie przyklada do testowania nowych rozwiazan, albo do kontroli jakosci w, badz co badz, bardzo precyzyjnych instrumentach.
    Czy faktycznie są one aż tak precyzyjne? Ja mam do tego dość chłodne podejście - aparat fotograficzny nawet najdroższy i najdoskonalszy nie jest w stanie dorównać precyzji wymaganej i osiąganej np. w dyfraktometrach rentgenowskich. Z takimi pracowałem, dlatego jest mi łatwiej zaakceptować zrozumiałe niedoskonałości sprzętu foto. Nawet przy ich sporych cenach.

Bywalec Awatar SAM
    Miasto
    Kamionek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    Czy faktycznie są one aż tak precyzyjne? Ja mam do tego dość chłodne podejście - aparat fotograficzny nawet najdroższy i najdoskonalszy nie jest w stanie dorównać precyzji wymaganej i osiąganej np. w dyfraktometrach rentgenowskich. Z takimi pracowałem, dlatego jest mi łatwiej zaakceptować zrozumiałe niedoskonałości sprzętu foto. Nawet przy ich sporych cenach.
    Akurat porównanie precyzji aparatów Canon (nawet profi) do dyfraktometrów rentgenowskich jest niezbyt trafione.
    Toż to zupełnie inna działka. Canony są to produkty typowo użytkowe, a dyfraktometry służą do dokładnych pomiarów badawczych.

Równie dobrze można porównywać siłę ognia wiatrówki z potencjałem militarnym lotniskowca atomowego .

Lepiej porównywać z podobnymi produktami konkurencji.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SAM Zobacz posta
    Akurat porównanie precyzji aparatów Canon (nawet profi) do dyfraktometrów rentgenowskich jest niezbyt trafione.
    Toż to zupełnie inna działka. Canony są to produkty typowo użytkowe, a dyfraktometry służą do dokładnych pomiarów badawczych.

Równie dobrze można porównywać siłę ognia wiatrówki z potencjałem militarnym lotniskowca atomowego .

Lepiej porównywać z podobnymi produktami konkurencji.
    Pozwolisz, że będę porównywał wedle swojego uznania
    Z mojego punktu widzenia oraz doświadczenia jest to trafione porównanie, bo ja po prostu nie spodziewam się cudów po aparatach foto, gdyż IMHO nie są wcale precyzyjne. Niektórzy za to się spodziewają i przeżywają rozczarowania. Czasami trzeba popatrzeć na zagadnienie z innej perspektywy. I dlatego posłużyłem się przekontrastowanym przykładem.
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 25-07-2007 o 12:16

Bywalec Awatar SAM
    Miasto
    Kamionek

Domyślnie

Rozpatrując to bezwzględnie, dyfraktometry rentgenowskie są dużo bardziej dokładnymi przyrządami od aparatów fotograficznych. Natomiast uwzględniając cenę dyfraktometru i cenę lustrzanki już tak nie jest.
    Aparat za ok. 200-300 tys. EUR i przeznaczony stricte do pomiarów jest tak dokładny, jak wielka jest ta kwota.:-D
    Aparat za 2-3 tys EUR jest tak niedokładny, jak mała jest ta kwota.:rolleyes:

Strona 94 z 203 PierwszyPierwszy ... 44849293949596104144194 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów