Strona 7 z 170 PierwszyPierwszy ... 567891757107 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

szkoda ze caly sprzet raczej nie jest adresowany dla zwyklego Kowalskiego widac Canon chce krolowac w najwyzszym segmencie :]

Coś już napisał
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c42 Zobacz posta
    szkoda ze caly sprzet raczej nie jest adresowany dla zwykłego Kowalskiego widać Canon chce krolowac w najwyzszym segmencie :]
    O ile mnie pamiec nie myli, jedynki nigdy nie byly dla Kowlaskiego, tylko dla reporterow, czy w czasach analogow, dla ceniacych komfort, niezawodnosc.

Pomijam snobow, ktorzy kupuja po to, by miec!

Przy czym Kowalski tez moze sobie kupic "jedyne", tylko po co?
    ::: Canon EOS 1D MkIII & Canon EOS 1Ds MkIII ::: Canon EOS 5D MkII ::: EF 16-35/2.8 L II USM ::: EF 24-70/2.8 L ::: EF 70-200/2.8 L IS ::: EF 300/2.8 L IS USM ::: EF 400/2.8 L IS USM ::: EF 600/4.0 L IS USM ::: Extender EF 1.4x II ::: Extender EF 2.0x II ::: Speedlite 580EX II :::

Początki nałogu
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wawak Zobacz posta
    O ile mnie pamiec nie myli, jedynki nigdy nie byly dla Kowlaskiego, tylko dla reporterow, czy w czasach analogow, dla ceniacych komfort, niezawodnosc.

Pomijam snobow, ktorzy kupuja po to, by miec!

Przy czym Kowalski tez moze sobie kupic "jedyne", tylko po co?
    nie zrozumiales mnie... rano wchodze na forum i patrze ze zamiast czterdziestki mamy jedynke ktora mnie kompletnie nie interesuje... nowsci sprzetowe Canona nie sa adresowane do mnie - nie ten segment... no nic pozostaje trzymac kciuki za konkurencje zeby cos sie ruszylo...

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Nowa puszka wygląda ciekawie ale to co najbardziej mnie interesuje, to ile nowych rozwiązań trafi do bardziej budżetowych produktów dSLR. W sumie cena nie jest aż tak zaporowa ale czy ja tego potrzebuję? Chyba jednak poczekam na nową wersję 5D.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Część z tych rozwiązań podejrzewam, że przeniesie się niżej. Także można domniemywać co będzie w niższych modelach.
    Co do poważania reszty to wg. mnie KuchateK przesadzasz i to mocno.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Dla mnie najistotniejszą rzeczą w tej chwili jest cena tego cuda .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Na dpreview stoi wyraznie 3999$.

Canon jest przewidywalny jesli chodzi o ceny. Znaczacej podwyzki wzgledem poprzednika nie bedzie przy premierze. A po jakims czasie i tak wszystko laduje taniej jak poprzednik.

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

A co do przesadzania. Nie wiem czy tak duzo wymagam.

Fakt ze nowa puszka jest fajna, fura bajerow, predkosc, podwojny procesor, 14 bit i co tam jeszcze naupychali. Mozna to nazwac rewolucja, rewelacja i wielu ludzi z pewnoscia zadowoli.

Tylko co mi po tym jak mi tak naprawde wystarczy 5D z garscia gumy zeby pasowal szczelnoscia do tego 24-70 ktore mam. Aby ten system stanowil zestaw i funkcje jednego byly wykorzystane przez drugie. Chcial bym puszki, ktora Canona kosztowala by ulamek tego co opracowanie nowosci z 1DmkIII a mogli by za nia policzyc sobie tyle samo i wcale bym nie narzekal na cene.
    ...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

szczerze?

wyglada to bardzo solidnie jak na aprat reporterski

live view
    3" telewizor
    poprawione menu
    poprawiony 16-35 - potezny lens do reportazu
    migawka na 300k klapniec

nic rewolucyjnego, ale za to bardzo solidny upgrade
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja tam się cieszę.
    Może kiedyś uda mi się dozbierać...
    jak nie do mkIII, to chociaż do mkII.

Bo ten aparat ma generalnie wszystko co mi potrzeba.
    I dużo więcej
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Domyślnie

Dla mnie rewelacja.
    Robienie fotek 1DII N w trybie portretowym (pionowym) przy niewielkiej ilosci swiatla ludziom, przy wykorzystaniu krancowych punktów AF (nie-krzyzowych) nie nalezalo do przyjemnych. Pojedyncze non-cross w 1DIIN (czy w ogóle w canonach) sa zawodne.
    A jak są rozmieszczone crossy w 1DII wszyscy wiemy .

Nowy AF z 19 krzyzowymi to jest to czego mi brakowalo. I joistick z 20D/5D Pieprzyc 10fps vs. 8,5 czy 10Mpix vs. 8, ale nowy AF to jest rewolucja w 1-kach. Oczywiscie poczekam na konkrety, ale sadze ze canon nie zmienialby AF, jesli nowy nie bylby lepszy.
    Live LCD rowniez będzie bardzo przydatny w reporterce (w tłumie będą ciekawe kadry nad głowami).

pozdrawiam
    amber
    Wind i ...ciągłe wydatki...

Strona 7 z 170 PierwszyPierwszy ... 567891757107 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów