szkoda ze caly sprzet raczej nie jest adresowany dla zwyklego Kowalskiego widac Canon chce krolowac w najwyzszym segmencie :]
szkoda ze caly sprzet raczej nie jest adresowany dla zwyklego Kowalskiego widac Canon chce krolowac w najwyzszym segmencie :]
::: Canon EOS 1D MkIII & Canon EOS 1Ds MkIII ::: Canon EOS 5D MkII ::: EF 16-35/2.8 L II USM ::: EF 24-70/2.8 L ::: EF 70-200/2.8 L IS ::: EF 300/2.8 L IS USM ::: EF 400/2.8 L IS USM ::: EF 600/4.0 L IS USM ::: Extender EF 1.4x II ::: Extender EF 2.0x II ::: Speedlite 580EX II :::
Nowa puszka wygląda ciekawie ale to co najbardziej mnie interesuje, to ile nowych rozwiązań trafi do bardziej budżetowych produktów dSLR. W sumie cena nie jest aż tak zaporowa ale czy ja tego potrzebuję? Chyba jednak poczekam na nową wersję 5D.
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.
Część z tych rozwiązań podejrzewam, że przeniesie się niżej. Także można domniemywać co będzie w niższych modelach.
Co do poważania reszty to wg. mnie KuchateK przesadzasz i to mocno.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Dla mnie najistotniejszą rzeczą w tej chwili jest cena tego cuda.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Na dpreview stoi wyraznie 3999$.
Canon jest przewidywalny jesli chodzi o ceny. Znaczacej podwyzki wzgledem poprzednika nie bedzie przy premierze. A po jakims czasie i tak wszystko laduje taniej jak poprzednik.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A co do przesadzania. Nie wiem czy tak duzo wymagam.
Fakt ze nowa puszka jest fajna, fura bajerow, predkosc, podwojny procesor, 14 bit i co tam jeszcze naupychali. Mozna to nazwac rewolucja, rewelacja i wielu ludzi z pewnoscia zadowoli.
Tylko co mi po tym jak mi tak naprawde wystarczy 5D z garscia gumy zeby pasowal szczelnoscia do tego 24-70 ktore mam. Aby ten system stanowil zestaw i funkcje jednego byly wykorzystane przez drugie. Chcial bym puszki, ktora Canona kosztowala by ulamek tego co opracowanie nowosci z 1DmkIII a mogli by za nia policzyc sobie tyle samo i wcale bym nie narzekal na cene.
...
Dla mnie rewelacja.
Robienie fotek 1DII N w trybie portretowym (pionowym) przy niewielkiej ilosci swiatla ludziom, przy wykorzystaniu krancowych punktów AF (nie-krzyzowych) nie nalezalo do przyjemnych. Pojedyncze non-cross w 1DIIN (czy w ogóle w canonach) sa zawodne.
A jak są rozmieszczone crossy w 1DII wszyscy wiemy.
Nowy AF z 19 krzyzowymi to jest to czego mi brakowalo. I joistick z 20D/5DPieprzyc 10fps vs. 8,5 czy 10Mpix vs. 8, ale nowy AF to jest rewolucja w 1-kach. Oczywiscie poczekam na konkrety, ale sadze ze canon nie zmienialby AF, jesli nowy nie bylby lepszy.
Live LCD rowniez będzie bardzo przydatny w reporterce (w tłumie będą ciekawe kadry nad głowami).
pozdrawiam
amber
Wind i ...ciągłe wydatki...