Strona 75 z 203 PierwszyPierwszy ... 2565737475767785125175 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 741 do 750 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    zamowić to mogę wszędzie. ja chcę kupić; z fakturą vat, z polskiej dystrybucji i w dobrej cenie :-)
    Mogę Ci go sprzedać - pisz na prv.

Dopiero zaczyna Awatar darimarc
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Myślę, by spokojnie poczekać kilka dni... fotoit próbuje pewnie wykorzystać nerwówkę związaną z opóźnieniem dystrybucji modelu Ja miałem obiecaną realizację zamówienia na koniec kwietnia, na początku maja pewnie bym się na cenę w fotoit pod warunkiem natychmiastowego odbioru skusił... ale jak już tyle czekam to jeszcze te pare dni spokojnie przeżyję na starym 1D a potem znów porównam ceny

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek Piekarz Zobacz posta
    Nie chcę was zmartwić, ale na oficjalnej stronie 1D Mark III napisano, że 14 bitów służy lepszym (gładszym) przejściom kolorów, a nie zwiększeniu zakresu tonalnego, czyli stosunkowi maksymalnej i minimalnej wartości sygnału, jaki może odtworzyć matryca. IMHO Canon na pewno pochwaliłby się większym zakresem, gdyby go osiągnął. Ale ostatnie słowo należy do posiadaczy nowego Marka ;-)
    Jest dokładnie tak jak napisałeś - sprawdziłem empirycznie Większą o 18% rozpiętość uzyskuje się kosztem szumów w cieniach, ale w mkIII i tak nie są one najgorsze :wink:

Cytat Zamieszczone przez darimarc Zobacz posta
    Myślę, by spokojnie poczekać kilka dni... fotoit próbuje pewnie wykorzystać nerwówkę związaną z opóźnieniem dystrybucji modelu Ja miałem obiecaną realizację zamówienia na koniec kwietnia, na początku maja pewnie bym się na cenę w fotoit pod warunkiem natychmiastowego odbioru skusił... ale jak już tyle czekam to jeszcze te pare dni spokojnie przeżyję na starym 1D a potem znów porównam ceny
    Nie ma opóźnienia w dystrybucji, tylko na polskę jest bardzo mało tych modeli. Sprawdź ceny na świecie i wyjdzie Ci że....u nas są najtańsze :-(

Ale są też dobre wieści - tym razem ze strony Adobe: nowy Camera RAW 4.1 obsługuje już mkIII i dostępny jest pod:
    http://www.adobe.com/products/photoshop/cameraraw.html
    Ostatnio edytowane przez Olgierd ; 31-05-2007 o 08:23 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Olgierd, o czym ty piszesz?

Zakres tonalny sprawdza się dla stałego ISO, w najlepszych możliwych (laboratoryjnych) warunkach: czyli optymalne ISO (przypuszczam, że jak najniższe), optymalna ekspozycja, doskonałe szkło, kartka papieru z przejściem od białego do czarnego. W takich warunkach nie ma mowy o podbijaniu ISO. Mówisz o czymś zupełnie innym, co się nazywa zwiększeniem czułości.

Funkcja, która tak uparcie cytujesz jest na moje oko kopią opcją dostępnej już od dawna funkcji "shiftu" czasów otwarcia migawki dla trybu Av, czyli programem automatycznego doboru ISO aby optymalnie naświetlić kliszę. Ale to inna sprawa.

A opóźnienie w dystrybucji było, o ponad miesiąc na całym świecie. Do tego w USA aparat kosztuje 4500$ czyli niecałe 13k PLN. Gdzie w Polsce kupisz taniej?
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Kubaman - odniosłem wrażenie, że Olgierd pisał o tej "najniższej" cenie z przekąsem...

Miasto
    Kraków

Domyślnie

no ale w takim razie co to ma do rzeczy? U nas sprzęt zawsze jest najdroższy i nic tu nowego. W dodatku, wedle tej teorii wszyscy chcieliby wprzedawać w Polsce, bo to taki zysk. Dlatego ja to oderałem inaczej..

Dopiero zaczyna Awatar darimarc
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ostatnie info telefoniczne z fotoexperta:
    dostępność 1D mIII połowa września((
    kasa mi się rozejdzie

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Olgierd, o czym ty piszesz?
    O tym że mkIII nie ma rewelacyjnie zwiększonej rozpiętości tonalnej, a napewno o tym nie świadczy 14bitowy zapis.

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    A opóźnienie w dystrybucji było, o ponad miesiąc na całym świecie. Do tego w USA aparat kosztuje 4500$ czyli niecałe 13k PLN. Gdzie w Polsce kupisz taniej?
    4500$ + transport + cło + vat wychodzi więcej niż 16500. A przy tym u nas jest dostępny od ręki :-D
    A tak przy okazji - na eBay'u ludziska licytują 5100$ chyba nie przez pomyłkę - w stanach też jest go ciężko kupić.
    Ostatnio edytowane przez Olgierd ; 31-05-2007 o 12:26 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olgierd Zobacz posta
    O tym że mkIII nie ma rewelacyjnie zwiększonej rozpiętości tonalnej, a napewno o tym nie świadczy 14bitowy zapis.
    Tego nie wiesz, poczekam na wiarygodne testy. Natomiast mieszasz rozpiętość tonanlą z podbijaniem ISO.

BTW, zerknij sobie do T&T a propos sprowadzania sprzętu z USA ..

Piłaś
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darimarc Zobacz posta
    Ostatnie info telefoniczne z fotoexperta:
    dostępność 1D mIII połowa września((
    kasa mi się rozejdzie
    No to bomba . Poczekamy sobie więc na trochę więcej egzemplarzy. A gdy w sierpniu wyjdzie kolejny DSLR Canona to znowu poczekamy pół roku :/. Może do tego czasu uzbieram na nową puche :P
    Mówią że cierpliwość jest cnotą...

Strona 75 z 203 PierwszyPierwszy ... 2565737475767785125175 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów