Strona 63 z 170 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573113163 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 621 do 630 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar Arek Piekarz
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Pojawił się nowy artykuł na Rob Galbraith DPI z wizyty u Canona - dużo o 1D Mk3 oraz trochę o polityce Canona. Zwróćcie uwagę na drewniane modele 1D oraz 200/1.8 L pod koniec arta ;-)
    40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
    Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
    Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW

Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
    Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek Piekarz Zobacz posta
    Pojawił się nowy artykuł na Rob Galbraith DPI [...] trochę o polityce Canona.
    "Looking ahead Canon intends to offer a new file format in future digital cameras [...] The format could be in addition to or in replacement of either JPEG or CR2 RAW, but the company is still studying its options and hasn't committed to any one format as yet."

Całkiem logiczne, biorąc pod uwagę najnowsze doniesienia o 50Mpikselowyh matrycach... Ale to oczywiście OT, ale RAW-y staną się wreszcie niepotrzebne!
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 07-06-2007 o 10:11
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

* EOS-1D_Mark_III_ISO200_HTP-OFF_DPP_SS.jpg
    * EOS-1D_Mark_III_ISO200_HTP-ON_DPP_SS.jpg
    Obejrzałem te sampelki dość dokładnie. Fajna ta zabawka z wyciąganiem szczegółów z cieni.

[EDIT] - oczywiście chodziło o wyciąganie szczegółów ze świateł [/EDIT]

Ale jeśli mogę delikatnie coś zasugerować, to jakość zdjęcia studyjnego na ISO 200 powinna być chyba nieco lepsza. Mam nadzieję, że to kolejny sampel "zachęcający" do zakupu, jak pamietne widoczki z trawą z 5D. Bo na razie to jakością to nie powala.
    Czy pierwsi właściciele tych zabawek mogą coś napisać na temat tych plików? Uwalone, czy rzeczywiście obraz nie ma tylu szczegółów?
    Ostatnio edytowane przez oskarkowy ; 07-06-2007 o 08:50
    Jarek

Drogos
    Guest

Domyślnie

synchronizcja w 5D jest 1/250 w mark III 1/300 a w moim staaarym d70 byla 1/500 i nei bardzo rozumiem co tu ma do tego moc lampy

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Drogos Zobacz posta
    synchronizcja w 5D jest 1/250 w mark III 1/300 a w moim staaarym d70 byla 1/500 i nei bardzo rozumiem co tu ma do tego moc lampy
    Im większa moc lampy tym większy (dłuższy) czas trwania błysku.

Domyślnie

Ileż razy można pisać to samo...
    W Pentaksie jest 22bitowe przetwarzanie sygnału.
    Przy okazji zaś, jazda po bandzie:
    http://pentaxlife.com/pentax-k10d-vs-canon-1d-mark3
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Drogos
    Guest

Domyślnie

dla tych ktorzy rozwazaja zakup mark III lub tez do tych ktorzy strasznie nie moga sie doczekac ...dajcie na luz ..wczoraj przyszedl moj ..porownywalem z 5D ..jak tak dalej pojdzie to go odesle i kupie drugiego 5D ...nei widze oczywistej poporawy ogolnej jakosci zdjec ..iso w 3200 to po prostu ten sam obraz co w 5D tylko troszke wiecej pociagniete na suwaku w "noise reduction"

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Drogos Zobacz posta
    dla tych ktorzy rozwazaja zakup mark III lub tez do tych ktorzy strasznie nie moga sie doczekac ...dajcie na luz ..wczoraj przyszedl moj ..porownywalem z 5D ..jak tak dalej pojdzie to go odesle i kupie drugiego 5D ...nei widze oczywistej poporawy ogolnej jakosci zdjec ..iso w 3200 to po prostu ten sam obraz co w 5D tylko troszke wiecej pociagniete na suwaku w "noise reduction"
    Wykorzystam Cię, jeśli pozwolisz. Właśnie rozmatruję sprzedaż jednegoz moich 5D na rzecz nowego marka. Głownie chodzi mi o lepszy AF i te "lepsze" szumy. Dochodzi też jakość obrazu, bo zajmuję się fotografią ślubną i każdy detal jest u mnie na wagę złota.
    Mógłbyś rozwinąć trochę te myśli, które wyżej zacząłeś? AF naprawdę jest warty tej utraty jakości? Nie tracę co drugiego zdjęcia, nawet pracując na f/2. Zresztą skoro masz 5D, to wiesz i masz porównanie.
    Jednym słowem, napisz coś więcej. Bo sam na razie nie mam jak porównać.
    Jarek

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Wykorzystam Cię, jeśli pozwolisz. Właśnie rozmatruję sprzedaż jednegoz moich 5D na rzecz nowego marka. Głownie chodzi mi o lepszy AF i te "lepsze" szumy. Dochodzi też jakość obrazu, bo zajmuję się fotografią ślubną i każdy detal jest u mnie na wagę złota.
    Mógłbyś rozwinąć trochę te myśli, które wyżej zacząłeś? AF naprawdę jest warty tej utraty jakości? Nie tracę co drugiego zdjęcia, nawet pracując na f/2. Zresztą skoro masz 5D, to wiesz i masz porównanie.
    Jednym słowem, napisz coś więcej. Bo sam na razie nie mam jak porównać.
    Też zdecydowałem się kupić mk III (chociaż mam watpliwości i być może jeszcze się rozmyślę), ale nie liczę na lepszą jakość obrazu niż w 5, bo to nie jest możliwe. Szumy też nie będą lepsze niż w 5d (myślę, że będą podobne). Jeżeli interesuje Cię wyłącznie jakość obrazu, to trzebą poczekać na 1ds mk III, lub kupić nową Mamiye
    http://www.mamiya.com/cameras.asp?id=1&id2=2281

myślę, że optymalny zestaw do ślubów (i nie tylko oczywiście), to będzie parka: 1d mk III i 1ds mk III :-) , pozostaje tylko pytanie o ile trzebaby podnieść ceny, żeby to się opłacało :-)

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jak można się było spodziewać - pojawiły się w sieci pierwsze "filmy kręcone" Markiem... - trzeba przyznać, że robi to wrażenie (mam na myśli i 10fps i szybkość a także precyzję AF:
    http://www.the-digital-picture.com/R...fps-Video.aspx
    ten link Jarku - to także wskazówka dla Ciebie co do AF

Strona 63 z 170 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573113163 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów