Ja też kupiłem 20D i 5D od TIP-a, ale wyższego modelu bym nie kupił. Tutaj po prostu bym chciał mieć spokoj wewnętrzny i pełną obsługę gwarancyjną. Za to obiektyw z wyższej półki mogę zaryzykować. Ale to tak do 10 kzł.
Ja też kupiłem 20D i 5D od TIP-a, ale wyższego modelu bym nie kupił. Tutaj po prostu bym chciał mieć spokoj wewnętrzny i pełną obsługę gwarancyjną. Za to obiektyw z wyższej półki mogę zaryzykować. Ale to tak do 10 kzł.
FOTOINKWIZYTOR
Bez przesady. Oficjalny zakup w sklepie internetowym to może być różnica 2-3 kzł.
FOTOINKWIZYTOR
http://cgi.ebay.co.uk/Canon-EOS-1D-M...QQcmdZViewItem
Czy chodzi o tego eleganta?![]()
,,Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi"
Albert Einstein
400D,Canon17-40/4 L,Canon100/2.8 macro,Tamron28-75/2.8,Canon75-300/4-5.6III,Sandisk ExtremeIII 8Gb,VelbonDV7000,Tamrac Expedition4
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ja jak byłem napalony na to body to powoli ostygłem. Zdjęcia w tych samych warunkach wychodzą z niego dużo gorszej jakości niż z 5D. Poczekam, aż mój PS będzie czytał z niego RAW-y i wtedy postaram się gdzieś go dorwać i popstrykać w "normalnych" a nie targowych warunkach.
FOTOINKWIZYTOR
Sam robiłem te zdjęcia. Nie są powalające. Są brzydkie. To jpg-i prosto z aparatu. Mam gdzieś nawet takie z ISO 6400 (to akurat całkiem użyteczne). Ich jakość biorę na karb tego, że kompletnie nie znam tego aparatu i jego podejścia do pomiaru światła itd. Poczekam na bardziej optymalne warunki do porównania.
FOTOINKWIZYTOR
No to jest ważna informacja. Czyli jednak raczej sport+prasa codzienna - kontynuacja MkII. No dobrze, myślałem, że będzie bardziej uniwersalny.