Strona 5 z 203 PierwszyPierwszy ... 345671555105 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Dajcie spokój - aparat jak marzenie! Widzieliście sample na ISO800? 19 krzyżowych sensorów w układzie AF, który jest wreszcie czuły jak cholera i ma poprawioną precyzję - do dynamicznej fotografii w niekorzystnych warunkach oświetleniowych to będzie zabójcza broń, przy której 5D z tą całą swoją fulfrejmową matrycką będzie śmieszną zabawką.
    Czornyj, racja to jest killer. Ale wiekszosc z czytelnikow tego forum nie potrzebuje az takiego sprzetu, bo nie uzywaja tego na wojnie ;-)
    Nie od dzisiaj wiadomo, ze Canon ma profesjonalne sprzety najlepszego sortu, a amatroskiem hmmm, well, no sam wiesz. Wiec nie dziwota, ze oszalamiajacego entuzjazmu tu brak, zwlaszcza przy braku 3D, i 40D, 5DMKII, czy czego tam jeszcze sobie wszyscy zyczyli.

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Jeszcze PMA nie bylo Nie jest powiedziane ze nic wiecej nie bedzie Mogli dac teraz cos zeby ludzie zajeli sie nowoscia a nie sledzili wyciekow.
    ...

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Mogli dac teraz cos zeby ludzie zajeli sie nowoscia
    Tyle, ze nie_reporterzy, a już na pewno amatorzy nie bardzo mają sie tu czym interesować
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Tyle, ze nie_reporterzy, a już na pewno amatorzy nie bardzo mają sie tu czym interesować
    Te funkcje i usprawnienia kiedys przejda na nizsza polke, wiec nie zgodze sie z Twoja opinia.
    ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Te funkcje i usprawnienia kiedys przejda na nizsza polke, wiec nie zgodze sie z Twoja opinia.
    Pytanie, czy nasze dzieci tego dożyją?
    Pozdrowienia, Tomek

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Zieeeew.... no i góra urodziła mysz Po raz kolejny Canon pokazał, że najważniejsza dla nich jest.... nie, bynajmniej nie jakaś "grupa fotografów" ale kasa :-D

- 14-bit sensor? Pentax ma 22 :-P :-P :-P A Sigma Foveona :-P bla bla bla
    - lepsza czułość? no, patrząc po samplach (dziwnym trafem kończących się na ISO 800) tak o jakieś 0.5EV w jpegach, i to podejrzanie "miękkich" w szczegółach (Nikon-style?). Do tego z jakimiś uwagami małym druczkiem na dole o "referencyjnych standardach" bla bla
    - trochę większy bufor (22 vs 30) - no dobra, plus
    - "nowa generacja AF"? Konkrety proszę...
    - 10mpix, telewizor, odkurzacz... standard... swoją drogą, ciekawe jak to ostatnie wpłynie na "durability" body używanych w bardziej "wojenny" sposób ;-)
    - Live view - ciekawe. Ciekawe też czy taki stuprocentowy, czy taki jak w już nie pamiętam której lustrzance (chyba Olek), gdzie było maks. 5 sekund. No i ciekawe jak to wpływa na zużycie baterii.
    - wywalone guziki z lewej strony ekranu - no kurde, takich rzeczy się nie robi Brakuje tylko DirectPrinta (chyba że przeoczyłem)
    - nikt o tym nie wspomina, ale zmieniona bateria! :-( Aż dla pewności sprawdziłem czy aby ciągle można tam karty CF wtykać :-P

Moim zdaniem już zmiana 20D->30D była większa. Kurcze, no żeby chociaż taka drobnostka jak Auto-ISO... ale jak widać nie ma siły. Canon = Microsoft ;-) "rządzimy - i co nam Pan zrobi? :-P"

Aha, i Chuck Westfall przestał być dla mnie autorytetem jeśli chodzi o nowości ;-) (miało nie być więcej body z cropem 1.3x - który notabene bardzo lubię).

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Pytanie, czy nasze dzieci tego dożyją?
    Ty coś strasznie marudny jesteś .
    Ja bym tam wolał żeby taki 40D się opóźnił, a miał np.: "Live View" lepszy Af i kilka innych rzeczy z jedynki .

Muflon Ty chyba w ogóle nie czytasz co się pisze . C. Westfall właśnie pisał o tym, że APS-H wcale nie idzie do kubła. A o bateriach też było ale nie w tym wątku .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 22-02-2007 o 10:54
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ty coś strasznie marudny jesteś .
    No, nie tylko ja. Muflon też nie jest zachwycony

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ja bym tam wolał żeby taki 40D się opóźnił, a miał np.: "Live View" lepszy Af i kilka innych rzeczy z jedynki .
    Połowicznie zgoda.
    Czyli niechby się i opóźnił, ale lepiej, żeby coś z piątki przejął :-)
    Pozdrowienia, Tomek

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To teraz jak ktoś nowy na forum zapyta gdzie się włącza w 350D/400D podgląd na wyświetlaczu zostanie odesłany do sklepu po 1D Mark III

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Zieeeew.... no i góra urodziła mysz Po raz kolejny Canon pokazał, że najważniejsza dla nich jest.... nie, bynajmniej nie jakaś "grupa fotografów" ale kasa :-D
    Tak jak mówisz...ale tu przecie wszystkie chłopaki to onanisci sprzętowi (a nie jakaś tam wyświechtana grupa fotografów ), więc kto by tam się zdjęciami przejmował, a że każdy onanista sprzętowy wyda każdą kasę na super sprzęcicho, to kupujmy panowie "nowe jedynki" - tak jak canon corporation tego oczekuje...

http://www.kadr.org.pl - ... zapraszam...

Strona 5 z 203 PierwszyPierwszy ... 345671555105 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów