A ja chyba zachorowalem na tego 1D Mk III.
Ma chyba wszystko o czym mogłbym pomarzyc, jak dla mnie najlepszymi cechami tego apratu sa jednak:
- uszczelnienia (czesto cykam w trudnych warunkach, jak to zwykle mam szczescie i gdy trzeba cyknac jakies fotki do newsa to pogoda nie jest ksiazkowa), prywatnie tez lubie fotografowac przyrode (co pewnie widac po moim portfolio) a w takich terenowych warunkach solidny uszczelniony korpus to jeden problem mniej
- mozliowsc zmiany matowek
- 10fps i spory bufor tez sie przyda w reportażach (nie weselnych)
- iso 6400 a w pelni uzyteczne ISO 1600/3200 tez sie mocno przyda w warunakch w jakich przychodzi mi czesto fotografowac (przedstawienia, spektakle, i inne miejsca gdzie nie wypada uzywac lampy blyskowej)
- no i smieciarka
Na te lightview to tak spogladam troche z dystansem (gdy dostaje do reki zwykly aparat kompaktowy to czesto przylapuje sie na panicznym poszukiwaniu viewfindera), w nielicznych systuacjach bylaby ta "technologia" wykorzystywana, aczkolwiek nie jest ona nowa, jest to po prostu udoskonalenie tej z limitowanej wersji 20stki dla astrofotografow (EOS 20Da)
Bylby to dla mnie spory przeskok z przetwaniowej 350tki (ktora mam ponad rok i przestaje mi powoli wystarczac) na ten aparat.
trudno mi gdybac na temat trgo czy ten aparat jest wart swojej ceny. Bo może i ja doroslem do niego to poki co moj portfel jeszcze nie :/ ... niestety
Nastawialem sie na cos ala 40D ale skoro jego nie ma a 30D to jeszcze nie to czego szukam to chyba najwyzszy czas zaciskac pasa i na pazdziernik/listopad czyli kolejne premiery (gdy ceny nieco zelza by wprowadzic zwyczajowy zamet) zakupic tego 1D Mk III, za wiara w to ze starczy na lata.