Szkłami do Nikona a my tu o Canonie mówimy - to że sa odpowiednie przejściówki i adaptery to już inna bajka.
Nie wiem - ja robię jak do tej pory tylko analogowymi puszkami.
Podobnie jak ten kto pisze takie historie:
Jestem tak samo śmieszny jak i snowboarder.
A czy ja pisałem że nie?
Zważ na to że nie wszyscy używają cyfry.
Ja nie mam zamiaru przekonywać kogokolwiek o wyższości jakiegokolwiek systemu nad innym bo to nie ma sensu. Jeżeli chodzi o pusty śmiech to pamiętaj że są i tacy co reagują w ten sam sposób na Canona więc :wink:
Jakoś nie odczułem tegoż sikania ale skoro tak mówisz to pewnie tak było![]()
Jakby nie patrzeć to masz racje.![]()
a wskaż mi miejsce w którym ja pisałem o szkłach pro (jak mniemam chodzi Ci o uszczelniane szkła z silnikiem?). Owszem takowych brak ale pisanie że obiektywów nie ma w ogóle jest nadużyciem. Skoro byłeś użytkownikiem bagnety A to powinieneś wiedzieć o tym że jakość optyki jest tam na wysokim poziomie a to jest w obiektywach najważniejsze.
Rozumiem że Ty próbowałeś - jeśli tak to gratuluje bo to prawdziwa obiektywowa perełka.
Gdzie ja pisałem że chce Sony w segmencie pro? Cóżeś się tak na to pro tak uparł? Wg Ciebie jeśli firma nie ma batalionu Mark-ów na stanie to już jest do niczego?
Dlaczego uogólniasz? To że Ty zmieniłeś system na Canona nie oznacza że inni też tak zrobili.
9D? No nie przeczę fajnie by było. Tak się jednak składa, że bardziej interesuje mnie to co pokaże Sony a nie to co mogła pokazać Minolta.
Zauważyłem - i dlatego nie będę drażnił rekina następnym razem.
Jakoś nie sądzę aby mój post tutaj długo poleżał ale mimo wszystko go napisałem a za OT przepraszam i zapewniam, że pisałem go w dobrej wierze.
Mimo wszystko z ciekawością obserwuje to co pokazuje Canon bo co by nie powiedzieć to on jest na tym rynku graczem najmocniejszym i ustala warunki.