Pokaż wyniki od 251 do 260 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar Arek Piekarz
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Poważni ludzie z twojej strony globu piszą mi, że ograniczają Marka do 3 kl/s !!! by oszczędzić migawke. To im w zupełności wystarcza przy sporcie
    Nie chodzi bynajmniej koszt jej wymiany tylko o czas i fakt, że może paść na meczu.
    Ciekawe, w jakich dyscyplinach używa się tylko 3 fps? Gdyby profesjonaliści potrzebowali tylko tyle, kupiliby xxxD (nie biorę pod uwagę AFa). Sam często robię kosza, ręczną i nogę i przyznam, że w pierwszych dwóch sportach 5 klatek/sek jest często za wolno! 10 fps byłoby dla mnie wybawieniem, o ile nie umarłbym na zawał od dźwięku migawki-karabinu ;-)

Poza tym, pro mają zwykle kilka body, więc nawet jak jedno padnie na meczu, przepinają szkła do innego.

BTW czy ktoś się orientuje, czy w nowym 1DMk3 będzie możliwość ustawić "wolną serię" na 5 fps, a "szybką" na 10? Widziałem info, że max w wolniejszym trybie to 3 fps, ale też że ta funkcja została przeniesiona bez zmiany z modelu 1DMk2N, gdzie low speed można było ustawić w zakresie 1-7, a high speed 2-8,5. Zdziwiłoby mnie, gdyby wprowadzono tu ograniczenia.
    Ostatnio edytowane przez Arek Piekarz ; 24-02-2007 o 12:59
    40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
    Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
    Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW

Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
    Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl

Uprawnienia umieszczania postów