Strona 26 z 203 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676126 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Sluchaj G3-ka, chyba zbyt wiele ksiazek o konspiracyjnych teoriach
    sie naczytales... Jedyna konspiracja to opoznienie w wypuszczeniu
    tej puszki. Chyba uznali, ze dwie rewolucje naraz to gorzej niz
    co pol roku :-) Moze np licza sie z jaks nowoscia Nikona i chca
    miec w rekawie cos, co ja przycmi...
    W ograniczanie bufora, ktory kosztuje $5 w puszce za $7.5K nie wierze,
    sorry... Dwa rozne body, dwie rozne grupy klientow. A jak ktos
    potrzebuje oba, to kupi oba.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kreon Zobacz posta
    Ja juz wiem ile w UK bedzie (mniej-wiecej) w warehouse
    i jestem troszke wkurzony bo zalecana przez Canona cena to 4k$, a tutaj w pre-order 3040£ Ale juz postanowilem, ze brachol mi go ze stanow sprowadzi :-D (zakladam, ze tam bedzie wkwietniu kosztowal 4K$).
    Piszesz nie o tej puszce. Gdyby ona kosztowała 18kzł to już bym stał w sklepie pod drzwiami i czekał na premierę.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    Sluchaj G3-ka, chyba zbyt wiele ksiazek o konspiracyjnych teoriach
    sie naczytales...
    Andrew, zauważ jaki procent wśród użytkowników 1D series potrzebuje 8 klatek (o 10 nie wspominam)?
    Poważni ludzie z twojej strony globu piszą mi, że ograniczają Marka do 3 kl/s !!! by oszczędzić migawke. To im w zupełności wystarcza przy sporcie
    Nie chodzi bynajmniej koszt jej wymiany tylko o czas i fakt, że może paść na meczu.
    Moze np licza sie z jaks nowoscia Nikona i chca
    miec w rekawie cos, co ja przycmi...
    Daj Boże FF prędzej od Sony no ale jak Nikon wypuści to też będzie cool ;-)
    W ograniczanie bufora, ktory kosztuje $5 w puszce za $7.5K nie wierze,
    sorry...
    Normalny człowiek myśli tak jak ty/my. W Canonie do głosu doszli marketingowcy wspomagani przez furę księgowych...
    Dwa rozne body, dwie rozne grupy klientow. A jak ktos
    potrzebuje oba, to kupi oba.
    No właśnie ci pisze, że komuś może starczyć/może chcieć 1Ds3 z jego pełną klatką i tylko 4 kl/s oraz np. posiadany już 1D2N

Poczytaj ostatnie posty Pope'a. Dokładnie pisze kiedy zapadła decyzja o puszczeniu dwóch puszek zamiast jednej jedynki, ba, pisze nawet gdzie ta decyzja zapadła. IMHO za dużo pisze...

Podpytywałbyś się sukcesywnie swoich koleżków czy rzeczywiście plota o 1ds3 za $6000 jest coś warta, bo tylko to mi stoi na przeszkodzie w wyborze body
    Jeśli to prawda to MSZ znaczyłoby tyle co FF od Sony za $5000-6000.

Acha, Pope potwierdził, że Canon zostaje w 24x36

edit: zapomniałem napisać nowy 1d3 przed lipcem 2005 wyglądał tak: FF, 16 MPx, 8 kl/s, reszta ta sama co z faktycznego 1D3 czyli ultra czyste zdjęcia powyżej 800.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 24-02-2007 o 11:29

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jester Zobacz posta
    Jeżeli nie wiesz, czy taki ficzer w ogóle istnieje i jak się spisuje w praktyce - to skąd wiesz, że jest dobry?
    A czytac to Pan umie ? Pisalem ze takie rozwiazanie ma gowniany Panasonic za 1k zl i spisuje sie swietnie wiec conieco jednak widzialem w praktyce.

Idac dalej skoro w czyms tak malym i tanim da sie bez problemu zamontowac taki wyswietlacz ktory bez odchylania jest czytelny to chyba nie ma powazniejszego problemu ze zrobieniem tego samego w 1dMkIII za 12k (szczegolnie ze ten live view to jeden z najwazniejszych nowych ficzerow w tym body)
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

gietrzy: tutaj kruczek nie polega na trzaskaniu 10kl/s.
    tutaj raczej chodzi o czas pomiędzy zrobieniem dwóch następnych klatek.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Początki nałogu Awatar Arek Piekarz
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Poważni ludzie z twojej strony globu piszą mi, że ograniczają Marka do 3 kl/s !!! by oszczędzić migawke. To im w zupełności wystarcza przy sporcie
    Nie chodzi bynajmniej koszt jej wymiany tylko o czas i fakt, że może paść na meczu.
    Ciekawe, w jakich dyscyplinach używa się tylko 3 fps? Gdyby profesjonaliści potrzebowali tylko tyle, kupiliby xxxD (nie biorę pod uwagę AFa). Sam często robię kosza, ręczną i nogę i przyznam, że w pierwszych dwóch sportach 5 klatek/sek jest często za wolno! 10 fps byłoby dla mnie wybawieniem, o ile nie umarłbym na zawał od dźwięku migawki-karabinu ;-)

Poza tym, pro mają zwykle kilka body, więc nawet jak jedno padnie na meczu, przepinają szkła do innego.

BTW czy ktoś się orientuje, czy w nowym 1DMk3 będzie możliwość ustawić "wolną serię" na 5 fps, a "szybką" na 10? Widziałem info, że max w wolniejszym trybie to 3 fps, ale też że ta funkcja została przeniesiona bez zmiany z modelu 1DMk2N, gdzie low speed można było ustawić w zakresie 1-7, a high speed 2-8,5. Zdziwiłoby mnie, gdyby wprowadzono tu ograniczenia.
    Ostatnio edytowane przez Arek Piekarz ; 24-02-2007 o 12:59
    40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
    Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
    Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW

Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
    Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Wiesz chętnie bym ich poznał . To muszą być wyjątkowo interesujące persony . Natomiast ja owszem znam i widziałem też (przy robocie) trochę reporterów także sportowych i nie zauważyłem tej tendencji . Wręcz odwrotnie ale być może to nie byli "poważni ludzie" .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec

Domyślnie

Paweł Papierz mówi...
    Czyrzby czyrzyk?

Cytat Zamieszczone przez Arek Piekarz Zobacz posta
    Ciekawe, w jakich dyscyplinach używa się tylko 3 fps?
    W wielu - szachy, brydz sportowy, curling, lucznictwo...

;-)
    Ostatnio edytowane przez caravaggio ; 24-02-2007 o 13:19
    "Dzięki pewnemu forum dyskusyjnemu dowiedziałem się, jak wielu idiotów jest na świecie" - caravaggio, 1963-???? ;-)

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tyle że po pierwsze z relacji osób, które oglądały 1D MkIII wynika, że spokojnie da się patrzeć pod dużym kątem na ten ekran. A po drugie Live Viev nie został zrobiony po to żeby łatwiej robić zdjęcia trzymając aoparat nad głową tylko z całkiem innych powodów. Na wyraźną prośbę użytkowników.
    A możesz jednym zdaniem przypomnieć o co chodziło tym użytkownikom?
    Wygodniej im się kadruje trzymając tą cegłę 70 centymetrów od nosa? Serio pytam, jakoś mi te prośby umknęły.
    A jeżeli chodzi o wyświetlacz - kto z nas kupiłby monitor z ekranem z boku? Jakiej argumentacji musiałby użyć sprzedawca? Że może i guzik widać, ale to najnowszy Canon?

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jester Zobacz posta
    A możesz jednym zdaniem przypomnieć o co chodziło tym użytkownikom?
    Wygodniej im się kadruje trzymając tą cegłę 70 centymetrów od nosa? Serio pytam, jakoś mi te prośby umknęły.
    A jeżeli chodzi o wyświetlacz - kto z nas kupiłby monitor z ekranem z boku? Jakiej argumentacji musiałby użyć sprzedawca? Że może i guzik widać, ale to najnowszy Canon?
    Chodziło im zapewne o to, że nie bardzo mają ochotę korzystać z badziewnych (a nietanich) zestawów do zdalnego wyzwalania, które trzeba dokręcać do wizjera.

Co do monitora - jeśli tylko musiałbym kupować monitor, który cały czas trzymam w prawej ręce, to zapewne nastawiałbym się na taki, w którym ekran jest po lewej stronie...
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 24-02-2007 o 14:16

Strona 26 z 203 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676126 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów