Strona 24 z 203 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474124 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekbp Zobacz posta
    miszaqq, przecież to zdjęcie robione jest na iso 200...
    no to ja nie wiem, patrzylem na to foto jak tylko wstalem, wiec albo bylo 3200 przez pomylke, albo ja zle zauwazylem (bylo to pomiedzy wstaniem z lozka a wizyta w lazience, wiec spiochy, spiochy itd), to ze robione 20D spostrzeglem dopiero w pracy

ale powiem tak, zyczylbym sobie zeby kiedys iso 3200 wygladalo tak jak na tym zdjeciu, moze dozyjemy
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

A moim zdaniem juz tak na spokojnie, mysle, ze nie byla to
    decyzja spowodowana checia reklamy 10fps. Po prostu doszli
    do wniosku, ze to jeszcze nie czas na polaczenie dwoch jedynek.
    Po MkIII widac, ze Canon wzial pod uwage, co uzytkownicy mowili.
    Po prostu ci co strzelaja na poboczach boisk nie chcieli wiecej MP.
    Za to chcieli wszystko to, co dostali.
    Czy w 1Ds MkIII bedzie dynamiczny crop? Trudno zgadnac, ale
    calkiem mozliwe, ze nie. Ze po prostu bedzie to highMP puszka
    z 4fps generujaca rozkladajace na lopatki zdjecia. I szczerze,
    mi to wystarczy. Przy takej rozdzielczosci moge sobie sam
    cropowac ile chce, a 4fps wystarcza mi calkowicie do moich czapli.
    Jesli crop mialby byc jakimkolwiek kompromisem na jakosci zdjec,
    to go nie chce. Tak jak uzytkownicy 1D nie chcieli kompromisow...

Bywalec
    Miasto
    Sopot

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    witam,

czytam sobie ja i czytam...
    Ponieważ jestem jednym z "malkontentów" pozwolę sobie przedstawić jeszcze raz swój punkt widzenia.

Absolutnie się z Tobą zgadzam co do tego że body jest naprawdę świetne.

Owszem, należę do tych, co marzyli o taniutkim FF.

IMHO problem leży w czym innym.
    Nie w tym, że body dla amatorów nie ma 45-polowego AF z 1/3 krzyżowych punktów oraz tych wszstkich cech, które wymieniłeś w poście.
    Jak dla mnie może ich nie mieć.

Dlaczego zazdrośnie zerkam w stronę FF?
    Canon nie rozpieszcza wymagających amatorów nie z powodu kiepskich body, tylko dlatego, że nie dba o przyzwoitą, dla amatorów, linię obiektywów pod cropa (mam na myśli standardowy zoom). Pomijam przyczynę, dla której tego nie robi, wszyscy wiemy o co chodzi.
    Gdyby w ofercie był (tak jak wcześniej pisałem) odpowiednik obiektywu o zakresie i jakości optycznej 24-85/3,5-4,5 lub 28-105/3.5-4.5 myślę, że co najmniej 2 osoby na forum (mnie włączając) byłyby szczęśliwe z używania XXXD/XXD. A tak jeżeli chcę mieć jeden standardowy amatorski zoom (odpowiadający zakresem dwóm wymienionym wyżej obiektywom) z w miarę solidną budową i pełnym USM, to jestem skazany na 17-85 IS (który to obiektyw zresztą posiadam) lub 17-55 IS.
    Alternatywą jest zakup dwóch obiektywów pod FF aby pokryć zakres standardowy zakres przy dobrej jakości optycznej. Ale jako amatorowi nie uśmiecha mi się co chwila zmienianie obiektywów z 17-40 (ew. 20-35) na 24-105 (24-85). Już przez chwilę tak miałem i nie jest to coś "co Tygrysy lubią najbardziej".

FF jest mi tylko potrzebny dlatego, że jest linia w miarę tanich solidnych amatorskich szkieł pod niego. Oczywiście, można się spierać, czy ich jakość optyczna jest wystarczająco dobra.
    Z doświadczeń i zdjęć pokazywanych na tym forum, to jak dla mnie wystarczy.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomalxx Zobacz posta
    Dlaczego zazdrośnie zerkam w stronę FF?
    przecież jedno drugiemu nie przeczy. Może jeszcze coś zaprezentują na PMA? Kto powiedział, że to koniec? A nawet jeśli nie, to w końcu do września niedaleko, na pewno w tym roku będą jeszcze dwie interesujące puszki, może trzy

Czekam na FF równie mocno. Ale jeśli miałbym dostać FF w przyzwoitej ale jednak mniej profesjonalnej puszce, to zaczynam się wahać, czy ten doskonały aparat z cropem x1.3 nie jest wart grzechu dla kilkunastu co najmniej rewelacyjnych ficzerów kosztem FF. A cena różni się w sumie niewiele.

To co mnie w 1DIII zaskoczyło, to że nie jest to jakaś tam poprawka, lifting, dodanie telewizorka i direct printa. To nowy aparat. Zupełnie nowy. Duży krok.

EDIT: i tak BTW, jeśli mówimy o potrzebie FF, to nie mówimy o potrzebach amatorów
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Początki nałogu Awatar Arek Piekarz
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Czy ktoś wie, czy w ubiegłych latach zdarzały się sytuacje, że Canon przed ważnymi imprezami anonsował jakieś produkty, a na samych imprezach pokazywał też inne po raz pierwszy? Domyślacie się, że chodzi mi o 40D ;-)
    40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
    Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
    Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW

Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
    Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl

Bywalec Awatar sowask8
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

a ja sie jaram tymi 10 klatkami na sekunde to lustro to sie chyba obraca co? nie ma czasu na opadanie
    Canon pełna klatka i do przodu

http://www.soowsen.blogspot.com

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek Piekarz Zobacz posta
    Czy ktoś wie, czy w ubiegłych latach zdarzały się sytuacje, że Canon przed ważnymi imprezami anonsował jakieś produkty, a na samych imprezach pokazywał też inne po raz pierwszy?
    z tego co pamiętam to 20D został ogłoszony w końcówce sierpnia (byłem na wakacjach i obmyślałem kupno 10D więc pamiętam dobrze ) a później pod koniec września na targach Canon zaprezentował 1DsMk2. Wiec chyba teoretycznie istnieje taka szansa.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Bywalec
    Miasto
    U.K.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    FAQ! Gdybym dziś wiedział ile zawołają za 1Ds3
    Ja juz wiem ile w UK bedzie (mniej-wiecej) w warehouse
    i jestem troszke wkurzony bo zalecana przez Canona cena to 4k$, a tutaj w pre-order 3040£ Ale juz postanowilem, ze brachol mi go ze stanow sprowadzi :-D (zakladam, ze tam bedzie wkwietniu kosztowal 4K$).
    Canon DSLR i "L"ki

Bywalec
    Miasto
    Sopot

Domyślnie

przecież jedno drugiemu nie przeczy. Może jeszcze coś zaprezentują na PMA? Kto powiedział, że to koniec? A nawet jeśli nie, to w końcu do września niedaleko, na pewno w tym roku będą jeszcze dwie interesujące puszki, może trzy

(...)

EDIT: i tak BTW, jeśli mówimy o potrzebie FF, to nie mówimy o potrzebach amatorów
    Zgadzam się. Mówimy o potrzebach pstrykaczy, uważających się (na wyrost zresztą) za zaawansowanych amatorów ;-) .

Cytat Zamieszczone przez Arek Piekarz Zobacz posta
    Czy ktoś wie, czy w ubiegłych latach zdarzały się sytuacje, że Canon przed ważnymi imprezami anonsował jakieś produkty, a na samych imprezach pokazywał też inne po raz pierwszy? Domyślacie się, że chodzi mi o 40D ;-)
    z tego co pamiętam to 20D został ogłoszony w końcówce sierpnia (byłem na wakacjach i obmyślałem kupno 10D więc pamiętam dobrze ) a później pod koniec września na targach Canon zaprezentował 1DsMk2. Wiec chyba teoretycznie istnieje taka szansa.
    Teoretycznie tak. Ale przypadek, który opisujesz, miał miejsce w 2004 roku. Potem był 350D zaprezentowany na PMA, a później już prezentacja przed targami (5D i reszta zabawek, 30D, 1DmkIII) a na targach nihil novi.

A tak trochę OT; mój ból polega na tym, że teraz mam ostatni moment (finansowy) na zmianę (upgrade) później mam odbiór mieszkania no i ... studnia bez dna. A w "naszej firmie ja i ty" to moje "hobby i zabawki" jest, niestety droższe... Trochę nadziei wróciło mi z tymi "kitami" na XX-lecie C...

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kreon Zobacz posta
    zakladam, ze tam bedzie wkwietniu kosztowal 4K$).
    Mogą być duże problemy z tą puszką w kwietniu. Pierwsze w kolejce są agencje, później CPS. Pisałem o Ds3 ;-)

Strona 24 z 203 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474124 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów