...
Hej od kąd Canon wypuścił ten aparat, stałem się chyba największym onanistą. Nie mogę spać, ani jeśćCzy ktoś wie, kiedy dokładnie można by się spodziewać go u nas i ile może kosztować (bo nie spodziewam się, że sprzedadzą nam go za tyle co w stanach
)? Chciałbym już go dotknąć i potrzymać w rękach, my treasure
Każdy mówi że ma być w kwietniu, ale kwiecień to strasznie długi miesiąc w tym roku
![]()
skoro w USA ma byc za 3999$
w UK jak juz ktos podawal, ze sa przyjmowane pre-oreders za cene 3040Ł TUTAJ
to w Polsce mysle ze bedzie blizej ceny z UK niz ceny z USA, wiec dajmy te 2800Ł - 2900Ł po kursie srednim NBP 5,79 = 16-17k zl
EOS x2, sloik x5, blyskotki x6
przecież to bez sensu, zarabiamy mniej od wszystkich a płacimy jak w najbogatszym państwie. Jeśli tak będzie to oświadczam wszem i wobec że pójdę do siedziby canona i dokonam zbiorowego samobójstwa a następnie samospalenia, po czym znajdę kogoś kto mi go ściągnie z ameryki![]()
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
...u dwoch poważnych graczy na terenie Niemiec 1Mark III oferowany jest w cenie 4199 do 4299 EUR z okreslonym terminem sprzedazy na połowe kwietnia .Jeśli zakup na firmę to jestesmy na poziomie ok 3600 EUR.Członkowie CPS mają dodatkowo mały bonus.Gwarancja 12mc. + 12mc. rękojmia sprzedawcy. Cena w połowie roku powinna się ustabilizowac w okolicach 3600-3700 Brutto.
pozdrawiam
Tomasz
Ja tam myślę, że canon nigdy nie połączy tych dwóch aparatów w jeden. To niekorzystne jeśli chodzi o marketing. Jeśliby mieli zrobić jeden to musieliby szukać kompromisów, które mogłyby się nie podobać nikomu. Gdybym to ja był prezesem Canona, to w Ds zrobiłbym kwadratową matrycę 36x36 (bo to zapewniłoby większą rozdzielczość, czyli to co tak lubią agencje reklamowe a obiektywy EF i tak by to obsłużyły - tak mi się przynajmniej wydaje) a 1D wsadziłbym FF z dynamicznym cropem. Ps. Gdyby stanowisko prezesa Canona było wolne, to ja chętnie przyjmę![]()