Strona 23 z 170 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Mam wrażenie że ten czas nigdy nie nastąpi . Drogi tych jedynek co raz bardziej się rozchodzą.
    Czemu tak myslisz? Do tej pory to wciaz bylo to samo body z roznymi matrycami i drobnymi niuansami dotyczacymi zmian przez nie wymuszonych.

Fakt ze 1D Mark III odbiegl nieco od 1Ds'a Mark II, ale to tylko z racji tego, ze ten drugi jest nieaktualizowany bardzo dlugo.
    ...

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

gietrzy: tutaj kruczek nie polega na trzaskaniu 10kl/s.
    tutaj raczej chodzi o czas pomiędzy zrobieniem dwóch następnych klatek.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Domyślnie

Hej od kąd Canon wypuścił ten aparat, stałem się chyba największym onanistą. Nie mogę spać, ani jeść Czy ktoś wie, kiedy dokładnie można by się spodziewać go u nas i ile może kosztować (bo nie spodziewam się, że sprzedadzą nam go za tyle co w stanach )? Chciałbym już go dotknąć i potrzymać w rękach, my treasure Każdy mówi że ma być w kwietniu, ale kwiecień to strasznie długi miesiąc w tym roku

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojtek Zobacz posta
    Czy ktoś wie, kiedy dokładnie można by się spodziewać go u nas i ile może kosztować
    4300 Euro, na początku.

ps. Mozilla szybsza ;-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    4300 Euro, na początku.

ps. Mozilla szybsza ;-)
    ojojoj, to jednak będę musiał dokonać zbiorowego samobójstwa w siedzibie canona ( i chyba zrobię to na ich menedżerach )

A tak na poważnie, to będzie miał ktoś możliwość go ściągnąć zza wielkiej wody w słusznej cenie?

Uzależniony

Domyślnie

skoro w USA ma byc za 3999$
    w UK jak juz ktos podawal, ze sa przyjmowane pre-oreders za cene 3040Ł TUTAJ
    to w Polsce mysle ze bedzie blizej ceny z UK niz ceny z USA, wiec dajmy te 2800Ł - 2900Ł po kursie srednim NBP 5,79 = 16-17k zl
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszaqq Zobacz posta
    skoro w USA ma byc za 3999$
    w UK jak juz ktos podawal, ze sa przyjmowane pre-oreders za cene 3040Ł TUTAJ
    to w Polsce mysle ze bedzie blizej ceny z UK niz ceny z USA, wiec dajmy te 2800Ł - 2900Ł po kursie srednim NBP 5,79 = 16-17k zl
    przecież to bez sensu, zarabiamy mniej od wszystkich a płacimy jak w najbogatszym państwie. Jeśli tak będzie to oświadczam wszem i wobec że pójdę do siedziby canona i dokonam zbiorowego samobójstwa a następnie samospalenia, po czym znajdę kogoś kto mi go ściągnie z ameryki

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojtek Zobacz posta
    przecież to bez sensu, zarabiamy mniej od wszystkich a płacimy jak w najbogatszym państwie. Jeśli tak będzie to oświadczam wszem i wobec że pójdę do siedziby canona i dokonam zbiorowego samobójstwa a następnie samospalenia, po czym znajdę kogoś kto mi go ściągnie z ameryki
    Ja myślę że cena w Europie będzie podobna gdzieś w granicach 4000 EUR. Najwyżej się będzie kupować w Niemczech. Zresztą nowa polityka cenowa Canona ma doprowadzić do zrównania cen na kontynencie także myślę że będzie dobrze .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar toma20D
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ja myślę że cena w Europie będzie podobna gdzieś w granicach 4000 EUR. Najwyżej się będzie kupować w Niemczech. Zresztą nowa polityka cenowa Canona ma doprowadzić do zrównania cen na kontynencie także myślę że będzie dobrze .
    ...u dwoch poważnych graczy na terenie Niemiec 1Mark III oferowany jest w cenie 4199 do 4299 EUR z okreslonym terminem sprzedazy na połowe kwietnia .Jeśli zakup na firmę to jestesmy na poziomie ok 3600 EUR.Członkowie CPS mają dodatkowo mały bonus .Gwarancja 12mc. + 12mc. rękojmia sprzedawcy. Cena w połowie roku powinna się ustabilizowac w okolicach 3600-3700 Brutto.
    pozdrawiam

Tomasz

Canon 1D Mark IV, Canon 1DsMark III , i trochę szkiełek L Gitzo 5541LS

Domyślnie

Ja tam myślę, że canon nigdy nie połączy tych dwóch aparatów w jeden. To niekorzystne jeśli chodzi o marketing. Jeśliby mieli zrobić jeden to musieliby szukać kompromisów, które mogłyby się nie podobać nikomu. Gdybym to ja był prezesem Canona, to w Ds zrobiłbym kwadratową matrycę 36x36 (bo to zapewniłoby większą rozdzielczość, czyli to co tak lubią agencje reklamowe a obiektywy EF i tak by to obsłużyły - tak mi się przynajmniej wydaje) a 1D wsadziłbym FF z dynamicznym cropem. Ps. Gdyby stanowisko prezesa Canona było wolne, to ja chętnie przyjmę

Strona 23 z 170 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów