Strona 19 z 203 PierwszyPierwszy ... 917181920212969119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zaibatsu Zobacz posta
    Jak beda 2-3 tys tansze (stawiam na sierpien/wrzesien gdy sie wszyscy oswoja z nowa jedynka - w sprzedazy ma byc od kwietnia dopiero).

Co do wrazen z macania, prezentacji itp:

- byl egzemplarz przedprodukcyjny (zakaz wkladania wlasnych kart, organizatorzy i hostessy pilnowaly) z 16-35 2.8 L I oraz prezentowany i dokladniej meczony egzemplarz seryjny z nowym 16-35 2.8 L II
    - seria 10fps bardzo robi wrazenie
    - wstepna ocena iso3200 jako bardzo znosne (nie wiem jaki stopien odszumiania byl w body)
    - zadziwiajaco lekki jak na jedynke z pelnym gripem
    - bardzo wygodnie sie trzyma i w poziomie i w pionie (rowniez dzieki wadze)
    - Arek z optyczne.pl mial pomeczyc o mozliwosc porobienia produkcyjnym egzemplarzem na swojej karcie jak i nowa 16-35 na swoim body, ja niestety musialem sie szybciej zmyc niz chcialem
    - w gratisie dwie plytki z prezentacjami i filmikami, moze gdzies wrzuce 8)
    - liveview zdecydowanie bez AF, mozliwosc sterowania manualnym lapaniem ostrosci z poziomu software calkiem ciekawa - w polaczeniu z lacznoscia bezprzewodowa naprawde fajny bajer dla sportowych fotoreporterow
    - potwierdzam srebrne sanki
    - nie mialem okazji pobawic sie opcjami czy punktami AF - za duzo ludzi w kolejce do macania
    - polskie menu (ktos w Canonie sie domyslil ze w Polsce sa jacys profesjonalisci? wow...)
    - zdjecia z pokazu jutro wieczorem dopiero

Ogolnie z prezentacji: malo nowosci EOSowych , kilka powershotow, ixusow i nizszej linii pixm jako zapchajdziury, jakies tam drukarki biurowe i faxy no i kamery HD - cos wyczulem ze w tym kierunku sporo wysilku Canona idzie (zgarnianie technologii z EOSow do kamer).

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zaibatsu Zobacz posta
    Ja myślę że się nie ma co napalać. Zwłaszcza że ceny powinny iść mocno w dół. Wszędzie na forach zachodnich ludzie się nieźle podjarali także wysyp jedynek może być spory . Po za tym coraz bardziej mnie korci czy jednak nie poczekać i jednak wziąć Mk III. Choroba w Canonie wiedzieli co robią.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar Arek_O

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    - Arek z optyczne.pl mial pomeczyc o mozliwosc porobienia produkcyjnym egzemplarzem na swojej karcie jak i nowa 16-35 na swoim body, ja niestety musialem sie szybciej zmyc niz chcialem
    Arek pomęczył. Mamy fotki z nowego 16-35 zarówno na 1D MkIII jak i na 20D. Krzysiu już
    spisuje sprawozdanie i jeszcze dziś w nocy ukaże się ono na Optyczne.pl wraz z samplami.
    Jako prawdziwi szumofobowie nawet DARKi zrobiliśmy no i kilka RAWów strzeliliśmy.
    Krzysiu twierdzi, że dały się nawet przeczytać i wywołać, więc coś pewnie pokaże.

Arek

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Moze ten przedprodukcyjny to bylo FF 12mpix i stad zakaz wkladania kart?
    ...

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Zaraz, zaraz... Oglądam te wszystkie zdjęcia na których widać nową puszkę... Nie ma przycisku Direct Print!!! :-o :-o :-o
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Zaraz, zaraz... Oglądam te wszystkie zdjęcia na których widać nową puszkę... Nie ma przycisku Direct Print!!! :-o :-o :-o
    Ano zapomnialem dopisac. Tez mnie to zdziwilo. Na prezentacji i filmiku sie dokladnie przygladalem - nie ma. Potem macajac tez dwa razy go dokladnie ogladalem - nie ma.
    Naprawde dziwne, skoro 5D ma a pan (jakmutam? Wozniak?) z Canona okresli 5D jako "kompaktowa lustrzanka dla profesonalistow" .
    Czyli najwieksze zdziwienie tegorocznych premier - Canon zaczal sluchac uzytkownikow! (szczegol ze glownie w segmencie profesjonalnej reporterki).

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    To zemsta Canona za tą radosną twórczość, która kwitnie na forach - wzięli
    1D MkIIN, dokleili mu telewizor i zrobili fejka

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

Przy ilości zmian, które się pojawiły, m.in. 14 bit - to jak tu teraz zamieniać 30d na 5d skoro na jesieni pojawi się 5dmk2 z większą dynamiką

Kicha mogli pokazać kilka kser i drukarek !!!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    (...)
    Ogolnie z prezentacji: malo nowosci EOSowych , kilka powershotow, ixusow i nizszej linii pixm jako zapchajdziury, jakies tam drukarki biurowe i faxy no i kamery HD - cos wyczulem ze w tym kierunku sporo wysilku Canona idzie (zgarnianie technologii z EOSow do kamer).
    A powiedz czy podpytywaliście o jakieś inne nowości. Szkła na przykład .
    To że w HD weszli bardzo mocno to widać wszędzie. Zaczynają podgryzać Sony ale na razie ze średnim skutkiem.

Odwrotnie niż u nas na Nikonie "płacz i zgrzytanie zębów". I jak tu ludzi zadowolić ? Oni z kolei mają świetną linię amatorską i semi-pro zarówno puszek jak i szkieł.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Sopot

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez scooter Zobacz posta
    Przy ilości zmian, które się pojawiły, m.in. 14 bit - to jak tu teraz zamieniać 30d na 5d skoro na jesieni pojawi się 5dmk2 z większą dynamiką

Kicha mogli pokazać kilka kser i drukarek !!!
    Sądząc po tempie i charakterze zmian w Canonie w klasie niższej niż fotoreporterska, Następca 5D pojawi się za rok.
    Bo i po co wcześniej? Nikt w tej kalsie puszek nie ma FF i takiej jakości matryc.
    Jest monitor 2,5 cala i przycisk Direct Print , w miarę dobry AF (jak na segment "amatorski"), dobra matryca... Po co coś dodawać, przecież i tak "głupi klienci to kupią".

Strona 19 z 203 PierwszyPierwszy ... 917181920212969119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów