Strona 196 z 203 PierwszyPierwszy ... 96146186194195196197198 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 951 do 1 960 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Miałeś nie do końca zapięty zaczep. Każdy, kto wymieniał matówki będzie wiedział o czym piszę..
    mozliwe... ale znowu tez dziwne

aparat mam juz prawie poltora roku, zrobilem ponad 70k zdjec, matowki i zaczepu nie dotykalem

no ale nic... wazne, ze nic sie nie stalo i aparat dziala

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrus Zobacz posta
    mozliwe... ale znowu tez dziwne

aparat mam juz prawie poltora roku, zrobilem ponad 70k zdjec, matowki i zaczepu nie dotykalem

no ale nic... wazne, ze nic sie nie stalo i aparat dziala
    Mi kiedyś w 400D otworzyła się szufladka na matówkę i razem z jakimś żelastwem spadła w trawę. Żeby było zabawniej, był środek nocy, a na dokładkę 400D nie ma wymiennej matówki, więc musiałem się pomęczyć, żeby to zamontować
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Coś już napisał Awatar Hubolsky
    Miasto
    Ełk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Mi kiedyś w 400D otworzyła się szufladka na matówkę i razem z jakimś żelastwem spadła w trawę. Żeby było zabawniej, był środek nocy, a na dokładkę 400D nie ma wymiennej matówki, więc musiałem się pomęczyć, żeby to zamontować
    Jak ma się coś zepsuć to tylko w najgorszych warunkach ;-)
    EOS 5DII// X100 // C 70-200 IS II // C 135/2 // S 50/1.4 // C 24/1.4 // 580EX II // 430EX II// SLIK 500DX// CDN...

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Oczywiście, że 400d ma wymienną matówkę. Można było swego czasu kupić do niego matówkę z klinami i rastrem. Mam taką w swoim 350d, a na opakowaniu od niej myło napisane, że pasuje i do 350d i do 400d.
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Początki nałogu

Domyślnie

Z racji tego, że ostatnio dokupiłem sobie drugiego 1D Mark III, chciałbym się podzielić pewnym spostrzeżeniem:
    Mam obecnie dwa takie Marki, jeden z serii "wadliwej" (zainteresowani pewnie wiedzą, o co chodzi), drugi z serii "wolnej od problemów".
    Marek z serii "wadliwej" działa lepiej niż Marek z serii "wolnej od problemów". Czyli, przynajmniej w przypadku moich egzemplarzy, nie ma co patrzeć na nr seryjny Canona 1D Mark III w kontekście działania AF.

Tyle chciałem przekazać, może komuś się do czegoś przyda ta informacja
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Początki nałogu

Domyślnie

A czym konkretnie sie objawia ta wieksza "wadliwosc"? Chodzi mi o roznice miedzy twoimi puszkami.

Początki nałogu

Domyślnie

AF działa pewniej w aparacie, który ma nr seryjny niższy od 546561, najprawdopodobniej aparat nie wylądował w serwisie podczas słynnej akcji Canona.

Zdaje się, że nr seryjny był swego czasu jakimś kryterium wyboru tego modelu, dlatego też w ogóle podałem tę informację

Gwoli formalności, taka ciekawostka:
    Zmieniło się jeszcze jedno: obiektyw zoom (C70-200/2.8 IS) nagle stracił swoją wadę polegającą na jednoczesnym FF i BF (w zależności od ogniskowej), więc to taki dodatkowy bonus i jednocześnie nauka, że nie ma sensu patrzeć na wszelkie testy i opinie, bo każdy komplet korpus+obiektyw zachowuje się inaczej.
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

O ile pamiętam to akcja dotyczyła pracy w określonej opcji "all servo" i tylko tego .

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    O ile pamiętam to akcja dotyczyła pracy w określonej opcji "all servo" i tylko tego .
    I do tego tylko w określonych warunkach oświetleniowych.

Początki nałogu Awatar krzychoo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jagular Zobacz posta

Gwoli formalności, taka ciekawostka:
    Zmieniło się jeszcze jedno: obiektyw zoom (C70-200/2.8 IS) nagle stracił swoją wadę polegającą na jednoczesnym FF i BF (w zależności od ogniskowej), więc to taki dodatkowy bonus i jednocześnie nauka, że nie ma sensu patrzeć na wszelkie testy i opinie, bo każdy komplet korpus+obiektyw zachowuje się inaczej.
    W takim razie wydaje mi się, że masz rozregulowany pierwszy korpus. Ja też tak miałem z 1d3 i regulacja af do wzorca załatwiła sprawę - aparat wręcz dostał skrzydeł, a o nawet losowym FF,BF nie ma mowy. Polecam wizytę w serwisie, kosz 123 zł, robią to od ręki po wstęonym umówieniu.
    Fotografia dzikiej przyrody GALERIA CB

Strona 196 z 203 PierwszyPierwszy ... 96146186194195196197198 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów