Wg mnie nie ma znaczenia. wydaje mi się że karta CF będzie szybsza w zapisie (wnioskuję to po szybkości formatowania SD w stosunku do CF). gniazdo kart w mark III jest dobrze uszczelnione i prócz skrajnych temperatur nic im nie powinno zagrozić.
Wg mnie nie ma znaczenia. wydaje mi się że karta CF będzie szybsza w zapisie (wnioskuję to po szybkości formatowania SD w stosunku do CF). gniazdo kart w mark III jest dobrze uszczelnione i prócz skrajnych temperatur nic im nie powinno zagrozić.
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
chodzi mi tez o wytrzymałość na ciągle wyjmowanie wkładanie aparat czytnik aparat (jako foto pstryk gazetowy ciągle wkładam i wyjmuje)
o każdą różnice po za prędkością
Eos system
Ja używam w mkII obu typów i żadnych problemów. Zgrywam tylko z czytnika więc często wyciągam karty z puszki. Też walę gazetowo więc kilka razy dziennie czasem mam ,,czytanie''
czyli kupie obie o tej samej pojemności i szybkości i ustawię by aparat zapisywał równolegle na obydwu dla bezpieczeństwa
jedna sd 8gb i jedna cf 8gb
myślę że styknie
zgrywać będę z CF bo niby trwalszy a SD będzie kopią bezpieczeństwa
Eos system
Ja mam dokładnie tak zrobione, tyle, że mniejsze karty. Ale to indywidualna preferencja. Mniejsze, bo odczyt w programie szybszy do sortu.
ej, no ten bajer mi się podoba.
a w marku II jest taka funkcja? wiem, że jest, ale czy działa ? :-)
A ja tak z innej beczki. Chcę zanabyć jakiegoś fisha tylko problem jest tego typu, że wszystkie rybki są albo pod FF albo pod APS-C. Czy ktoś z Was używa czegoś poza canonowską 15'tką? Wczoraj troszkę nią pocykałem ale bardziej daje szeroki kąt po prostu niż zakręcone kadry.
Używam Sigmy 12-24/4.5-5.6. Kryje całą klatkę.
ja uzywam sigmy 8 mm, daje obraz kolowy, moge ci cos wyslac w razie czego...