Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
adalbert: nie mam ochoty prowadzć tu wojenki systemowej, bo mnie to nawet pasuje jak ludziska nikony kupują, ale skoro prosisz, to spostaram się wytłumaczyć Ci tę różnicę:
ja również jestem jak najdalszy od tego typu wojenek... poniekąd nadal jestem dwusystemowy - gdyż z sentymentu po kupnie 5D zostawiłem sobie F100 i dwa żółte obiektywy ... (ale ja to dziwny jestem - czasem jeszcze naświetlam slajdy .... a zdarza mi się również odkurzać RZ)
nie musiałeś się rozpisywać na temat kółeczek i przycisków - wiem doskonale, jak to jest rozwiązane w 1d, 5d czy innych modelach
-- kończąc temat - gdziekolwiek by one nie były na korpusie rozmieszczone (kwestia wyłącznie przyzwyczajenia) - to dla mnie żadne z tych rozwiązań (w kontekście braku info w wizjerze) nie jest idealne - dołożyliby jedno wskazanie i byłoby git...

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
PS. skoro ten nikon to takie miody, to dlaczego nie kupisz sobie d3, d700? Jeżeli fotografujesz krajobrazy, ptaki, itp to świetny wybór. Jeżeli fotografujesz ludzi, to już trochę gorzej, bo nikon jest optymalizowany pod chińczyków i wszyscy wychodzą na żółto :-)
widzisz - właśnie z powodu obrazka z 5D zmieniłem cyfrowy system i na razie (d3, d700) mnie nie kusi, by wrócić... mimo, że moja szwagierka jest Japonką - co w kontekście Twojej tezy powinno być dla mnie argumentem istotnym