-
Początki nałogu

Zamieszczone przez
Paweł Wietecha
(...)
Rzeczywiście może trochę mnie poniosło, ale żyjemy w skomercjalizowanych czasach gdzie nietrudno trafić na pseudotest który jest faktycznie reklamą.
Po przeczytaniu podsumowania gdzie D3 wygrywa właściwie wszędzie, a jeśli 1D jest gdzieś lepszy, to zawsze znajdzie się jakieś "ale...". Np. szybkostrzelność gdzie 1D jest lepszy, ale D3 wygrywa po przejściu na DX (ale po co używać 5MPx?); 1D ma większy bufor, ale... D3 może mieć większy po rozbudowaniu, trochę poniosła mnie "duma Canoniera"
. Jak gdzieś D3 jest wprost lepszy od 1D to od razu go "pokonuje" i "bije na głowę"
. Nie wiem, nie używałem obu puszek. Może rzeczywiście Nikon jest lepszy, ale rzucił mi się o w oczy sposób pisania, jakby czasem zbyt subiektywny, gdzie przy jednym daje się więcej przy drugim mniej epitetów
. Nie czytałem całego testu. Po prostu takie miałem odczucie po przeczytaniu tego podsumowania i, z małym przymrużeniem oka, to wyraziłem
.
PS. Ergonomia to po części indywidualna sprawa, a tutaj mamy "zdecydowaną przewagę D3" - może tak jest, ale nie zapominajmy o indywidualnych preferencjach (tego w teście zabrakło). Druga rzecz... podobno AF (w słońcu) w 1D poprawili i naprawiają go za darmo, więc może warto oddać testowany egzemplarz do serwisu?
Uprawnienia umieszczania postów