Cytat Zamieszczone przez Brzeku Zobacz posta
1) Czy ktoś z was orientuje się czy problem z wadliwym Autofocusem został już rozwiązany, przeglądałem wątki na forum ale jednoznacznej informacji nie znalazłem niestety. Być może ktoś z was miał styczność z modelami z nowych serii i wiecie jak jest z tym af.
Używam tego aparatu od ponad pół roku. Nigdy nie miałem tak szybkiego i niezawodnego AF w aparacie. Oczywiście zdarza mu się nie trafić, ale to sporadyczne przypadki, często pewnie wynikające z mojego błędu. Jeśli więc chodzi o AF, to możesz spokojnie brać aparat w ciemno.

Znalazłem w sklepie rimex canona 1D MK III DN - jest napisane że to nowa seria ale w necie nic o takiej serii nie znalazłem i nie wiem czy jest wolna od problemów z AF a nie chciał bym wyrzucić tylu pieniędzy na niesprawny aparat. Jeśli problem już jest rozwiązany do od jakiej serii najlepiej kupować aparat ?
Pewnie jakaś literówka, albo wiedzą o czymś przedpremierowym
Tak czy inaczej, teraz tego nie kupisz.

2) Drugie pytanie jest do użytkowników mianowicie w testach czytałem o mizernej jakości wyświetlacza LCD, przez co ciężko ocenić naświetlenie bez pomocy histogramów oraz wstępnie ocenić ostrość. Faktycznie jest tak źle ?
Ekspozycję ocenisz bez najmniejszego problemu. Mam porównanie z 5D i 1DsII, tutaj ekranik jest najlepszy. Przy ocenianiu ostrości rawów wystarczy mała sztuczka z ustawieniem ostrości jpga, (którego i tak nie robisz) ma max. Wtedy bez problemu ocenisz również ostrość zdjęcia.