O ile pamiętam to akcja dotyczyła pracy w określonej opcji "all servo" i tylko tego .
O ile pamiętam to akcja dotyczyła pracy w określonej opcji "all servo" i tylko tego .
W takim razie wydaje mi się, że masz rozregulowany pierwszy korpus. Ja też tak miałem z 1d3 i regulacja af do wzorca załatwiła sprawę - aparat wręcz dostał skrzydeł, a o nawet losowym FF,BF nie ma mowy. Polecam wizytę w serwisie, kosz 123 zł, robią to od ręki po wstęonym umówieniu.
Fotografia dzikiej przyrody GALERIA CB
Hmm, na pewno da się to zrobić jedynie z korpusem? Mam ten problem jedynie z tym obiektywem, nie chcę wysyłać całości dobytku...
Aparaty, obiektywy, lampy.
Prawdopodobnie,tak.Ale to pytanie do serwisu. zadzwoń ,lub wyślij maila.
http://www.techradar.com/news/photog...-dslrs-1077371 - ciekawe, czy trafią na eBay?
EOS - conditio sine Kwanon...
Cześć, na wstępie przepraszam za forumową 'archeologię', ale nie chciałem mnożyć wątków - chodzi o to, że niedawno okazyjnie wszedłem w posiadanie 1d Mk III - model z końca produkcji, nr #58xxxx, stan bardzo dobry, mały przebieg, ale mam z nim pewne problemy właśnie z systemem AF: używam tylko trybu one-shot, najczęściej centralnego punktu lub pozostałych krzyżowych, które ustawiam joystickiem zależnie od potrzeb, z trzema obiektywami ef 28/1.8, s50/1.4, ef100/2.0 - chodzi o to, że ustawianie i potwierdzenie ostrości jest bardzo niepewne, wręcz losowe - czasami mimo potwierdzenia zdjęcie jest zupełnie nieostrze na całym kadrze - próbowałem MicroAdjustment - ale to nic nie daje, ponieważ błąd nie jest stały - ogólnie puszka świetna i nie chciałbym się z nią rozstawać - oddałem więc aparat do kalibracji do wzorca i ogólnego czyszczenia - po tej operacji jest nieco lepiej, ale nieznacznieDla porównania 5D2 którego używam, na centralnym punkcie trafia bez pudła ze wszystkimi szkłami za każdym razem w prawie każdych warunkach (jak jest ciemniej - korzystam ze światełka w lampie)...
Jakieś porady? Ktoś miał podobny problem i udało mu się go jakoś rozwiązać? Wiem, że mogę jeszcze oddać szkła do kalibracji pod puszkę, ale szczerze nie wydaje mi się to dobrym pomysłem - boję się, że po takim zabiegu przestaną dobrze działać z 5D2....
Jarek
Szukam informacji na temat porównania autofocusów w 5d mark III vs. D800 podczas pracy w trudnych i bardzo trudnych warunkach oświetleniowych. Pomijam kwestie rozdzielczości, DR, itp. Interesuje mnie tylko szybkość i skuteczność AF w tych aparatach.
Może ktoś miał okazję bezpośredniego porównania? Może jakieś linki?
A co to ma wspólnego z 1D Mk III?