Nie wiem, czy to kwestia upału (ledwie 27˚C), czy czego innego, ale właśnie mi Marek z 24-105 zaczął klapać lustrem i wyświetlił Err 99.
Co prawda pomogło wyjęcie baterii na 5 minut, ale...
EOS - conditio sine Kwanon...
nie chcę siać strachu, ale koledze DH (co prawda w 30d) podczas meczu siatkówki nagle aparat zaczął kłapać lustrem seriami i okazało się, że to migawka padła -_-Nie wiem, czy to kwestia upału (ledwie 27˚C), czy czego innego, ale właśnie mi Marek z 24-105 zaczął klapać lustrem i wyświetlił Err 99.
Ale jeśli wszystko działa, to może po prostu Mk zastrajkował, albo zobaczył ptaki i zaczął zachowywać się jak mój kot który dostaje białej gorączki jak widzi ptaki za oknem i wtedy kłapie dziobem jak oszalały![]()
Tak. Przyznaję się. Ode mnie się to zaczęło i to ja zaraziłem forumowe Marki Errorem 99. Teraz mogę wyznać że jestem koniem trojańskim od konkurencji :P
A szczerze to zaczyna mi się to nie podobać, mój Marek jest w serwisie - jeżeli przyjedzie w stanie innym niż idealnym i choć raz strzeli Errorem 99, zacznę strzelać fochami w stosunku do tej firmy...:P
Mam pytanie: czy można się sugerować numerkiem na tylnym wyświetlaczu monochromatycznym (dot ilości zdjęć) w celu ustalenia przebiegu body? Czy jest inny sposób poza serwisem?
Od razu piszę o co chodzi. Oddałem marka do serwisu, po tym jak zdiagnozowałem ff/bf w puszce. Dosyć długo go nie było. Jakieś odsyłanie do centrali, bo nie byli w stanie tego zrobić czy coś w ten deseń. A teraz go dostaję i widzę, że z tyłu jest 9000 (zrobionych zdjęć?!) a ja zrobiłem ledwie 200. Staram się tłumić oburzenie, bo ciągle nie jestem pewien czy mam rację. Podpowiedzcie proszę.
Pewnie na testach popstrykali kilka meczy na Euro... :-)
--
Nie sugeruj się tym, to kwestia zmiany karty CF (SD).
FF/BF możesz ustawić programowo - nie mogłeś zbalansować na 0?
glupie pytanie... czy mark III nie ma mozliwosci regulacji BF/FF przez uzytkownika? Trzeba do serwisu dawac? Wydawalo mi sie ze podobnie jak NIkony D3 i 300 ma taka mozliwosc..
Jarek
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje
Jarek