Strona 15 z 203 PierwszyPierwszy ... 513141516172565115 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CzłowiekZ Zobacz posta
    A co to za problem zrobić update firmwarea, Panas L1, Olympus E330 i Leica D3 mają live view i AF.
    No faktycznie, zaden problem. Poza tym jednym drobnym, ze przy podniesionym lustrze i otwartej migawce 100% swiatla pada bezposrednio na matryce, omijajac uklad AF
    Ale spoko, przyjdzie firmware i wyrowna
    "Dzięki pewnemu forum dyskusyjnemu dowiedziałem się, jak wielu idiotów jest na świecie" - caravaggio, 1963-???? ;-)

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Na taki znaczacy update funkcjonalnosci dostepny w darmowym firmware to na tej puszce by musialo "Nikon" pisac.
    ...

Uzależniony
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

wszstko super ale moim zdaniem jedno mogli zostawic w spokoju
    ekran ....to 3 cala zajelo miejsce przyciskow z boku ktore chyba nikomu nie przeszkadzaly a wiekszy TV i tak chyba jakos nie ucieszy fotoreporterow a brak ww przyciskow moze ich zdenerwowac;p
    Ostatnio edytowane przez 777 ; 22-02-2007 o 20:12
    6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    W pentaxie caly ten bajerancki 22 bitowy przetwornik jest nic nie wart poza teoriami na ulotce. Caly zysk precyzji tego elementu to para w gwizdek. Zapisywanie wszystkiego jako 12 bitowy raw albo 8 bitowy jpg nie daje zadnego zysku na zdjeciach posiadacza sprzetu i nic z tego nie moze wyciagnac. Czyste marnotrawstwo i robienie ludzi w balona.
    Kuchatek - już o tym pisałem i nie chce mi się powtarzać. Gdyby to był bajer, to użytkownicy pierwsi by podnieśli larum. Dziwnym trafem jakość obrazu z tej samej matrycy, co w Alfie 100 i D80 jest lepsza w K10.
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michu (Pentax) Zobacz posta
    Kuchatek - już o tym pisałem i nie chce mi się powtarzać. Gdyby to był bajer, to użytkownicy pierwsi by podnieśli larum. Dziwnym trafem jakość obrazu z tej samej matrycy, co w Alfie 100 i D80 jest lepsza w K10.
    Bo zastosowano w nim słabszy OLPF. Dynamika - mimo tego cudownego układu - jest nawet i gorsza niż w Alfie i D80

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michu (Pentax) Zobacz posta
    Michu może bardziej chodziło o to że wszyscy się spodziewali cudu, a poprawa jest ale stosunkowo symboliczna. Po za tym zrobiono szum że się poprawi DR i szumy, a tak na prawdę (z tego co wiem) to lepsze są przejścia i niuanse kolorystyczne .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez caravaggio Zobacz posta
    No faktycznie, zaden problem. Poza tym jednym drobnym, ze przy podniesionym lustrze i otwartej migawce 100% swiatla pada bezposrednio na matryce, omijajac uklad AF
    Ale spoko, przyjdzie firmware i wyrowna
    Zanim kogoś wyśmiejesz to poczytaj najpierw o podglądzie na żywo bez konieczności podnoszenia lustra poprzez półprzepuszczalne lustro kierujące obraz na matryce.

A może wiesz jakie lustro tam zamontowali i czy zostawili sobie jakąś furtkę.

Zalatujesz burakiem na kilometr :neutral:

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez caravaggio Zobacz posta
    No faktycznie, zaden problem. Poza tym jednym drobnym, ze przy podniesionym lustrze i otwartej migawce 100% swiatla pada bezposrednio na matryce, omijajac uklad AF Ale spoko, przyjdzie firmware i wyrowna
    Patrz kurde a w kompaktach nie ma lustra, czujników AF, jest dokładnie tak jak napisałeś (lustra nie ma, migawka symboliczna (najczęściej w tej roli występuje przysłona), 100% światła na matrycy) i... jakoś sobie radzą normalnie magia albo krasnoludki

Nie chcę dostać warna , więc napiszę tylko że zgadzam się z konkluzją postu przedpiścy :-P (ale nie z clue, bo w nowym Marku lustro jest chyba zwykłe)
    Ostatnio edytowane przez muflon ; 22-02-2007 o 20:32

Domyślnie

Czornyj: dynamika z pewnością nie jest gorsza - domyślam się, że chodzi Ci o spieprzony test Askeya.
    Kolekcjoner - wiem o czym piszesz i tu się z Tobą zgadzam.
    I tak nawiązując:
    Ciekaw jestem tej 14 bitowej jakości z MkIII. Na razie, to wszyscy mają takiego samego smaka, jak przed premierą K10. Osobiście mam nadzieję, że tym razem zostaną zaspokojone oczekiwania. To w końcu elektornika i o ile wyścig na MPxle już chyba dogorywa, to może rzeczywiście teraz owa wojenka przeniesie się na ISO i dynamikę.
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Bywalec

Domyślnie

A może wiesz jakie lustro tam zamontowali i czy zostawili sobie jakąś furtkę.
    Tak sie sklada, ze wiem. I ty tez bys wiedzial, gdybys zamiast pisania chamskich odzywek pod moim adresem skoncentrowal sie na poczytaniu o nowym korpusie:
    This is very convenient when you shoot on a tripod or a studio stand or shoot macro images. With [Live View shoot: Enable] set and the camera ready to shoot, press the SET button. The reflex mirror will then lock up, the shutter will open, and the image output from the CMOS sensor will be displayed in real-time and 100% image coverage on the camera's LCD monitor. Press the SET button again and the reflex mirror will go back down and the Live View shooting will end.
    Inna sprawa:
    Zalatujesz burakiem na kilometr :neutral:
    Cale szczescie, ze ty dla odmiany zalatujesz kultura, i to iscie wersalska...
    A przy okazji - zdazylem sie juz przekonac, ze jest tu paru moderatorow, ktorych az palce swierzbia do stosowania wszelkich upomnien, ostrzezen i innych metod represji ;-) W zwiazku z tym mam pytanie - czy ktorys z nich zajmie sie tym nieuzasadnionym przejawem impretynencji pod moim adresem?

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Patrz kurde a w kompaktach nie ma lustra, czujników AF, jest dokładnie tak jak napisałeś (lustra nie ma, migawka symboliczna (najczęściej w tej roli występuje przysłona), 100% światła na matrycy) i... jakoś sobie radzą normalnie magia albo krasnoludki
    Tak tak... i do reporterskiego, profesjonalnego korpusu Canon doda ostrzenie na matrycy
    Choc w sumie po zastanowieniu nie jest to zly pomysl. Skoro pod kazdym wzgledem chca byc naj, to jeszcze i to im zostalo to jedno - bycie najwiekszym posmiewiskiem w branzy fotograficznej po wprowadzeniu do profesjonalnego korpusu ficzera rodem z ixusa czy innego powershota
    "Dzięki pewnemu forum dyskusyjnemu dowiedziałem się, jak wielu idiotów jest na świecie" - caravaggio, 1963-???? ;-)

Strona 15 z 203 PierwszyPierwszy ... 513141516172565115 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów