"Dzięki pewnemu forum dyskusyjnemu dowiedziałem się, jak wielu idiotów jest na świecie" - caravaggio, 1963-???? ;-)
Na taki znaczacy update funkcjonalnosci dostepny w darmowym firmware to na tej puszce by musialo "Nikon" pisac.
...
wszstko super ale moim zdaniem jedno mogli zostawic w spokoju
ekran ....to 3 cala zajelo miejsce przyciskow z boku ktore chyba nikomu nie przeszkadzaly a wiekszy TV i tak chyba jakos nie ucieszy fotoreporterow a brak ww przyciskow moze ich zdenerwowac;p
Ostatnio edytowane przez 777 ; 22-02-2007 o 20:12
6D 30D 35 85 70-200 430EX
Pozdrawiam
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Zanim kogoś wyśmiejesz to poczytaj najpierw o podglądzie na żywo bez konieczności podnoszenia lustra poprzez półprzepuszczalne lustro kierujące obraz na matryce.
A może wiesz jakie lustro tam zamontowali i czy zostawili sobie jakąś furtkę.
Zalatujesz burakiem na kilometr :neutral:
Patrz kurde a w kompaktach nie ma lustra, czujników AF, jest dokładnie tak jak napisałeś (lustra nie ma, migawka symboliczna (najczęściej w tej roli występuje przysłona), 100% światła na matrycy) i... jakoś sobie radząnormalnie magia albo krasnoludki
Nie chcę dostać warna, więc napiszę tylko że zgadzam się z konkluzją postu przedpiścy :-P (ale nie z clue, bo w nowym Marku lustro jest chyba zwykłe)
Ostatnio edytowane przez muflon ; 22-02-2007 o 20:32
Czornyj: dynamika z pewnością nie jest gorsza - domyślam się, że chodzi Ci o spieprzony test Askeya.
Kolekcjoner - wiem o czym piszesz i tu się z Tobą zgadzam.
I tak nawiązując:
Ciekaw jestem tej 14 bitowej jakości z MkIII. Na razie, to wszyscy mają takiego samego smaka, jak przed premierą K10. Osobiście mam nadzieję, że tym razem zostaną zaspokojone oczekiwania. To w końcu elektornika i o ile wyścig na MPxle już chyba dogorywa, to może rzeczywiście teraz owa wojenka przeniesie się na ISO i dynamikę.
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Tak sie sklada, ze wiem. I ty tez bys wiedzial, gdybys zamiast pisania chamskich odzywek pod moim adresem skoncentrowal sie na poczytaniu o nowym korpusie:
Inna sprawa:This is very convenient when you shoot on a tripod or a studio stand or shoot macro images. With [Live View shoot: Enable] set and the camera ready to shoot, press the SET button. The reflex mirror will then lock up, the shutter will open, and the image output from the CMOS sensor will be displayed in real-time and 100% image coverage on the camera's LCD monitor. Press the SET button again and the reflex mirror will go back down and the Live View shooting will end.
Cale szczescie, ze ty dla odmiany zalatujesz kultura, i to iscie wersalska...
A przy okazji - zdazylem sie juz przekonac, ze jest tu paru moderatorow, ktorych az palce swierzbia do stosowania wszelkich upomnien, ostrzezen i innych metod represji ;-) W zwiazku z tym mam pytanie - czy ktorys z nich zajmie sie tym nieuzasadnionym przejawem impretynencji pod moim adresem?
Tak tak... i do reporterskiego, profesjonalnego korpusu Canon doda ostrzenie na matrycy
Choc w sumie po zastanowieniu nie jest to zly pomysl. Skoro pod kazdym wzgledem chca byc naj, to jeszcze i to im zostalo to jedno - bycie najwiekszym posmiewiskiem w branzy fotograficznej po wprowadzeniu do profesjonalnego korpusu ficzera rodem z ixusa czy innego powershota![]()
"Dzięki pewnemu forum dyskusyjnemu dowiedziałem się, jak wielu idiotów jest na świecie" - caravaggio, 1963-???? ;-)