Strona 152 z 203 PierwszyPierwszy ... 52102142150151152153154162202 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 511 do 1 520 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Bywalec Awatar LemonR
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Później obserwowałem obu panów jeszcze przez chwilę. Kabaret można by zrobić. Statyw był im tak samo potrzebny, jak i stołeczek, asystent i w zasadzie sam kościół. Był środek dnia, dla ISO 100 i F/8 było przynajmniej 1/800s.
    Jednak może zaistnieć konieczność użycia statywu pomimo w/w warunków. Wystarczy, że ciągle ktoś się kręci przed fotografowanym obiektem a chcemy aby nikogo nie było. Wiecie o co chodzi. Czasem można czekać godzinami i ciągle ktoś łazi.
    Z drugiej strony jeśli to był Japończyk to chyba nie o to mu chodziło.
    Sorki, że wróciłem do tego.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Trafna uwaga. Można nawet przyjąć, że im większy statyw, tym więcej ludzi "uszanuje" fotografującego i minie go "od strony LCD"
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

dajesz długi czas i nawet jak ktoś się kręci to nie będzie go widać. chyba bardziej o to chodzi niż o uszanowanie
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Kolega oskarkowy pisze, że był środek dnia.
    Ale ogólnie rzecz biorąc, to przy długich czasach tym bardziej solidny statyw nie zaszkodzi...

Bywalec Awatar LemonR
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Chodzi o to, że robisz kilka ujęć (ten sam kadr i ta sama ekspozycja) nakładasz zdjęcia w PSie jako warstwy i zwyczajnie wymazujesz ludzi. Żaden długi czas i żadne mijanie od strony lcd :-) Czasem wystarczą dwa zdjęcia pod warunkiem, że obiekt do wymazania na jednym i drugim się nie pokrywa.
    Czasem jest to lepsze niż długie oczekiwanie aż się wszyscy wyniosą z kadru.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LemonR Zobacz posta
    Chodzi o to, że robisz kilka ujęć (ten sam kadr i ta sama ekspozycja) nakładasz zdjęcia w PSie jako warstwy i zwyczajnie wymazujesz ludzi. Żaden długi czas i żadne mijanie od strony lcd :-) Czasem wystarczą dwa zdjęcia pod warunkiem, że obiekt do wymazania na jednym i drugim się nie pokrywa.
    Oczywiście masz słuszność. Sęk w tym że nie widziałeś, na co tracili czas. Wierz mi, że nie było to warte takich zabiegów. Ale Azjaci to dziwni ludzie, nie podejmuję się więc rozsądzać, co dla nich jest ważne fotografowania.
    BTW, kiedyś przy okazji jakiegoś zlecenia pewna Azjatka poprosiła mnie o zgranie jej zdjęć z karty na płytę. Z ciekawości przejrzałem wyrywkowo, niezapomniane przeżycie
    Jarek

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    I naprawdę wierzycie, że ten (skądinąd doskonały) AF da się jeszcze poprawić softem? IMO bajka, ale chętnie poczekam na wyniki.
    Ja myślę że dla nich chodzi też o to żeby o tym było słychać jak najgłośniej. Skoro mleko się już wylało to chcą to wykorzystać marketingowo maksymalnie przynajmniej trąbiąc jak najgłośniej jaka to wspaniała firma, która tak "dba" o klienta.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Domyślnie

Japonczyki to kolesie ktorzy prawie non stop pracuja i zarabiaja kase ktorej nie nadazaja wydawac. Wiec jesli taki Japonczyk pojedzie sobie na wycieczke zagraniczna to zakupi w sklepie najlepszy sprzet foto, bo go stac na niego. Posiadanie najlepszego sprzetu niekoniecznie musi oznaczac snobizm i szpanerstwo - inna sprawa jak zaczyna sie ktos z tym lansowac. Aczkolwiek jak dla mnie jakkolwiek by nie spojrzec to widok typa majacego 1ds mk III a nie umiejacego go obsluzyc jest troche przytlaczajacy:rolleyes:

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Trafna uwaga. Można nawet przyjąć, że im większy statyw, tym więcej ludzi "uszanuje" fotografującego i minie go "od strony LCD"
    Duże body+obiektyw działa podobnie - czasem jest to aż wkurzające ;-)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LemonR Zobacz posta
    Pełna zgoda, ale solidny statyw i wtedy nie zaszkodzi (no chyba, że na moście mijają nas "kolumny krokiem marszowym"), a i wężyk pomoże
    Żeby wrócić do tematu: zauważyłem, że z 85L w trybie LV (więc niby MLU), jeśli zrobiłem zdjęcie od razu po ostrzeniu, to wychodziło rozmyte. Okazało się, że statyw za mało sztywny był...
    Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Duże body+obiektyw działa podobnie - czasem jest to aż wkurzające ;-)
    Też myślę, że Canon mógłby robić tele w wersjach "stadionowo-halowych" i w cywilnych.
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 27-04-2008 o 22:04 Powód: Automerged Doublepost

Strona 152 z 203 PierwszyPierwszy ... 52102142150151152153154162202 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów