Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie zakładajmy że w Canonnie siedzą debile . Skoro nie zrobili to albo nie mogli albo nie chcieli
    Zalezy o ktorym dziale Canona mowisz. Jesli o dziale gdzie powstaja wszystkie nowe technologie to masz racje. Ale jest jeszcze marketing i fura ksiegowych w nim siedzacych.

Druga czesc drugiego zdania powyzej jest prawdziwa

W pentaxie caly ten bajerancki 22 bitowy przetwornik jest nic nie wart poza teoriami na ulotce. Caly zysk precyzji tego elementu to para w gwizdek. Zapisywanie wszystkiego jako 12 bitowy raw albo 8 bitowy jpg nie daje zadnego zysku na zdjeciach posiadacza sprzetu i nic z tego nie moze wyciagnac. Czyste marnotrawstwo i robienie ludzi w balona.
    ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    W pentaxie caly ten bajerancki 22 bitowy przetwornik jest nic nie wart poza teoriami na ulotce. Caly zysk precyzji tego elementu to para w gwizdek. Zapisywanie wszystkiego jako 12 bitowy raw albo 8 bitowy jpg nie daje zadnego zysku na zdjeciach posiadacza sprzetu i nic z tego nie moze wyciagnac. Czyste marnotrawstwo i robienie ludzi w balona.
    Kuchatek - już o tym pisałem i nie chce mi się powtarzać. Gdyby to był bajer, to użytkownicy pierwsi by podnieśli larum. Dziwnym trafem jakość obrazu z tej samej matrycy, co w Alfie 100 i D80 jest lepsza w K10.
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michu (Pentax) Zobacz posta
    Kuchatek - już o tym pisałem i nie chce mi się powtarzać. Gdyby to był bajer, to użytkownicy pierwsi by podnieśli larum. Dziwnym trafem jakość obrazu z tej samej matrycy, co w Alfie 100 i D80 jest lepsza w K10.
    Bo zastosowano w nim słabszy OLPF. Dynamika - mimo tego cudownego układu - jest nawet i gorsza niż w Alfie i D80

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michu (Pentax) Zobacz posta
    Michu może bardziej chodziło o to że wszyscy się spodziewali cudu, a poprawa jest ale stosunkowo symboliczna. Po za tym zrobiono szum że się poprawi DR i szumy, a tak na prawdę (z tego co wiem) to lepsze są przejścia i niuanse kolorystyczne .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów