Strona 13 z 170 PierwszyPierwszy ... 311121314152363113 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Mieszany widok

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michu (Pentax) Zobacz posta
    Kuchatek - już o tym pisałem i nie chce mi się powtarzać. Gdyby to był bajer, to użytkownicy pierwsi by podnieśli larum. Dziwnym trafem jakość obrazu z tej samej matrycy, co w Alfie 100 i D80 jest lepsza w K10.
    Bo zastosowano w nim słabszy OLPF. Dynamika - mimo tego cudownego układu - jest nawet i gorsza niż w Alfie i D80

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Kuchatek - już o tym pisałem i nie chce mi się powtarzać. Gdyby to był bajer, to użytkownicy pierwsi by podnieśli larum. Dziwnym trafem jakość obrazu z tej samej matrycy, co w Alfie 100 i D80 jest lepsza w K10.
    Michu może bardziej chodziło o to że wszyscy się spodziewali cudu, a poprawa jest ale stosunkowo symboliczna. Po za tym zrobiono szum że się poprawi DR i szumy, a tak na prawdę (z tego co wiem) to lepsze są przejścia i niuanse kolorystyczne .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wy to w teoretyzowaniu jesteście naprawde nieźli, bity, cropy, skanery, przetworniki.. ale poza fotami Snowboardera nie widziałem żadnych ponadprzeciętnych fot spośród braci tutaj się udzielającej
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Wy to w teoretyzowaniu jesteście naprawde nieźli, bity, cropy, skanery, przetworniki.. ale poza fotami Snowboardera nie widziałem żadnych ponadprzeciętnych fot spośród braci tutaj się udzielającej
    A co to ma do rzeczy - gdybym tak hardkorowo fotografował, żeby zaczęły mi wychodzić ponadprzeciętne foty, to pewnie nie miałbym czasu zawracać sobie głowy teoretycznymi pierdołami. Do tego nie potrzeba wiele teorii, a dobre oko i sporo praktyki.

Przypominam jedynie, że 22bitowy przetwornik w K10D odpowiedzialny jest za przejścia tonalne a nie za dynamikę. I to jest widać na zdjęciach.
    Czy ktoś dysponujący serwerem mógłby wrzucić sample i zapodać tu linki - też próbowałem to ściągnąć i ni hu-hu.
    Mimo całej sympatii dla K10D - które w mojej opinii jest w chwili obecnej zdecydowanie najlepszym korpusem w swojej klasie, to ten 22 bitowy przetwornik akurat kompletnie nic nie wnosi. Ale pucha tak pozatym rewelacyjna...
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 22-02-2007 o 20:10

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Wy ... jesteście
    I wszystko jasne.

Domyślnie

Przypominam jedynie, że 22bitowy przetwornik w K10D odpowiedzialny jest za przejścia tonalne a nie za dynamikę. I to jest widać na zdjęciach.
    Czy ktoś dysponujący serwerem mógłby wrzucić sample i zapodać tu linki - też próbowałem to ściągnąć i ni hu-hu.
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Czy to pierwsze lustro Canona z polskim menu???

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Masz cropa z baby 35 1.4 L.

O obiektywach wiem prawie wszystko

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Co raz bardziej mi się to bydle podoba . sRaw piękna rzecz ile razy miałem problem że raw-y 8 Milionowe były za duże. Piękny prosty pomysł .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Co raz bardziej mi się to bydle podoba . sRaw piękna rzecz ile razy miałem problem że raw-y 8 Milionowe były za duże. Piękny prosty pomysł .
    Zaraz, taki zmniejszony raw przecież już nie potrzebowałby demozaikizacji i sprowadzałby się do bezstratnie skompresowanego 14-bitowego tiffa (no, analogu, tiff nie pozwala chyba na tyle bitów). Ale co istotne: nie zajmowałby mniej... Nie łapię tego...
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Strona 13 z 170 PierwszyPierwszy ... 311121314152363113 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów