"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Wy to w teoretyzowaniu jesteście naprawde nieźli, bity, cropy, skanery, przetworniki.. ale poza fotami Snowboardera nie widziałem żadnych ponadprzeciętnych fot spośród braci tutaj się udzielającej![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko
A co to ma do rzeczy - gdybym tak hardkorowo fotografował, żeby zaczęły mi wychodzić ponadprzeciętne foty, to pewnie nie miałbym czasu zawracać sobie głowy teoretycznymi pierdołami. Do tego nie potrzeba wiele teorii, a dobre oko i sporo praktyki.
Mimo całej sympatii dla K10D - które w mojej opinii jest w chwili obecnej zdecydowanie najlepszym korpusem w swojej klasie, to ten 22 bitowy przetwornik akurat kompletnie nic nie wnosi. Ale pucha tak pozatym rewelacyjna...
Ostatnio edytowane przez czornyj ; 22-02-2007 o 20:10
Przypominam jedynie, że 22bitowy przetwornik w K10D odpowiedzialny jest za przejścia tonalne a nie za dynamikę. I to jest widać na zdjęciach.
Czy ktoś dysponujący serwerem mógłby wrzucić sample i zapodać tu linki - też próbowałem to ściągnąć i ni hu-hu.
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Masz cropa z baby 35 1.4 L.
O obiektywach wiem prawie wszystko
Co raz bardziej mi się to bydle podoba. sRaw piękna rzecz ile razy miałem problem że raw-y 8 Milionowe były za duże. Piękny prosty pomysł
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner