Strona 135 z 203 PierwszyPierwszy ... 3585125133134135136137145185 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 341 do 1 350 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

januszK
    Guest

Domyślnie

Czy ktoś z Was przebrnął już przez serwis Canona związany z lustrem w MARK III ?.

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez januszK Zobacz posta
    Czy ktoś z Was przebrnął już przez serwis Canona związany z lustrem w MARK III ?.
    Ja będę wysyłał w drugim tygodniu lutego.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Bywalec
    Miasto
    Koziegłowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    W zasadzie jest to samo, to w instrukcji. Nadal nie rozumiem, czy ja coś źle robię, czy to normalne, że mam wyciągać każdy plik ten 1EV w górę. A może na płytkach canona jest jakiś specjalny program, którego obsługi nie uwzględniono w C1?
    Dlaczego na ekraniku obie ekspozycje są równe, a w C1 jest 1EV różnicy?
    bo trzeba używać oprogramowania canona a nie jakiś tam c1 , co ci daje c1 a czego nie ma dpp ?

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piast Zobacz posta
    bo trzeba używać oprogramowania canona a nie jakiś tam c1 , co ci daje c1 a czego nie ma dpp ?
    he he... u mnie się to jakość nazywa - jest wygodny, intuicyjny, dosyć szybki i przede wszystkim wyniki są super.. a z dpp nie jest tak fajnie..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Bywalec
    Miasto
    Koziegłowy

Domyślnie

dla mnie bardziej intuicyjny jest dpp i lepsze odszumianie ma
    c1 ma wieksze szumy (białe kropki) jak oszumisz za mocno to się zrobi "maska" ze zdjęcia
    najlepszy sposób na odszumianie np iso 6400 jest w dpp z raw ,a potem jeszcze raz np.jpg odszum czyli odszumianie x2 (najlepszy efekt) , c1 wysiada

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    he he... u mnie się to jakość nazywa - jest wygodny, intuicyjny, dosyć szybki i przede wszystkim wyniki są super.. a z dpp nie jest tak fajnie..
    nie opisałbym tego lepiej..
    ale mam jeden dziwny problem z C1. Robi mi zakładkę w rawach z nowego marka.
    Na dole obrazu (w poziomie) zostawia mi białą linijkę. Już się wystraszyłem, że coś z matrycą, ale w CS woła się normalnie. Ktoś się z tym spotkał? W rawach z 5tki nie działo się nic takiego.
    Jarek

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Suwak służy podobno do regulacji czułości na obiekty pojawiające się znienacka. Priorytet śledzenia tudzież przełączania na nowy obiekt to osobna funkcja. Nie mogę znaleźć powiązania pomimo, że logicznie powinno być. Wydaje mi się, że zgodnie z CnFIII:2 regulujemy szybkość reakcji AF na nowe obiekty w kadrze a CnFIII:4 utrzymujemy ostrzenie na dotychczasowym lub wymuszamy ostrzenie na nowy. Niestety aparat, niezależnie od owych manipulacji reaguje tak samo.

PS. Może to objaw owego "buga" w AF? Mam aparat z serii objętej zarazą i Żytnia go będzie ogladać w drugim tygodniu lutego.
    Zrobiłem test na żaluzjach z blokiem za oknem
    Przy -2 (slow) na CnFIII.4 praktycznie nie przeskakiwał na żaluzje, przy +2 (fast) przeskakiwał znacznie żwawiej.
    Model z serii z viagrą
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Zrobiłem test na żaluzjach z blokiem za oknem
    Przy -2 (slow) na CnFIII.4 praktycznie nie przeskakiwał na żaluzje, przy +2 (fast) przeskakiwał znacznie żwawiej.
    Model z serii z viagrą
    Ja testowałem na sali tańczących ludzi. Wlazłem na scenę nad tłum, w środku kadru wybierałem jedną główkę i śledziłem. W kadrze co chwila pojawiały się inne głowy, ciągle jakieś wyciągnięte ręce itp. Suwak po lewej - sztywno na wybranej główce, suwak po prawej - przeskakiwał na machające ręce, ale nie tak od razu.
    Ponieważ było bardzo ciemno, ze dwa razy zgubił sie zupełnie i przeostrzył przez cały zakres.
    Jarek

Pełne uzależnienie

Domyślnie

http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=26562539 - naprawione też widać równają do szeregu
    Swoją drogą - ci goście na koniach wymiatają!
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 30-01-2008 o 17:06
    EOS - conditio sine Kwanon...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=26562539 - naprawione też widać równają do szeregu
    Swoją drogą - ci goście na koniach wymiatają!
    Z tego widać, że nawet te, które były "prawie dobre" warto wysłać do serwisu.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 135 z 203 PierwszyPierwszy ... 3585125133134135136137145185 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów