Czy ktoś z Was przebrnął już przez serwis Canona związany z lustrem w MARK III ?.
Czy ktoś z Was przebrnął już przez serwis Canona związany z lustrem w MARK III ?.
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
dla mnie bardziej intuicyjny jest dpp i lepsze odszumianie ma
c1 ma wieksze szumy (białe kropki) jak oszumisz za mocno to się zrobi "maska" ze zdjęcia
najlepszy sposób na odszumianie np iso 6400 jest w dpp z raw ,a potem jeszcze raz np.jpg odszum czyli odszumianie x2 (najlepszy efekt) , c1 wysiada
nie opisałbym tego lepiej..
ale mam jeden dziwny problem z C1. Robi mi zakładkę w rawach z nowego marka.
Na dole obrazu (w poziomie) zostawia mi białą linijkę. Już się wystraszyłem, że coś z matrycą, ale w CS woła się normalnie. Ktoś się z tym spotkał? W rawach z 5tki nie działo się nic takiego.
Jarek
Ja testowałem na sali tańczących ludzi. Wlazłem na scenę nad tłum, w środku kadru wybierałem jedną główkę i śledziłem. W kadrze co chwila pojawiały się inne głowy, ciągle jakieś wyciągnięte ręce itp. Suwak po lewej - sztywno na wybranej główce, suwak po prawej - przeskakiwał na machające ręce, ale nie tak od razu.
Ponieważ było bardzo ciemno, ze dwa razy zgubił sie zupełnie i przeostrzył przez cały zakres.
Jarek
http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=26562539 - naprawione też widać równają do szeregu
Swoją drogą - ci goście na koniach wymiatają!
Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 30-01-2008 o 17:06
EOS - conditio sine Kwanon...
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner