Strona 13 z 203 PierwszyPierwszy ... 311121314152363113 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Od dwóch godzin próbuję się dopchać do tego z 35L
    moge ci przeslac na maila, bo mi sie sciagnal w 5 sekund

za to zdjecia orła mam poszatkowane :/
    Ostatnio edytowane przez yggdrassill ; 22-02-2007 o 18:13

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

No pucha fajna i jak widac zrobienie FF i 8-10fps to nie takie proste skoro jeden DIGIC sie nie wyrabia przy cropie 1.3x. Jeszcze duzo wody w Wisle uplynie zanim zobaczymy zunifikowana jedynke.
    Oczywiscie jestem totalnie niezainteresowany takimi jedynkami.

Bardziej interesuje mnie to:
    Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    Powtarzam sie, ale nie doceniacie 14-bitowego przetwarzania kolorow.
    Wyjasnijcie mi cos:
    - zyskujemy zatem wiecej miejsca na korekcje koloru bez psucia gradientow, zgadza sie?
    - jak mam zrobic te korekcje kolorow na monitorze skoro 99% monitorow komputerowych slabo wyswietla sRGB nie wspominajac o czyms bardziej zaawansowanym? Czy ja te lepsze przejscia tonalne na np. niebieskim niebie w ogole bede widzial? Moze ktos wie jak to jest?
    - te lepsze gradienty i tak zgina w druku chyba ze sie ma w domu super-hiper-wypas drukarke.
    - w takim razie czy przecietny Kowalski w ogole zobaczy jakas poprawe? Mowie o gradientach koloru bo to ze przy okazji dynamic range sie poprawi i swiatla beda mniej wyjarane to inna sprawa.

P.S. Darujcie sobie sample. Sciagnalem kilka z nich i sa tak slabe jak te slynne sample z 5D. Miekkie, rozmyte, mydlane. Nie warto.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yggdrassill Zobacz posta
    moge ci przeslac na maila, bo mi sie sciagnal w 5 sekund

za to zdjecia orła mam poszatkowane :/
    Ściagaj w Commandrze przez URL.

Kurde, TEN SAMPLE z 35 L jest NIEOSTRY !!! Ale zaraz.. no tak, ustawienia parametrów - NEUTRAL. A jak wiadomo, w Canonie przy neutralu zdjęcie jest jakoś nienaturalnie zmiękczane.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djtermoz Zobacz posta
    - w takim razie czy przecietny Kowalski w ogole zobaczy jakas poprawe? Mowie o gradientach koloru bo to ze przy okazji dynamic range sie poprawi i swiatla beda mniej wyjarane to inna sprawa.
    Z tymi 14 bitami to może być równie dobrze lipa, jak fajna sprawa. "Za analoga" im skaner miał tych bitów więcej, tym więcej potrafił wyczytać informacji z cienia. Oczywiście - w taniutkich, syfniutkich skanerach to nie działałało, bo marny element CCD z badziewiarską optyką dawał tak mało danych, że dzielenie ich na czworo kompletnie nie przynosiło korzyści (vide - Pentax K10D). Natomiast dobry skaner potrafił wyciągnąć kolor i informację z takiego błota, że na podświetlarce nic tam nie było widać. Jeśli zatem z matrycy da się jeszcze coś więcej "wycisnąć", to teoretycznie 14 bitowe przetworniki powinny dać większe możliwości w forsowaniu zdjęć...
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 22-02-2007 o 19:01

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Tylko ze nie bierzesz rawa jak go pucha stworzyla a poddajesz obrobce. Mozesz z czesci informacji zrezygnowac. Mozesz czesc informacji zaciesnic w waskim pasmie histogramu a inna czesc rozciagnac ile tylko sie da. Majac 12 bit zamiast 14 masz 4x wieksze szanse, ze w takim rozciagnietym pasmie wyjdzie sieczka i schody a nie plynne przejscia.

Kiepska drukarka i monitor nie sa tu usprawiedliwieniem aby tego nie robic.
    ...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wy to w teoretyzowaniu jesteście naprawde nieźli, bity, cropy, skanery, przetworniki.. ale poza fotami Snowboardera nie widziałem żadnych ponadprzeciętnych fot spośród braci tutaj się udzielającej

Domyślnie

Przypominam jedynie, że 22bitowy przetwornik w K10D odpowiedzialny jest za przejścia tonalne a nie za dynamikę. I to jest widać na zdjęciach.
    Czy ktoś dysponujący serwerem mógłby wrzucić sample i zapodać tu linki - też próbowałem to ściągnąć i ni hu-hu.
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Czy to pierwsze lustro Canona z polskim menu???

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac Zobacz posta
    bardzo czesto fotoreporterzy nie moga sie dopchac do obiektu westchnien i teraz zeby zrobic fajne zdjecie wyciagaja aparat w gore i seriami ;-), dziki Live View zyskuja na kontroli kadru i w wiecej zdjec z seri da sie ludziom pokazac, albo taki fotoreporter wojenny, moze sobie zza winkla powygladc nie narazajac glowy ;-) a jedynie rece
    Może mnie ktoś oświecić, czy ten nowy obiekt westchnień ma odchylany ekran? Bo jak nie ma - to strzelanie znad głowy będzie równie wygodne jak w 300D i żaden Live View nie pomoże.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Masz cropa z baby 35 1.4 L.

Strona 13 z 203 PierwszyPierwszy ... 311121314152363113 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów