Strona 12 z 203 PierwszyPierwszy ... 210111213142262112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Coś już napisał
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c42 Zobacz posta
    szkoda ze caly sprzet raczej nie jest adresowany dla zwykłego Kowalskiego widać Canon chce krolowac w najwyzszym segmencie :]
    O ile mnie pamiec nie myli, jedynki nigdy nie byly dla Kowlaskiego, tylko dla reporterow, czy w czasach analogow, dla ceniacych komfort, niezawodnosc.

Pomijam snobow, ktorzy kupuja po to, by miec!

Przy czym Kowalski tez moze sobie kupic "jedyne", tylko po co?
    ::: Canon EOS 1D MkIII & Canon EOS 1Ds MkIII ::: Canon EOS 5D MkII ::: EF 16-35/2.8 L II USM ::: EF 24-70/2.8 L ::: EF 70-200/2.8 L IS ::: EF 300/2.8 L IS USM ::: EF 400/2.8 L IS USM ::: EF 600/4.0 L IS USM ::: Extender EF 1.4x II ::: Extender EF 2.0x II ::: Speedlite 580EX II :::

Uzależniony
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

tak sie zastanawiam , crop 1,3 wiem ze nie jest FF ale
    przeciez po podpieciu takiego 17-40 do 1D mkIII uzyskujemy 22mm czyli jeszcze jest szeroko ...a w sumie uzyskujemy uszczelnienia i o wiele szybszy aparat za troszke wiecej kasy
    6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

Domyślnie

też się zastanawiam, może jest to sensowna alternatywa dla 5-tki mając na myśli foty ślubne, ze szkła 24-70 robi się 31-93 więc nie tak źle.

Tylko czy matryca będzie ok.? udostępnione sample na razie mnie nie zachęcają...hmm

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Wszystko fajnie pięknie, ale musicie przyznać, że stronka Canona z dzisiejszym naporem sobie nie radzi. Do teraz mam problemy z zassaniem sampli

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CzłowiekZ Zobacz posta
    A co to za problem zrobić update firmwarea,
    Problem żaden (w końcu tak jest robiona AE)... ale póki co nie ma :-P

Początki nałogu
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wawak Zobacz posta
    O ile mnie pamiec nie myli, jedynki nigdy nie byly dla Kowlaskiego, tylko dla reporterow, czy w czasach analogow, dla ceniacych komfort, niezawodnosc.

Pomijam snobow, ktorzy kupuja po to, by miec!

Przy czym Kowalski tez moze sobie kupic "jedyne", tylko po co?
    nie zrozumiales mnie... rano wchodze na forum i patrze ze zamiast czterdziestki mamy jedynke ktora mnie kompletnie nie interesuje... nowsci sprzetowe Canona nie sa adresowane do mnie - nie ten segment... no nic pozostaje trzymac kciuki za konkurencje zeby cos sie ruszylo...

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    Wszystko fajnie pięknie, ale musicie przyznać, że stronka Canona z dzisiejszym naporem sobie nie radzi. Do teraz mam problemy z zassaniem sampli
    Od dwóch godzin próbuję się dopchać do tego z 35L

Cytat Zamieszczone przez focus Zobacz posta
    też się zastanawiam, może jest to sensowna alternatywa dla 5-tki mając na myśli foty ślubne, ze szkła 24-70 robi się 31-93 więc nie tak źle.
    Czasem sie zastanawiam, czy to tylko ja trafiam na takie sprzyjające warunki, czy inni robią ślubne foty w biegu i zza pleców?
    Masz supersprawny AF i uszczelnienia w zamian za piekną matrycę i więcej mpix. Przecież ta nowa pucha nie jest do ślubów, tylko na wojnę. No chyba, że czasem zostajesz na poprawiny, to rozumiem

Cytat Zamieszczone przez focus Zobacz posta
    Tylko czy matryca będzie ok.? udostępnione sample na razie mnie nie zachęcają...hmm
    Pamiętam sample z 5D z trawą. NIkt o zdrowych zmysłach nie kupiłby puszki po obejrzeniu tych sampli.
    Jarek

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Powtarzam sie, ale nie doceniacie 14-bitowego przetwarzania kolorow.
    To rewolucja i nie ma znaczenia, ze kilka przykladow z oficjalnej
    strony tego jasno nie pokazuje. Ich sample byly zawsze srednie...
    Umowmy sie - aparat jest rewelacja. Takze jakiekolwiek narzekania
    sa zupelnie pozbawione podstaw.
    A ze nie ma 40D i 3D - zalozcie watek "gdzie moj wymarzony 3D"
    i tam placzcie. :-)
    A swoja droga warto chyba bylo/jest czekac na high MP wersje 1Ds
    z 14-bitowym kolorem. W zasadzie nic mi wiecej do szczescia
    nie bedzie potrzeba. No moze zeby ten nowy 16-35L byl tak dobry,
    jak mowia...

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gzak Zobacz posta
    Ja fotoreporterem nie jestem, ale wiele razy widziałem, jak fotoreporterzy pstrykają nad głowami seriami na oślep. Skoro tak robią to podejrzewam, że musi im się czasami udać coś sfotografować.
    Tak, ale do tej pory dziala im AF i przy ustawieniu automatycznego wyboru punktow bywa, ze ostrosc trafia idealnie nawet przy nieco zjechanym kadrze.

Wcale bez podgladu nie jest tak trudno zrobic trafiona fote z gory. Udaje sie znacznie czesciej jak "czasem". Wyjatkiem jest fota gdzie juz po lekkim docieciu nie da sie nic z nia zrobic (choc to kwestia wprawy).

Canon tu ewidentnie spapral, bo skoro lustro moze opasc na krotka chwile do pomiaru swiatla przez lampe (przy foceniu life view z lampa) moglo by tez opasc i do pomiaru AF.
    ...

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Pamiętam sample z 5D z trawą. NIkt o zdrowych zmysłach nie kupiłby puszki po obejrzeniu tych sampli.
    Kurde, a może zatrudnili by kogoś specjalnie od sampli.
    Jakieś cegiełki, gałęzie, płoty, linijki przy świeczce - myślę, że sporo forumowców mogło by wysłać aplikacje na to stanowisko

Strona 12 z 203 PierwszyPierwszy ... 210111213142262112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów