::: Canon EOS 1D MkIII & Canon EOS 1Ds MkIII ::: Canon EOS 5D MkII ::: EF 16-35/2.8 L II USM ::: EF 24-70/2.8 L ::: EF 70-200/2.8 L IS ::: EF 300/2.8 L IS USM ::: EF 400/2.8 L IS USM ::: EF 600/4.0 L IS USM ::: Extender EF 1.4x II ::: Extender EF 2.0x II ::: Speedlite 580EX II :::
tak sie zastanawiam , crop 1,3 wiem ze nie jest FF ale
przeciez po podpieciu takiego 17-40 do 1D mkIII uzyskujemy 22mm czyli jeszcze jest szeroko ...a w sumie uzyskujemy uszczelnienia i o wiele szybszy aparat za troszke wiecej kasy
6D 30D 35 85 70-200 430EX
Pozdrawiam
też się zastanawiam, może jest to sensowna alternatywa dla 5-tki mając na myśli foty ślubne, ze szkła 24-70 robi się 31-93 więc nie tak źle.
Tylko czy matryca będzie ok.? udostępnione sample na razie mnie nie zachęcają...hmm
Wszystko fajnie pięknie, ale musicie przyznać, że stronka Canona z dzisiejszym naporem sobie nie radzi. Do teraz mam problemy z zassaniem sampli![]()
Od dwóch godzin próbuję się dopchać do tego z 35L
Czasem sie zastanawiam, czy to tylko ja trafiam na takie sprzyjające warunki, czy inni robią ślubne foty w biegu i zza pleców?
Masz supersprawny AF i uszczelnienia w zamian za piekną matrycę i więcej mpix. Przecież ta nowa pucha nie jest do ślubów, tylko na wojnę. No chyba, że czasem zostajesz na poprawiny, to rozumiem![]()
Pamiętam sample z 5D z trawą. NIkt o zdrowych zmysłach nie kupiłby puszki po obejrzeniu tych sampli.
Jarek
Powtarzam sie, ale nie doceniacie 14-bitowego przetwarzania kolorow.
To rewolucja i nie ma znaczenia, ze kilka przykladow z oficjalnej
strony tego jasno nie pokazuje. Ich sample byly zawsze srednie...
Umowmy sie - aparat jest rewelacja. Takze jakiekolwiek narzekania
sa zupelnie pozbawione podstaw.
A ze nie ma 40D i 3D - zalozcie watek "gdzie moj wymarzony 3D"
i tam placzcie. :-)
A swoja droga warto chyba bylo/jest czekac na high MP wersje 1Ds
z 14-bitowym kolorem. W zasadzie nic mi wiecej do szczescia
nie bedzie potrzeba. No moze zeby ten nowy 16-35L byl tak dobry,
jak mowia...
Tak, ale do tej pory dziala im AF i przy ustawieniu automatycznego wyboru punktow bywa, ze ostrosc trafia idealnie nawet przy nieco zjechanym kadrze.
Wcale bez podgladu nie jest tak trudno zrobic trafiona fote z gory. Udaje sie znacznie czesciej jak "czasem". Wyjatkiem jest fota gdzie juz po lekkim docieciu nie da sie nic z nia zrobic (choc to kwestia wprawy).
Canon tu ewidentnie spapral, bo skoro lustro moze opasc na krotka chwile do pomiaru swiatla przez lampe (przy foceniu life view z lampa) moglo by tez opasc i do pomiaru AF.
...