Strona 114 z 203 PierwszyPierwszy ... 1464104112113114115116124164 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 131 do 1 140 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    A gdzie w specyfikacji masz ze strzela w SERVO 100/100?
    Mysle, ze nie chodzi tu o 100 na 100 tylko o przestrzelaniu/pudlowaniu w konkretnych warunkach :wink:

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Chcesz powiedziec, ze na 5D takie stalki jak 50L czy 85L chodza srednio (czyt. AF niedokladny)?
    Tak po ponad 2 latach użytkowania 5D stwierdzam że chodzą średnio i to nie tylko moja opinia zresztą troszkę doświadczenia już mam i było dokładnie tak jak napisałem, bywało ze 5D + 85L seria 8 na 10 była oki a było też tak ze 10 na 10 nadawało się do kosza......przy większym dystansie - 3-5metrów zawsze robiłem po minimum 3 klatki.

Pzdr.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Mysle, ze nie chodzi tu o 100 na 100 tylko o przestrzelaniu/pudlowaniu w konkretnych warunkach :wink:
    Jedyne co może położyć Canona, to dowód (a la Alonso w F1), że wiedział, że nie działa i jednocześnie wiedział dlaczego nie działa, a nie wstrzymał dostaw.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy Zobacz posta
    Tak po ponad 2 latach użytkowania 5D stwierdzam że chodzą średnio i to nie tylko moja opinia zresztą troszkę doświadczenia już mam i było dokładnie tak jak napisałem, bywało ze 5D + 85L seria 8 na 10 była oki a było też tak ze 10 na 10 nadawało się do kosza......przy większym dystansie - 3-5metrów zawsze robiłem po minimum 3 klatki.
    No to ladnie :-|
    Ja wlasnie czekam co wymysla z tym nastepca 5D bo wolalbym z pelna klatka walczyc, ale jestem w stanie wyrzec sie tej plastyki i innych cech FF na rzecz celnego AF'a z 1D Mark III. Ale jak widac i z jednym i zdrugim trzeba na razie poczekac.

ps
    Arkan przesiadl sie z 1Ds na 5D i nie przypominam sobie, zeby na AF'a mocno narzekal... no chyba, ze przeoczylem.
    Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 31-10-2007 o 13:35

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michu200 Zobacz posta
    co to znaczy że zakupione wcześniej aparaty nie będą wymieniane na nowe wolne od wad,lub zwrot kasy.Widze że canon stoi ponad prawem.Sprzedali mi sprzęt niezgodny z umową itd....Konsument też ma swoje prawa!!!
    A dlaczego miałyby być wymieniane? Na jakiej podstawie? Wadę fabryczną producent może usuną poprzez naprawę serwisową o ile istnieje taka możliwość. Podobnie jak w samochodach, myślisz, że wada fabryczna wlewu paliwa w Oplach mogąca spowodować wybuch podczas tankowania wystarczyłaby do tego, aby dostać po roku jeżdzenia nową brykę?

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Jedyne co może położyć Canona, to dowód (a la Alonso w F1), że wiedział, że nie działa i jednocześnie wiedział dlaczego nie działa, a nie wstrzymał dostaw.
    Ale udowodnienie tego może graniczyć z cudem.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ale udowodnienie tego może graniczyć z cudem.
    Do tego potrzebny byłby właśnie jakiś "whistle-blower"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    A dlaczego miałyby być wymieniane? Na jakiej podstawie? Wadę fabryczną producent może usuną poprzez naprawę serwisową o ile istnieje taka możliwość. Podobnie jak w samochodach, myślisz, że wada fabryczna wlewu paliwa w Oplach mogąca spowodować wybuch podczas tankowania wystarczyłaby do tego, aby dostać po roku jeżdzenia nową brykę?
    co ty porównujesz,wlew paliwa nie dyskfalifikuje całego samochodu w przeciwieństwie do źle działającego AF w 1D mark III tym bardziej że wiedzieli o wadzie znacznie prędzej ale pomimo tego nadal go sprzedawali
    eos 1D Mark III|EF-24-70 f2.8L|EF-70-200 f2.8L is|EF-300is f4L|EF 50 f1.8|Lampa 580 EXII

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michu200 Zobacz posta
    co ty porównujesz,wlew paliwa nie dyskfalifikuje całego samochodu w przeciwieństwie do źle działającego AF w 1D mark III tym bardziej że wiedzieli o wadzie znacznie prędzej ale pomimo tego nadal go sprzedawali
    Tyle że wyglądało na to, że nie wiedzieli co jest przyczyną, a po drugie poczatkowo był taki szum informacyjny, że nie było pewności czy w ogóle jest jakiś problem.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tyle że wyglądało na to, że nie wiedzieli co jest przyczyną, a po drugie poczatkowo był taki szum informacyjny, że nie było pewności czy w ogóle jest jakiś problem.
    Na wstępie zaznaczam, że jak już to wolę, żeby mój aparat robił w niektórych warunkach pogodowych nieostre zdjęcia (nota bene - jakiś gość z DPR wziął swoją wadliwą sztukę na zimno i zaczął mu AF trafiać!), niż żeby iskra z nadmiernie elektryzującego się, nieuziemionego wlewu przeskoczyła mi podczas tankowania

Wracając do tematu - bez wątpienia Internet przysłużył się i zaszkodził w tej sprawie. Bez wątpienia też Canon próbował obejść problem za pomocą kolejnych wersji frimware'u - na to wskazuje m.in. dziwna historia FW 1.1.1, który pojawił się w Osace na Mistrzostwach, by zniknąć bez komentarza. Bez wątpienia także losowy charakter tej wady utrudniał jej odtworzenie.

Ale nic z powyższego nie tłumaczy konieczności wymiany aparatu na nowy - no chyba, że po kalibracji lusterka dalej będzie źle.

Nawiasem mówiąc - zaraza update'owa - w gruncie rzeczy zaakceptowana w świecie oprogramowania - powoli przenosi się też na sprzęt wydawałoby się odległy od komputerów.

Jeszcze inna sprawa - gdyby ta usterka była usuwalna za pomocą zmienionego oprogramowania, to korzyści odniósłby nie tylko Canon. Wielu zawodowców martwi się już, że nie chcą/nie mogą sobie pozwolić nawet na parę dnie bez narzędzia pracy.

Strona 114 z 203 PierwszyPierwszy ... 1464104112113114115116124164 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów