Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 58

Wątek: Proces Otylii Jędrzejczak

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomalxx Zobacz posta
    Gdyby dowolny "zwykły obywatel" miał średniej jakości adwokata (nawet bez niego też by dał radę), nieskazitelną opinię, był niekarany, miałby wyrok "w zawiasach".
    Krakowskim targiem się zgodzę, pod warunkiem że dodasz "w najlepszym przypadku" ;-)

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez solti Zobacz posta
    A czy ja choć słowem powiedziałem, że uważam inaczej? Jest dokładnie tak, jak powiedziałeś!
    Tylko ze ja nic nie powiedzialem

No i co by było? Na pewno zarzekalibyście się, że to nie wasza wina. Najłatwiej wytykać winy innych. Wtedy samemu jakoś tak lżej się robi, czyż nie? Najlepiej w ten sposób uspokoić własne sumienie.
    Nie mierz innych swoja miarka...
    Akurat jestem po wypadku (auto do kasacji) i pomimo ze warunki na drodze pozostawiaja wiele do zyczenia (dziura na dwupasmowce w ktora wjechalam) za wypadek winie tylko siebie. Wystarczylo zdjac noge z gazu.

pzdr

Coś już napisał Awatar lemina
    Miasto
    Nie z Polski

Domyślnie

Chciałbym widzieć choćby jedną osobę, która zawsze w zabudowanym terenie jedzie przepisową 50km/h, a poza miastem nie przekracza 90km/h
    Kurczę, tutaj jest całe mnóstwo osób, które nie dość, że przekraczają 50/30/20 w mieście (w zależności od oznakowania), to jeszcze poza miastem jeżdżą ok 80ki (takie ograniczenie). A na autostradzie rzadko się zdarza ponad 120. Hmm... Gdzie ja jestem? Przecież wg Ciebie to niemożliwe...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lemina Zobacz posta
    Kurczę, tutaj jest całe mnóstwo osób, które nie dość, że przekraczają 50/30/20 w mieście (w zależności od oznakowania), to jeszcze poza miastem jeżdżą ok 80ki (takie ograniczenie). A na autostradzie rzadko się zdarza ponad 120. Hmm... Gdzie ja jestem? Przecież wg Ciebie to niemożliwe...
    Widzisz, tu nie chodzi o hipokryzje w ruchu drogowym, bo na tej plaszczyznie kazdy jest hipokryta.
    Tu chodzi o glupote, pyche, brak pokory i konsekwentnosci.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Oho, zaczyna się:

"Uważam, że oskarżoną mogło zaskoczyć pojawienie się na drodze samochodu jadącego z przeciwka ze względu na pewną nierówność terenu" -dodał biegły. Potwierdził, że o zmianie ukształtowania drogi w miejscu, gdzie doszło do wypadku, nie informują żadne znaki.

Bo samochód jadący po swoim pasie z przeciwnej strony to ewenement... a "nierówność terenu" założyła czapkę-niewidkę :-P To co, będziemy zbierać co fajniejsze teksty? ;-) Jestem pewny że będzie więcej...

Uzależniony Awatar eternus
    Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

otoz to.

Chyba, bylismy 2 strony temu prorokami.
    Choc na to, ze samochod na drugim pasie ruchu (w przeciwnym kierunku) ja zaskoczy, to bym nie wpadl :/
    Szczegolnie, ze to nawet nie obronca tylko biegly wymyslil...
    EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
    "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
    że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Oho, zaczyna się:

"Uważam, że oskarżoną mogło zaskoczyć pojawienie się na drodze samochodu jadącego z przeciwka ze względu na pewną nierówność terenu" -dodał biegły. Potwierdził, że o zmianie ukształtowania drogi w miejscu, gdzie doszło do wypadku, nie informują żadne znaki.
    Nie no jasne, nie ma to jak bronic kogos, kto wyprzedzal pod gorke

a tak konkretniej

Prawo o ruchu drogowym
    z dnia 20 czerwca 1997 r.

Oddział 6 Wyprzedzanie
    Art. 24.
    7. Zabrania się wyprzedzania pojazdu silnikowego jadącego po jezdni:
    1) przy dojeżdżaniu do wierzchołka wzniesienia;
    Ostatnio edytowane przez DoMiNiQuE ; 22-02-2007 o 16:08

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

ale IMHO jest tez element lagodzacy ;-) Otylia wyprzedzala kolumne samochodow ciezarowych, ktore zgodnie z litera prawa nie mogly byc kolumna innymi slowy nie od dzis jezdze samochodem i nie od dzis wiadomo ze jak sie ustawi w rzedzie nawet 3-4 tiry to wyprzedzic je jest naprawde niebezpiecznym manewrem... co nie znaczy ze trzeba ja akurat wyprzedac pod gorke ;-)

Uzależniony

Domyślnie

http://wiadomosci.onet.pl/1491277,11,item.html

"Według biegłych: - przekroczenie prędkości przez Jędrzejczak ponad dopuszczalną podczas manewru wyprzedzania nie może być uznane za naruszenie zasad ruchu drogowego."

oj to teraz bedzie duzo manewrow wyprzedzania na drogach i w sadach

"Zdaniem Stodulskiego, Jędrzejczak podjęła prawidłowo decyzję o wyprzedzaniu za jadącym przed nią samochodem busem."

no tak bus jechal z dozwolona predkoscia wiec niejako lamal prawo bo nie lamia go ci co dokonuja wyprzedzania przekraczaja limity

o wyprzedzaniu na trzeciego nic nie powiem, podobnie o tym ze jechala 108 tym autem

suma sumaru w polsce prawo zawsze stanowilo obiekt drwin i kombinatorstwa, jesli jest niewygodne to sie je zmienia albo nagina ... nas malych tylko mierzi to ze nie kazdy tak moze.

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

nie mozna wyprzedzac za samochodem ktory wlasnie wyprzedza !!, zgodnie z kodeksem mozna rozpoczac manewr wyprzedzania dopiero wtedy kiedy samochod przed nami go zakonczy!

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów