-
Dzięki za odpowiedzi. Widzę że w miarę logicznie podszedłem to kalkulacji i uwzględniłem najważniejsze koszty.
Wliczyłem księdza ponieważ w innych wątkach wyczytałem, że to zależy od księdza jednym wystarcza licencja z kurii, a innym zależy tylko na datku.
Z plenerem to po prostu tak, że muszę mieć kilka ciekawych propozycji do wyboru dla pary, oczywiście najlepiej darmowych, a jak chcą gdzieś, gdzie trzeba płacić to chyba muszę sam ustalić do jakiej kwoty ja płacę.
Byłem np. ostatnio w Koszalinie i koło muzeum są takie chaty (taki mały skansen) i akurat para miała tam sesję, na cenniku jak sobie przypominam było 20 zł za możliwość robienia fotek, no to jeszcze przyzwoicie.
Co do moich wyliczeń to ceny są uśrednione, otworzyłem na szybko jakąś stronę z cenami odbitek i akurat były po 1.99 to zaokrągliłem do 2zł, to oczywiście kwestia rozeznania gdzie i po ile, no i można się potargować jako stały klient. Cenę albumu też znalazłem na szybko, chodzi tylko o orientacyjną wycenę, można to też zostawić parze, niech sobie kupią co im się podoba.
No i oczywiście podatki i ZUS. :-(
Ale już mam ogólny obraz i wygląda to zachęcająco.
Uprawnienia umieszczania postów