Pokaż wyniki od 1 do 10 z 61

Wątek: Zaczynanie z ślubami

Widok wątkowy

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez naan Zobacz posta
    Powiedzmy kasuje 1000zł. Robię odbitki np. 50 zdjęć 15x21 po około 2 zł za sztukę to -100zł, do tego oczywiście album za średnio -50 zł, powiedzmy że trafiłem na ksiądze u którego "co łaska" to -100zł, a na benzynę wydam z -50zł. To razem -300zł, czyli dla mnie 700zł, a jak będzie trzeba jeszcze zapłacić za możliwość fotografowania w jakimś np. dworku jakieś -200, to na rękę zostaje 500zł. Jak będzie dobra promocja (no głównie dzięki dobrym zdjęciom) i uda się zająć 4 weekendy, to w miesiącu można wyciągnąc bez problemu przynajmniej 2000zł.
    Chyba warto.
    Oczywiście moje wyliczenia są przybliżone i za każdym razem sumy inaczej się rozłożą, ale chyba moje rozumowanie jest sensowne, no chyba że nie biorę pod uwagę jakiś innych istotnych kosztów.
    Wliczanie tych 200zł za zrobienie zdjęć np. w jakimś dworku to nie Twoje koszty. Jeżeli masz dla młodych suuuuper plener za który trzeba zapłacić dodatkową wcześniej wspomnianą kasę wówczas powinieneś im powiedzieć że będzie ich to kosztowało więcej, choćby o te 200zł. Możesz też tą kwotę podzielić pomiędzy Ciebie a młodych jak wydaje Ci się to dużo, w moich rejonach za zdjęcia w dworku wołają 400zł. Jak będziesz dobry i sporo ludzi będzie chciało abyś robił im zdjęcia to pamiętaj że plener ślubny może być robiony również w tygodniu a nie tylko w dniu ślubu, a to oznacza że możesz mieć większą liczbę klientów w miesiącu co zwiększa twój dochód :grin: .

Powodzenia.

A właśnie, marekb ma racje, za co Ty chcesz płacić księdzu?
    Ostatnio edytowane przez Kabu ; 19-06-2007 o 08:39

Uprawnienia umieszczania postów