Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Jakosc eLek mitem?

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie Jakosc eLek mitem?

Pisze bo sie lekko wkurzylem. Delikatnie mowiac.

Tydzien temu zamowilem EF 200mm f/2.8L II USM w B&H. Przyszedl. Z rysa albo jakims kurzem na ktorejs ze srodkowych soczewek. Ewidentna wada dyskwalifikujaca sprzet. Odeslalem. Dzis dostalem zamiennik. Tym razem jest lepiej ale... brakuje jednej malej czarnej srubki przy przelaczniku AF/MF. Co jest !@#%$!??? Ja rozumiem ze to sie zdarza ale zeby 2 razy z rzedu? Nigdy sie nie spotkalem z czyms takim zeby jakas seria eLek miala takie braki. Czy kontrola techniczna Canona spi? A moze ma wolne? Spotkaliscie sie kiedys z wadliwymi eLkami? I nie chodzi tutaj o wady ukryte, bledy autofokusa, itp. ale o wady ktore od razu sie rzucaja w oczy nawet przed zrobieniem pierwszego zdjecia.

Poza tym na szczescie obiektyw jest dobry, ostrzy szybko i pewnie, wiec cos czuje ze w weekend czeka mnie wycieczka do jakiegos sklepu w okolicy. Moze beda miec taka srubke to sobie to sam naprawie bo nie chce mi sie z takiego powodu odsylac obiektyw po raz drugi.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

kuzwa.. teraz to juz nawet jakoscia eLki sie nie wyrozniaja..

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

I nie chodzi tutaj o wady ukryte, bledy autofokusa, itp. ale o wady ktore od razu sie rzucaja w oczy nawet przed zrobieniem pierwszego zdjecia.
    Czytałem gdzieś na forum w usa o praktykach B&H. Była jakaś awantura, bo okazało się, że często reklamowany/wadliwy sprzęt zamiast odsyłać do producenta, to przepakowywali i wysyłali kolejnym zamawiającym. Natomiast sprzęt, który wrócił z naprawy wystawiali jako nowy, a nie "refurbished". Myślę, że załapałeś się na coś takiego. Ja swoje szkła jednak kupuje i odbieram osobiście u TIP'a. Pożyczają mi statyw, robię testy FF/BF w kilu szkłach i wybieram najlepsze. Płacę drożej, ale wybrzydzam i wymieniam do oporu. Tylko 135L sprowadałem w ciemno, bo i tak nikt nie miał od ręki.

Arkan
    Pentax K-5 II, Leica M9

Miasto
    Boston

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan
    reklamowany/wadliwy sprzęt zamiast odsyłać do producenta, to przepakowywali i wysyłali kolejnym zamawiającym. Natomiast sprzęt, który wrócił z naprawy wystawiali jako nowy, a nie "refurbished". Myślę, że załapałeś się na coś takiego.
    Hmm, az trudno uwierzyc bo ten sklep zawsze mial opinie bardzo solidnego. I szczerze mowiac do tej pory bylem bardzo zadowolony z zakupow u nich (a kupilem tam 4 obiektywy w tym 2 eLki). Byc moze cos ostro pomieszali i rzeczywiscie wadliwy sprzet poszedl do nastepnych kupujacych zamiast do serwisu. Nie bardzo jednak mi sie chce wierzyc ze obydwa egzemplarze tej dwusetki byly w rzeczywistosci refurbished no chyba ze byly bardzo rzadko uzywane albo wymienono im wszystko. Po prostu oprocz opisanych przeze mnie wad oba egzemplarze wygladaly/wygladaja na nowe - sa idealnie czyste, sprawne, bez najmniejszych sladow zuzycia. Potestuje to co mam przez pare dni i zobacze czy cos "wyjdzie" (mam nadzieje ze nie!). Wtedy sie bede martwil. A srubke to sobie sam dorobie.

Początki nałogu Awatar Cychol
    Miasto
    Reading

Domyślnie

To może chociaż ponegocjuj cenę, niech trochę odpuszczą. Oczywiście jeżeli jeszcze masz taką możliwość
    pozdrawiam

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

djtermoz - moze w koncu przekonasz sie do osobistego odbioru sprzetu .

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    djtermoz - moze w koncu przekonasz sie do osobistego odbioru sprzetu .
    Facet ma jechać z Bostonu do NY? A co mają robić mieszkający na Alasce? Albo na Hawajach?
    LOL

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Facet ma jechać z Bostonu do NY? A co mają robić mieszkający na Alasce? Albo na Hawajach?
    LOL
    No a co ma zrobic Vitez? ;-)

Początki nałogu Awatar krecio
    Miasto
    Piastów

Domyślnie

Jak to co???!!! Pogadac z Benkiem L i zamowic samolot
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Miasto
    Boston

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Facet ma jechać z Bostonu do NY?
    He, he... dziekuje Panowie za troske, co prawda z Bostonu na Manhattan to prawie "rzut kamieniem" bo tylko 4 godziny samochodem ale jednak nie zawsze jest czas na taka wycieczke.

Oczywiscie moglbym kupic na miejscu w Bostonie ale rzecz w tym ze jednak w NYC ten sprzet jest tanszy o kilkadziesiat $$$ a poniewaz z zakupow w B&H zawsze bylem w 100% zadowolony to zrobilem to w ten sposob. Zreszta w USA i tak wiekszosc ludzi kupuje cos sie da przez Internet (chyba ze wzgledu na odleglosci i wygode).

Juz sobie zreszta poradzilem, zastepcza srubke znalazlem , obiektyw robi ostre fotki, i przy jego idealnym stanie brak jednej srubki to male piwo...

Tym sposobem zakonczylem wlasciwie jakiegolwiek inwestycje skoro mam teraz (prawie) pelny zakres 17-280mm

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów