Strona 73 z 78 PierwszyPierwszy ... 23637172737475 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 721 do 730 z 776

Wątek: Jaka drukarka do zdjęć?

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

No proszę, nawet nie zauważyłem

SPR1900 oferuje zupełnie przyzwoitą jakość B&W (wyraźnie lepszą niż w SPR1400) więc zapewne w SPR2000 będzie nie gorzej, ale SPR2880 to to mimo wszystko nie jest. Różnica w kosztach eksploatacji między 11ml tuszykami w 2880 a 17ml w 2000 zapewne imponująca nie będzie, a cena drukarek jest praktycznie taka sama. SPR2000 poleciłbym w ciemno do druku błyszczących fotografii kolorowych - dzięki lakierowaniu wydruków wychodzi to bardzo ładnie, natomiast jeśli myślimy o B&W i szerszym spektrum mediów, to skłaniałbym się ku SPR2880.

Można też ew. jeszcze chwilkę wstrzymać się z zakupem i poczekać na ewentualną odpowiedź Canona, PIXMA 9500 II jest już na rynku dość dłuuugo.

Bywalec Awatar bob_
    Miasto
    woj. opolskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    W takim wypadku drukarka MUSI mieć trzy czarne. Inaczej z szarości nici.
    No tak, ale 3880 jest poza moim zasięgiem niestety...

Cytat Zamieszczone przez czornyj
    jeśli myślimy o B&W i szerszym spektrum mediów, to skłaniałbym się ku SPR2880....
    Można też ew. jeszcze chwilkę wstrzymać się z zakupem i poczekać na ewentualną odpowiedź Canona, PIXMA 9500 II jest już na rynku dość dłuuugo .
    chyba racja, 11 a 17 ml to nie jest zmiana która by miała przynieść rewelacyjną poprawę. Na tapecie więc r2880 albo zupełnie budżetowo 1400...
    A i opcja ze wstrzymaniem się jeszcze chwilę może też warta poważnego rozważenia. Dzięki za sugestie!
    piątka, trochę szkła i gadżety

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bob_ Zobacz posta
    No tak, ale 3880 jest poza moim zasięgiem niestety..
    2880 też ma trzy czarne. Jakość taka sama jak 3880, tylko koszty inne.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Bywalec Awatar bob_
    Miasto
    woj. opolskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    2880 też ma trzy czarne. Jakość taka sama jak 3880, tylko koszty inne.
    Faktycznie, przeoczyłem! Zasugerowałem się koniecznością wymieniania photo black'a w zależności od zastosowanego nośnika. Dzięki za wyprostowanie.
    piątka, trochę szkła i gadżety

Początki nałogu

Domyślnie drukarka foto

WItam!
    Poczytałem trochę o drukarkach, bo mam w zamierze coś zakupić dla siebie do stricto amarotskiego wyrduku własnych "dzieł".

Pierwsze pytanie: dlaczego tak mało tu na forum o drukarkach uwielbianego Canon, a tak dużo o Epsonach, gdy mowa o dobrej jakości? Czy faktycznie Epson tak dystansuje Canona, że nie warto w niego wchodzić?

2. z tego co tu widzę to polecacie zółtodziobom z tych leszych sprzetów epsona R800? potem pojawia się R2880. Czy ta 800 wystarczy dla zastosowań amatorskich? czy jednak? dołożyć do tej drugiej i jakie są średnie koszty eksploatacji tych obu drukarek? i jakie są zasadnicze różnice między oboma? czy tylko chodzi o jakość wydruku?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez kawo Zobacz posta
    WItam!
    Poczytałem trochę o drukarkach, bo mam w zamierze coś zakupić dla siebie do stricto amarotskiego wyrduku własnych "dzieł".

Pierwsze pytanie: dlaczego tak mało tu na forum o drukarkach uwielbianego Canon, a tak dużo o Epsonach, gdy mowa o dobrej jakości? Czy faktycznie Epson tak dystansuje Canona, że nie warto w niego wchodzić?

2. z tego co tu widzę to polecacie zółtodziobom z tych leszych sprzetów epsona R800? potem pojawia się R2880. Czy ta 800 wystarczy dla zastosowań amatorskich? czy jednak? dołożyć do tej drugiej i jakie są średnie koszty eksploatacji tych obu drukarek? i jakie są zasadnicze różnice między oboma? czy tylko chodzi o jakość wydruku?
    i jeszcze jak się ma do tych dwóch wyżej R1400?
    Ostatnio edytowane przez kawo ; 11-06-2011 o 10:55 Powód: Automerged Doublepost
    70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Grzecznie pytac, a jeszcze grzeczniej dokleic sie do juz istniejacego watku.
    Prosze uzywac szukajki: http://maciejko.net/cbsearch/

Uzależniony

Domyślnie

A co polecicie w cenie 1,5-2 tys.zł gdy priorytetem są zdjęcia-czarno białe? Zdjęcia robione analogowym średnim formatem, oczywiście na błonie b&w. Jaki też wybrać papier?

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Do b&w osobiście nie bawiłbym się w drukowanie, a powiększalnik - odpada też etap skanowania.

Uzależniony

Domyślnie

Myslę jednak o drukarce.

Domyślnie

Ja się przymierzam do EPSONA R3000, ma już ktoś może?

Strona 73 z 78 PierwszyPierwszy ... 23637172737475 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów