Jaką polecacie drukarkę do zdjęć?Co powiecie o HP Photosmart D5160? A może lepiej coś innego i na co zwracać uwagę przy kupnie co musi posiadać?
Jaka drukarka do zdjęć?
Zwiń
X
-
Jaka drukarka do zdjęć?
7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tamTagi: Brak
-
W!
Canona Pixma IP 5xxx i wyzsze. Przeczytaj sobie specyfikacje tej serii i bedizesz wiedzial co taka drukarka powinna 'miec'. HP odradzam ze wzgledu na straszliwa wrecz awaryjnosc i bardzo drogie koszty wydruku.
Zdrowko
-
Komentarz
-
Chcesz drukowac i byc z tego zadowolony? Trzymaj sie z dala od HP.
Pixma od Canona to bardzo dobre rozwiazanie. Mam swoja dwa lata, mama druga teraz katuje i zlego slowa nie mozna powiedziec....
Komentarz
-
Już nie pierwszy raz o coś pytam na tym forum.Zawsze kupuje to co mi polecają ( no ale jeszcze trochę musze o tym poczytać ) i zawsze jestem zadowolony.Tak będzie i tym razem.Szykuje się do zakupu.Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam
Komentarz
-
Równie dobrze możesz kupić iP4200 od 5200 różni się tylko szybkością (i tak jest szybka) i wyglądem. W MM kosztowała ostatnio 249zł.
Komentarz
-
Tylko Pixma Canona.Już pisałem w "pozostałych",że nie widzę znaczacej róznicy między sześcio, a cztero kolorówką.
A więc po co przepłacać za urządzenie, a potem za tusze.
Proponuję Pixma iP5200.
Komentarz
-
Zamieszczone przez KuchateK Zobacz wpisChcesz drukowac i byc z tego zadowolony? Trzymaj sie z dala od HP.
A tak na serio - dopiero od formatu A3+, oplaca sie w sensie ekonomicznym drukowanie zdjec. Do A4 taniej wyjdzie w labie
Komentarz
-
Zamieszczone przez Jarek Jaworski Zobacz wpisA tak na serio - dopiero od formatu A3+, oplaca sie w sensie ekonomicznym drukowanie zdjec. Do A4 taniej wyjdzie w labie
Komentarz
-
Zamieszczone przez wojtek_j Zobacz wpisJaką polecacie drukarkę do zdjęć?Co powiecie o HP Photosmart D5160? A może lepiej coś innego i na co zwracać uwagę przy kupnie co musi posiadać?Czy gdybym powiedział Adamowi Mickiewiczowi: "Nie podoba mi się 'Pan Tadeusz' ", odżekłby: "Dawaj cwaniaku, pokaż swoją galerię epopei narodowych" ?
Komentarz
-
Zamieszczone przez CamelXP Zobacz wpisNa forum Canona o HP pytac...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Zamieszczone przez lukep Zobacz wpisW!
Canona Pixma IP 5xxx i wyzsze. Przeczytaj sobie specyfikacje tej serii i bedizesz wiedzial co taka drukarka powinna 'miec'. HP odradzam ze wzgledu na straszliwa wrecz awaryjnosc i bardzo drogie koszty wydruku.
Zdrowko
A i czy ten wyświetlacz w drukarkach jest potrzebny?Moim zdaniem to tylko niepotrzebny dodatek za który trzeba dopłacić.7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam
Komentarz
-
Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz wpisWygoda i szybkosc domowych wydrukow - bezcenna
Nie potrafie skonfigurowac drukarki i monitora wiec drukowanie w domowych warunkach wrecz mnie meczy
pzdr
Komentarz
-
Zamieszczone przez Jarek Jaworski Zobacz wpisA tak na serio - dopiero od formatu A3+, oplaca sie w sensie ekonomicznym drukowanie zdjec. Do A4 taniej wyjdzie w labie) mam poltorej godziny wycieczke w jedna strone nie wyjdzie ani taniej ani szybciej.
Choc moze z HP wyszlo by taniej liczac ich tusze typu "naparstek" pojemnosci pare milolitrow za cene znacznie pojemniejszych wiader od Canona...
Komentarz
-
No dobra, a jak to jest z drukarkami termosublimacyjnymi? (bo caly czas mowimy o zwyklych atramentowkach)Czy gdybym powiedział Adamowi Mickiewiczowi: "Nie podoba mi się 'Pan Tadeusz' ", odżekłby: "Dawaj cwaniaku, pokaż swoją galerię epopei narodowych" ?
Komentarz
-
Zastanawiam się nad kupnem drukarki i zależy mi na tym aby jakość oferowanych wydruków, szczególnie zdjęć była wysoka. Nie stać mnie na drukarki laserowe, więc w grę wchodzą tylko atramentówki.
Zastanawiałem się nad dwoma modelami Canona. Pierwszą jest bardziej urządzenie wielofunkcyjne niż drukarka, bo przyda mi się również 'domowe ksero'.
Canon mp 160
Druga opcja to drukarka stricte fotograficzna, czyli Canon IP 4300
Z opisów wywnioskowałem, że mp 160 ma mniejszą rozdzielczość druku i większe(?) krople (2pl < 1pl w IP4300) . Czy różnice w tych dwóch drukarkach są znaczne ? Czy warto zrezygnować ze skanera, na rzecz lepszej (?) jakości zdjęć i czy rzeczywiście jakość wydruków jest znacznie lepsza w przypadku ip 4300 ?
Aha, na marginesie : jak to jest z zamiennikami oryginalnych tonerów ? będą pasowały ? W którymś z wątków o drukarkach było wspomniane, że poprzez zastosowanie zamiennika traci się gwarancję, bo drukarka zapamiętuje rodzaj tonera. Zależy mi na szybkiej odpowiedzi, bo muszę się zdecydować na dniach. Z góry dzięki , pozdrawiam
Komentarz
Komentarz