Strona 77 z 78 PierwszyPierwszy ... 276775767778 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 761 do 770 z 776

Wątek: Jaka drukarka do zdjęć?

Domyślnie

czyżby nikt nie używal?

Coś już napisał Awatar maati

Domyślnie

Ja używam Canona MP-640. Uważam, że jest naprawdę ok. Drukuje z laptopa używając WiFi. Tusze mam zamienniki, papier HP, monitor skalibrowany - wydruki wychodzą prawie identyczne. A jeżeli potrzebuję naprawdę dobrze wydrukowanej fotki to korzystam z polecanego na forum cyfrowego labui wtedy to juz mam to samo na papierze co na monitorze.
    Ogólnie dla domowego użytku drukareczka super.
    Canon 5d MKII, MKIII, C85 1,4IS + 580EXII, C35 1,4 C24 1,4 fish

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Jaka drukarka do zdjęć?

Podepnę się do pytania. Mam na oku drukarkę canon ix6550, epson 2000. Głównie chodzi o drukowanie zdjęć.
    Ktoś może powiedzieć coś o tych modelach, który warto kupić.

Bywalec Awatar czarny1999
    Miasto
    Leicester

Szybkie pytanie - moze ktos mial podobna przygode i zna rozwiazanie.

Epson Stylus Photo P50. Zaczela mi ostatnio sprawiac sporo klopotow.
    Zaczelo sie od informacji o braku kompatybilnosci tuszu w kolorze czarnym i jego rzekomej nieoryginalnosci. Jako ze po bardzo krotkiej przygodzie z nieoryginalnymi tuszami przesiadlem sie na Epsonowskie od pewnego dystrybutora, zaczalem szukac informacji co moze byc przyczyna takiego komunikatu. Na stronie Epsona jest porada zeby odinstalowac sterowniki i wgrac ponownie. Po tej operacji jesli chodzi o "widzenie" oryginalnego tuszu - to w tym temacie nic sie nie zmienilo (w PRINTER UTILITY widzi tusze jako oryginalne, na drukarce miga ikona tuszu i nie da rady nic wydrukowac). Postanowilem wymienic tusz pomimo ze byl pelny jeszcze w ponad polowie. Potrybilo pare minut i wywalilo komunikat o 2ch nastepnych niekompatybilnych tuszach. Powtorka z rozrywki jesli chodzi o sterowniki i ich reinstalacje i rezultat jak poprzednio - Light Cyjan i Light Magenta - prawie pelne do - smieci.
    Po wszystkich tych przygodach przestalo wywalac - przynajmniej tymczasowo - komunikaty o nieoryginalnych tuszach.
    Status drukarki jest "Ready", mila dla oka zielona ikonka, podaje ilosc tuszu, mozna zrobic test glowicy i inne czynnosci serwisowe (strona testowa itd) tylko za cholere nie mozna nic wydrukowac !!!
    Wywala komunikat o problemie sterownika. Z 10x odinstalowywalem juz cale sterowniki, program Epson Easy Print, sciagalem sterowniki z kilku roznych stron/wersje jezykowe/ sterowniki same i w pakietach i nic.
    Robilem update sterownikow przez System update - sciaga automatycznie/ instaluje/ widzi i .... nie drukuje wywalajac komunikat o sterowniku.

System to Mac OS X 10.6.8 / drukarka Epson SP P50 / wersja sterownika 9.00(9.04)

Drukarka jest sprawna bo w przyplywie desperacji zainstalowalem ja na jakims starym laptopie z XP i drukowala bez zajakniecia.
    Mysle ze poprostu gdzies nie odhaczam, nie zanzaczam jakiejs blizej nie okreslonej opcji w ustaweniach/ ??
    Macie moze jakis pomysl co to moze byc ?
    5d, 5dmkII 580EXII S12-24 f4.5-5.6, C17-40 f4 L, C50 f1.4, C70-200 f4is, C100 f2.0 C300 f4is, C400 f4is DO,
    C28-135is f3.5-5.6, tamrac expredition7, manfrotto 055x proB + 488RC2

Bywalec

maati mam do Ciebie pytanie. Jakich tuszów używasz? Mam canona 4950 więc pewnie twój MP jest bliźniaczym modelem tylko, że ze skanerem. Głowica pewnie tez ta sama z 1pl i rozdzielczość też ta sama ;] Podobno nowe głowice mają inne kształt dysz i nie każdy tusz można wsadzić do nich... Tusz nie zmywa się z papieru foto?? nie blaknie?

Dzięki za odp

Coś już napisał

W cenie do 1000zł myślę, że nie da rady znaleźć tańszej i porównywalnej jakościowo drukarki od Epsona L800.
    Na jednym napełnieniu wydrukowałem od kwietnia 1700 zdjęć!

witam wszystkich forumowiczów - mam problem - musze kupic żonie drukarke do zdjec a kompletnie nie znam sie na tym...mamy dzieciaka i zona cały czas biega po fotografach wywołujac jakies tam fotki bardziej lub mniej delikatnie mówiąc fajne (ostatnio coraz czesciej ja musze...) znając życie sytuacja bedzie jeszcze trwała kilka lat wiec prosze o jakies rady jaka drukarka by drukowała w miare dobrze na papierze fotograficznym moze byc do formatu a4 w cenie 1000 - 1500zł (z wi-fi byłoby super )
    po prostu jak kazdy facet chce miec swiety spokój.....
    pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez mario123 Zobacz posta
    po prostu jak kazdy facet chce miec swiety spokój.....
    Jeśli tak to zamawiaj odbitki przez net z wysyłką do domu, bo z drukarką będziesz miał więcej zabawy niż teraz.

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    bo z drukarką będziesz miał więcej zabawy niż teraz.
    Może termosublimacja? Pakuje się zestaw materiałów i spokój. Tyle, że to raczej małe formaty.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Korzystam z mobilnego HP 100. Jest to drukarka atramentowa, ma własna baterię jest mała, szybka ale dużo tuszu ciągnie.

.............................
    www.okuninka.org.pl

Strona 77 z 78 PierwszyPierwszy ... 276775767778 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów