Strona 51 z 72 PierwszyPierwszy ... 41495051525361 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 501 do 510 z 776

Wątek: Jaka drukarka do zdjęć?

Mieszany widok

Domyślnie

Wczoraj kupiłem drukarkę CANON MP 640 i niestety mam z nią problem a mianowicie z tak banalnym tematem jak instalacja sterowników.

Podłączam drukarkę do USB uruchamiam instalację z załączonej do drukarki płyty instalacja rozpoczyna się i pojawia się komunikat o niezgodności sterowników z systemem. Klikam "mimo to kontynuuj" trzykrotnie bo tyle razy pojawia się komunikat i instalacja idzie dalej. Po pewnym czasie komputer uruchamia się ponownie wznawia się dalszy ciąg instalacji a następnie pojawia się komunikat z prośbą podłączenia drukarki do komputera. Mimo że drukarka jest podłączona do komputera nie jest niewykrywana a po włączeniu zasilania drukarki komputer resetuje się i pojawia się BLUE SCREEN.
    Nie wiem o co chodzi.
    Dodam że system to XP z SP2.
    Proszę o pomoc bardzie doświadczonych.
    .

Bywalec Awatar 27rav
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Poszukaj najnowszych sterowników na stronie Canona.
    Możesz też spróbować zainstalować drukarkę ręcznie - poprzez dodaj drukarkę i ręczne podanie ścieżki do sterowników na CD lub tych nowo ściągniętych.
    Powodzenia! :-)
    Canon 40D, Canon EOS M, Sigma 10-20/4-5.6, Canon 24-105/4 L IS USM, Canon 28/1.8 USM, Canon 50/1.4 USM, Canon 85/1.8 USM, Canon EF-M 18-55/3.5-5.6 IS, Speedlite 430EX, Speedlite 90EX

Domyślnie

UUUUUUUdało się
    Zainstalowałem SP3 do WINDOWS XP, a potem tylko sterowniki do drukarki z płyty załączonej do drukarki i poszło. potem doinstalowałem sterowniki skanera i oprogramowanie do robienia wydruków na płytach i juz teraz cieszę się świetnej jakości zdjęciami.

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Zaletą PX720 jest świetny podajnik do płytek. Jakość odwzorowania barw nie powala, natomiast po oprofilowaniu jest ok.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ...tzn. jakość odwzorowania barw na płytkach, bo oczywiście np. na Premium Glossy z użyciem fabrycznego profilu ICC w świetle dziennym jest super. Trzeba tylko odczekać parę chwil bo barwnik dość długo stabilizuje się na papierze.
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 07-11-2010 o 13:12 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar KUBAwo
    Miasto
    W-WA

Domyślnie

Dzięki za podpowiedzi, następnym razem spróbuję na zwykłym glossy i porównam bo jednak różnica w cenie jest spora . Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KUBAwo Zobacz posta
    Dzięki za podpowiedzi, następnym razem spróbuję na zwykłym glossy i porównam bo jednak różnica w cenie jest spora . Pozdrawiam
    Ja między Glossy a Premium Glossy widzę wyraźną różnicę i teraz używam tylko i wyłącznie tego drugiego...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

Czy jest ktoś użytkownikiem drukarki Canon IP 4850? Jeśli tak to prosiłbym o podzielenie się swoimi wrażeniami. Dziękuję i pozdrawiam

Coś już napisał
    Miasto
    Herne / Chojnice

Domyślnie

Co to moze byc ?
    W sobote kupilem drukarke "Epson PX 720 WD". Zaraz wykonalem kilka probnych zdiec na papierze ktory byl w zestawie. Efekt , jakosc jak najbardziej OK.
    Nastepnie w poniedzialek chcialem drukowac kolejne zdiecia i tu - male zaskoczenie, pierwsze zdiecie z drukarki wychodzi juz lekko rozmazane.
    Jak wzialem zdiecie w pozycje pionowa, atrament zaczal lekko splywac ( po 24 godz. nandl jes mokre ).
    Nastepne zdiecie byly juz OK.
    Czy ktos z Was juz cos takiego "przerabial" ?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    .........( po 24 godz. nandal jest mokre )........
    Ostatnio edytowane przez ryszard_p ; 21-12-2010 o 11:00 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał Awatar HurricanE
    Miasto
    Żary

Domyślnie

Włożyłeś papier niewłaściwą stroną - tylko jena powierzchnia jest chłonna z drugiej efekt będzie taki jak opisałeś.

Lukasz
    http://moj-aparat.blogspot.com/
    C 5D, Sigma A 24-105 f4; Tokina 100 f2.8 Macro;
    C 500n, Flexaret VI, Olympus OM10, Pentax ME, Zorka 4;

Domyślnie

Czy któryś z szanownych forumowiczów posiada Epsona 1400 z jakimś zestawem stałego zasilania? Chętnie porozmawiałbym na ten temat / zobaczył efekt. Bardzo mi zależy bo mam dość zabawy z labami. Aczkolwiek tysięcy zdjęć nie drukuję. Mile widziane woj mazowieckie

Strona 51 z 72 PierwszyPierwszy ... 41495051525361 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów