jeszcze nie mam fotek na papierze foto ale zrobie cos w wolnej chwili.
Dodam, ze tutaj nie ma co obstawiac co bylo drukane na oryginale a co na zamienniku bo nawet oryginalow nie kalibrowalem - zamienniki natomiast kalibrowalem na szybko tylko po to zeby czesc wydrukow zrobiona na oryginalach byla z grubsza podobna do wydruku na oryginalach. Spieszylo mi sie po prostu. Mam wydrukowane testowe zdjecie na oryginalach lecz kolory i tak odbiegaja od tego co jest na monitorze a do tego bede dazyl kalibrujac zamienniki. Mysle, ze ogolnie i tak nie jest zle jak na cene ok 45 zl za komplet butli starczacych na napelnienie kazdego z kartridzy ok 5 razy.
Mysle, ze trwalosc wydruku bedzie gorsza na zamiennikach lecz kolory jako tako da sie dopasowac. Drukarka mi labu nie bedzie zastepowac tylko raczej jej uzywam w celach takich jak powyzej - czyli zaproszenia, faktury itp.
Mam tez kilka zdjec na scianie ze starej ip3000 z zamiennikow i jakosc ja prawde po 3 latach jest swietna wiec jestem dobrej mysli.
Jak bede drukowal kolorowe zdjecia na papierze foto to podesle skany - zrobione co prawda aparatem ale lepsze to niz moj starenki skaner, ktory dziala tylko w natywnej rozdzialce.