Pokaż wyniki od 1 do 10 z 776

Wątek: Jaka drukarka do zdjęć?

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    Głuszyca

Domyślnie

Panowie koledzy,ostrzegam przed takim papierem dostępnym między innymi na alledrogo,wydrukowane zdjęcie zdrapuje się pod paznokciem ,nawet przy niewielkim nacisku,choćby nie chcąco wkładając go pod gilotynę,sprawdzałem np. na papierze lexmarka i nie ma takiego problemy nawet mocno drapiąc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maykster Zobacz posta
    Panowie koledzy,ostrzegam przed takim papierem dostępnym między innymi na alledrogo,wydrukowane zdjęcie zdrapuje się pod paznokciem ,nawet przy niewielkim nacisku,choćby nie chcąco wkładając go pod gilotynę,sprawdzałem np. na papierze lexmarka i nie ma takiego problemy nawet mocno drapiąc
    Może napisz na jakiej drukarce i z jakimi atramentami. Bo ja mam zgoła odmienne doświadczenia. Canon PIXMA iP 5200, wszystkie tusze Skyhorse oprócz Magenty z ActiveJet (nie pytajcie dlaczego tak :-) ). Papier ten uważam za rewlacyjny. Po 24h przebywaniu w dość wilgotnym i "niemiłym" otoczeniu (kosz na śmiecie :-) ) fotki trzymają fason (specjalnie je odgrzebałem, dzięki bogu, że jeszcze nie poszły do smietnika), tusz się nie rozmazuje (choć fotka jest wilgotna i odbiła się na odwrocie przylegającego się zdjęcia!!!) a napewno nie zdrapuje się paznokciem. No, chyba, że razem z papierem :-).

I przepraszam za odgrzanie kotleta, ale dawno tu nie zaglądałem.
    hrabia Vader
    zakurzony EOS i szklarnia porośnięta pajęczynami

Uprawnienia umieszczania postów