Pokaż wyniki od 1 do 10 z 776

Wątek: Jaka drukarka do zdjęć?

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Do tej pory używałem HP8250. Teraz zmieniłem na Canona MP630. Brakowało mi możliwości wydruku na płytach , i tak:
    Skaner- bardzo szybki o całkiem dobrej jakości
    Drukarka- cicha, szybka. Jakość wydruku bardzo dobra, ale na papierach Canona. Gorzej radzi sobie z innymi papierami ( pod tym względem HP radziło sobie o wiele lepiej). Mimo że to tylko 5 tuszy to wielkość kropli robi swoje i z jakości wydrukowanych zdjęć jestem bardzo zadowolony. Tusze trochę drogie, a że jest na gwarancji wole nie wkładać zamienników. Ten problem dotyczy jednak wszystkich współczesnych drukarek ,każdej firmy . Generalnie polecam Canona

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOP.Dorian Zobacz posta
    ....Gorzej radzi sobie z innymi papierami ( pod tym względem HP radziło sobie o wiele lepiej). ...
    Do tych "innych" papierów trzeba zrobić profile. Niektóre (te lepsze) mają profile generyczne dostępne na stronach producenta papieru.

Generyczny profil to nie to samo co taki "zrobiony" ale i tak lepiej niż używanie profilu od papieru Canona - a to właśnie robisz drukując na tych "innych" papierach.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Zgadzam się z tobą Janusz. Stwierdziłem tylko fakt. Drukarka HP 8250 ma skaner powierzchni papieru i dostosowuje się do innych papierów. ( Oczywiście i tak najlepiej sprawowała się na papierach HP )

Uprawnienia umieszczania postów