Czy któryś z kolegów kręci profile do drukarki w warszawie i okolicach?
Czy któryś z kolegów kręci profile do drukarki w warszawie i okolicach?
Witam. Jestem tu nowy . Mam takie pytanko - jaką drukarkę polecacie drukarkę do zdjęć , zależny mi na bardzo dobrej jakości zdjęcia i nie za drogiej eksploatacji cena to tak do 1000zł , bardzo proszę o jakieś propozycję . Będę bardzo wdzięczny.
Czy ktoś z szanownych kolegów, widział może wydruki z drukarki laserowej kolorowej Canon i-sensys LBP7200Cdn na papierze foto: np. na takim: http://allegro.pl/papier-foto-blyszc...447007180.html , niestety u mnie w sklepach nawet próbnych wydruków nie mają. Może mógłby ktoś, wrzucić skan lub fotke wydruku.
troche tego, troche tamtego.....
zastanawiam się nad kupnem pixmy ip 4850. Ewentualnie myslę też o modelu wcześniej ip 4700. Czy ktoś korzystał z tych dwóch drukarek? Każda opinia na pewno pomoże mi podjąć decyzję.
A jak to wygląda w sensie opłacalności. Taki R800 niby miód malina ale ile zdjęć można na tych tuszach wyciągnąć, jakie koszty papieru ? Kiedyś sobie robiłem taką kalkulację do zupełnie innej drukarki foto to mi wyszło ponad 3 zł koszt druku jednego zdjęcia. To od tamtej pory dałem sobie spokój z takimi wynalazkami![]()
Epson stylus photo px720wd.
Czy ktos z szanownych kolegow urzywa zamiennikow odnosnie atramentu do w/w drukarki ?
Ewentualnie zna "zrodlo" zakupu orginalnego atramentu po korzystnych cenach ?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
...uzywa...(nie urzywa)
Ostatnio edytowane przez ryszard_p ; 22-03-2011 o 16:15 Powód: Automerged Doublepost
ja ostatnio kupiłem zestaw oryginałów na allegro po 40pln za komplet- do px700w - to te same tusze.
zamienników używałem na poprzedniej drukarce. byłem bardzo zadowolony - jakość wydruku, zgodność kolorystyczna - po prostu super.
do czasu aż zobaczyłem zdjęcie wydrukowane rok wcześniej na zamiennikach - wszystkie kolory praktycznie zniknęły...
od tamtego czasu tylko i wyłącznie oryginał.
"Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli"
...dziekuje.
Cenna informacja.
Mam tę pierwszą - sprawa wygląda tak: wydruk tylko na papierze Canona. Próbowałem na Kodaku i na jakimś tanim - zawsze lipa. Natomiast na Canonie rewelacja - i to nawet na tanich zamiennikach tuszy (oryginały już zeszły ze stanu). Nie umiem sobie ustawić profilu, więc z fotkami sporo kombinuję (mam problemy z zafarbem) - trzeba zwrócić uwagę, że tak prosto "z buta" to ta drukarka nie pojedzie odpowiednio.
Jeśli nie przeszkadzają Ci te ograniczenia, to drukarka godna polecenia - szybka, cicha, wydajna. Zdjęcia naprawdę o jakości jak z fotolabu.
Krótkie pytanie do znawców tematu: IP4850 czy HP 8000? Zależy mi na dobrej jakości druku i, oczywiście, mniejszych kosztach eksploatacji. E może któryś Epson z systemem IRIS (www.irisink.pl). Używał tego ktoś?