Strona 56 z 78 PierwszyPierwszy ... 646545556575866 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 551 do 560 z 776

Wątek: Jaka drukarka do zdjęć?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    W R1400 jest tak samo. Upierdliwość pojawia się jeśli drukarka nie chodzi co dzień. Wystarczy z reguły kilka dni przestoju i coś*przysycha. Przy CFS/CISS normą jest że drukowanie zaczyna się od czynności przeczyszczenia głowic. Idzie na to 1ml atramentu z każdego zbiornika i zapełnia oczywiście pochłaniacz.

Alternatywa dla labu? Bezbsługowość, względnie niskie koszty (ok 1 zł + papier) i jakość powodująca opad szczęki to Epson Pro 3880.
    Opad szczęki owszem ale spowodowała go cena drukarki. Na chwilę obecną na taki wydatek nie mogę sobie pozwolić. W krótkim podsumowaniu, pchać się w r1400 + stałe zasilanie mając daleko lab i chęć przyspieszenia swojej pracy poprzez drukowanie w domu czy jednak nie. Jeśli tak, to jaki system i tusze do zamontowania być polecił - w końcu masz praktykę.

Coś już napisał
    Miasto
    Herne / Chojnice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HurricanE Zobacz posta
    Włożyłeś papier niewłaściwą stroną - tylko jena powierzchnia jest chłonna z drugiej efekt będzie taki jak opisałeś.

Lukasz
    Dziekuje za info.
    Zgadza sie .

Coś już napisał Awatar HurricanE
    Miasto
    Żary

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mr_Black Zobacz posta
    Opad szczęki owszem ale spowodowała go cena drukarki. Na chwilę obecną na taki wydatek nie mogę sobie pozwolić. W krótkim podsumowaniu, pchać się w r1400 + stałe zasilanie mając daleko lab i chęć przyspieszenia swojej pracy poprzez drukowanie w domu czy jednak nie. Jeśli tak, to jaki system i tusze do zamontowania być polecił - w końcu masz praktykę.
    Ja mam R1400 + Ciss i tusze Trigon INK. Niestety zdjęcia nie są ok. Przejścia i tony to jedno ale barwy to inna sprawa. Chciałem nawet zrobić profil. Ale to upierdliwe bo dla każdego papieru trzeba osobny robić a mam papier psona hp i oyster.

Foty CB wychodzą miód. Ale kolor to już trzeba kombinować.

Łukasz
    http://moj-aparat.blogspot.com/
    C 5D, Sigma A 24-105 f4; Tokina 100 f2.8 Macro;
    C 500n, Flexaret VI, Olympus OM10, Pentax ME, Zorka 4;

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mr_Black Zobacz posta
    Opad szczęki owszem ale spowodowała go cena drukarki.
    Jeśli ktoś rzeczywiście ma potrzebę drukowania zdjęć to wcześniej czy później kończy na takiej maszynce. Tyle że ona kosztuje wówczas swoją cenę + wcześniejsze eksperymenty.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Jeśli ktoś rzeczywiście ma potrzebę drukowania zdjęć to wcześniej czy później kończy na takiej maszynce. Tyle że ona kosztuje wówczas swoją cenę + wcześniejsze eksperymenty.
    Tu bym się trochę spierał, bo jeśli ktoś ma potrzebę śmigania 300 km/h nie zawsze kończy na Pagani Zonda

Ale wracając, pójdę w inną stronę. Nie potrzebuje właściwie formatu A3. Co Pan powie o Epsonie P50 plus CIS plus dobry tusz (właśnie czy Trigon Ink to dobry wybór - kolega parę postów wyżej pisał) + profil dla konkretnego papieru. Dałby radę?

Zaznaczam, zależy mi głównie na poprawności kolorów, więc stały ten sam dostawca tuszu, papieru jeden do 3 profili rożnych papierów.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

dokladnie canon,sam posiadam ip4500 i jestem bardzo zadowolony-koszty wydruku sa rozne

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Mógłby mi ktoś doradzić w wyborze drukarki? Zastanawiam się pomiędzy 2 modelami: Canon Pixma iP4850 a Pixma MG5150. Zależy mi głównie na jakości zdjęć, prawidłowym odwzorowaniu kolorów no i koszcie wydruku (chociaż w przypadku drukarek Canona te różnice pomiędzy modelami są pewnie niewielkie). Dodatkowo model MG5150 jest teraz w promocji z 379 PLN na 339 PLN a do tego ma jeszcze możliwość kopiowania i skaner.No ale chciałem się poradzić bardziej doświadczonych osób w tej dziedzinie.
    30D,EOS 1n,EF85mm f/1.8 USM,EF50mm f/1.8,430EX i coś tam jeszcze się znajdzie...

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TylerDurden Zobacz posta
    Mógłby mi ktoś doradzić w wyborze drukarki? Zastanawiam się pomiędzy 2 modelami: Canon Pixma iP4850 a Pixma MG5150.
    Jeśli ograniczasz się do tych modeli to kup MG5150 (w Komputroniku po 303zł)
    Jednak nie nastawiaj się na super jakość. Obie mają tylko 5 tuszy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TylerDurden Zobacz posta
    Zależy mi głównie na jakości zdjęć, prawidłowym odwzorowaniu kolorów
    Nie ma mowy o prawidłowym odwzorowaniu kolorów w cmyku.
    Odbitki zaczynają wyglądać poprawnie na drukarkach z min 9 tuszami.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Ja na Twoim miejscu rozejrzał bym się za Epsonem P50. Cena podobna,tuszy 6 a co niektórzy z forum chwalą sobie ten sprzęt. Nawet tusze nie oryginalne dawają lepsze wydruki niż niektóre laby.

Strona 56 z 78 PierwszyPierwszy ... 646545556575866 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów