Strona 45 z 78 PierwszyPierwszy ... 35434445464755 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 450 z 776

Wątek: Jaka drukarka do zdjęć?

Domyślnie

No to i ja sie dopisze. Szukam drukarki foto (koniecznie print na dvd) - w zasadzie w gre wchodzi tylko jak powyzej - P50 i ip4700 (4600). Czy roznica w fotografiach kolorowych jest duza miedzy tymi drukarkami ? Chodzi mi o tanie zamienniki a nie oryginalne, dedykowane tusze. Precyzujac to nie myslalem o CISSie lecz raczej o samoresetach i napelnianiu z butelki strzykawka. Jakosc tekstu mi wstarczy z najtanszych drukarek wiec tu praktycznie nie mam wymagan. Poprzednia IP3000 zajechalem i glowica mimo czyszczenia nie dawala juz rady.
    Druga rzecz - jako, ze czasem drukuje wieksze ilosci na papierach wizytowkowych z faktura to ktora drukarka bedzie sie pod tym wzgledem lepiej sprawowac ?
    Jak na razie jestem bardziej ukierunkowany na ip4700 bo pasowala mi jej obsluga, dodatkowa kaseta na papier i brak tendencji do zasychania zamiennikowych tuszow nawet przez miesiac nieuzytkowania. Nie mam porownania jak sytuacja wyglada w epsonie - czy zamienniki lubia skutecznie zapchac glowice po nieuzywaniu np zima gdy jest sucho od kaloryferow ?
    śluby, studio - Poznań
    5dmkII, 12-200mm w 5 szklach

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Kilka osób pytało mnie na priv, co do zestawu który opisałem w poście 414 - więc jeśli chodzi o drukowanie zdjęć dla mnie i rodziny, to wybrałbym ten zestaw jeszcze raz bez wahania - naprawdę nie wyobrażam sobie niczego innego o tak dobrej jakości i wygodzie działania w choćby zbliżonej cenie. Jedyny minus jaki zauważyłem, to jedno zdjęcie - wystawione na intensywne działanie światła (zarówno słonecznego jak i świetlówek - praktycznie przez 100% czasu) wyblakło (po około 4 miesiącach), ale tylko jedno - mam dość dużo zdjęć w ramach, ale wyblakło tylko jedno.

Próbowałem oprofilować, ale nie udało się - przyznam, że nie wiem dlaczego (pewnie zawiódł czynnik ludzki, ale nie wiem gdzie) - profilant twierdzi, że wszystko zrobił OK, mnie też wydaje się, że zrobiłem wszystko wg instrukcji, ale jednak profil do niczego się nie nadaje (nieakceptowalne wydruki po zastosowaniu profilu).

strzelczykadam
    Guest

Domyślnie

Witam

Kupiłem miesiąc temu drukarkę Canon IP4700
    Po skończeniu się oryginalnego tuszu zamówiłem w necie tusz i wieczne kartridże.
    Łatwo się uzupełnia i lekko drukuje...
    Tylko te kolory lekko mają zmienione odcienie.
    Albo lekko zalatują zielenią, albo niebieskim,
    czarny nie jest czarny tylko ma odcienie zielone lub niebieskie.
    Niektóre zdjęcia np dzieci w jasnych kolorach czerwono podobnych na tle kostki brukowej szarej wychodzą idealnie.

Co zrobić aby drukowane kolory były poprawne?

Papier kupiłem ten i 4 inne rodzaje

http://www.papierdozdjec.pl/product_...OWY-JAPAN.html

Proszę o poradę

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strzelczykadam Zobacz posta
    Witam

Po skończeniu się oryginalnego tuszu zamówiłem w necie tusz i wieczne kartridże.
    Łatwo się uzupełnia i lekko drukuje...

Co zrobić aby drukowane kolory były poprawne?

Proszę o poradę
    kupic oryginalne tusze... ?
    | Canon 40D | Canon 17-85mm f/4.0-5.6 IS | Canon 70-200f/4.0L | Sigma 30mm f/1.4 DC HSM | 2x PQI 8GB | fajna torba |
    | MacBook Pro 15,4" 2.2Ghz, 4GB Ram, Snow Leo i Aperture na pokładzie |
    | Za barwy odpowiada EIZO S2243|

Domyślnie

Mysle, ze niekoniecznie. Kupno oryginalow to najprostrze co mozna zrobic lecz najkosztowniejsze. Sam mam od kilku dni ip4700 i zeby uzyskac to samo na wydruku co na oryginalach i papierze glossy II canona musialem kontrast podniesc o 20%. Mysle, ze na zamiennikach da sie wyregulowac dokladniej kolor - wystarczy porobic testy i kolor ustawiac recznie. Skoro koledzy na epsonie r285 mowia, ze zamienniki na cissie sa identyczne jak oryginaly (nie wiem jak z trwaloscia zdjecia) to czemu w canonowskich drukarkach by tak mialo nie byc ?
    Rowniez zamierzam kupic zestaw do napelniania strzykawka do ip4700 dlatego pytam Cie strzelczykadam czy moglbys zdradzic jaki zestaw Ty kupiles ?
    Ja sie zastanawiam nad czyms takim: http://www.allegro.pl/item1026810980...700_mp540.html
    Czy ktos testowal takie cos czy raczej polecicie cos innego do ip4700 (lub ip4600) ? CISS niestety odpada bo nie mam miejsca na biurku - drukarka stoi na krawedzi, poza tym te wszystkie wezyki - jakos mam wstret.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    przepraszam - chodzilo mi o te samoresety: http://www.allegro.pl/item1034505570...samoreset.html
    Ostatnio edytowane przez furzyk ; 15-05-2010 o 21:10 Powód: Automerged Doublepost
    śluby, studio - Poznań

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Zamienniki NIGDY nie są identyczne jak oryginały, o trwałości nawet nie wspominając. Koledzy, którzy twierdzą że kolory na zamiennikach są identyczne są albo daltonistami, albo nie przyjrzeli się dokładnie. Oprofilowałem w cholerę drukarek z zamiennikami i nie zdarzyło mi się, by kiedykolwiek przypominały oryginał.

Domyślnie

Moze i widac roznice - lecz nieadekwatna moim zdaniem do roznicy w cenie pomiedzy cissem czy strzykawkami a oryginalnymi maciupkimi tuszykami starczacymi zaledwie na kilka(nascie) wydrukow foto. Na targach foto w Lodzi bralem nieraz do reki wydruki z p50 robione na CISSie i na prawde robi to wrazenie. Trzeba by porownac jakosc, kolory do oryginalnego wydruku z tej samej foty - nawet jesli bedzie roznica to.... jak powiedzialem wyzej.
    śluby, studio - Poznań

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Bo jak zrobisz dobry profil dla zamiennika to dziwnym nie jest, że efekt będzie może i lepszy niż oryginał z uśrednionym profilem generycznym.

Domyślnie

no dlatego mialem na mysli, ze efekt jest podobny a roznica w cenie ogromna. Pewnie jesli przy oryginalach i zamiennikach zrobi sie dokladnie profil, dobierze kolory to jakas znikoma roznica bedzie - lecz na pewno nie taka jaka jest w cenie.
    śluby, studio - Poznań

Początki nałogu Awatar diplo
    Miasto
    Zamość

Domyślnie

Hey powiedzcie co myslicie o drukarce Epson R1900, Wydruk A3+ zachęca
    5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit

Strona 45 z 78 PierwszyPierwszy ... 35434445464755 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów